Autosedačky s plus testom

gertys
21. apr 2022

Ahojte. Čo nevidieť budem potrebovať autosedačku. Chcela by som bezpečnu najlepšie s plus testom. Ak by ho nemala aspon s dobrymi vysledkami crash testov. V sedačkach sa nevyznam. Mohli by ste mi prosim poradit nejaku okolo 300€? Nechcem sa radit v skupine deti v aute. Ďakujem.

deedol
21. apr 2022

ahoj, pre aky vek? my sme mali britax romer swingfix, akurat ju predavame. ma aj plus test, lebo je len protismerna.

gertys
autor
21. apr 2022

@deedol a ako dlho ste ju pouzivali? Nemyslim si ze vek je dolezity. Ale vahovy limit bude zachvilku prekroceny a 2 mesiace uz sedi teraz. Kupovat by som vhcela tak maj - jun. No chcem vediet po com sa vlastne obzerat.

fantinka
21. apr 2022

My sme mali od narodenia az do cca 2r otocnu britax. Nejde o vek, ale o vysku dietata. Za mna naj je otocna, perfektne pri nakladani dietata do auta.

babovka2321
21. apr 2022

V mojom okoli ma vacsina zien, ktore aspon trochu dbaju na bezpecnost deti, autosedacky joie i spin 360, pripadne britax romer alebo cybex sirona. My mame tu joie a sme spokojni.

deedol
21. apr 2022

@gertys pripajam sa k ostatnym babam, otocne sedacky su super pri nakladani/vyberani dietata. obojsmerne sedacky (ako napr britax romer dualfix) vsak nemaju plus test, lebo sa daju obratit posmerne. swingfix sa neda - len k dveram a naspat do protismeru.
pouzivali sme ju cca od 11m do 3r 11m, cize tri roky. maly dlho nesedel sam, takze preto bol dlhsie vo vajci. teraz ma cca 110 cm a 17 kg a este by sa do nej zmestil, lebo mu netrci hlava (ma dlhe nohy, preto ta vyska), ale uz sa mi zdalo, ze je tam taky pokrceny, tak sme presli na posmernu.

evkao
21. apr 2022

@gertys okolo 300,-€ kupis protismernu Avionaut Sky, je to pasova sedacka do 25kg s Plus Testom

gertys
autor
22. apr 2022

Dakujem pekne za odpovede. Este otazka. Mam pozerat skor po isofixe alebo pasoch? V oboch autach mame isofix

panda21
22. apr 2022

@gertys ak chceš sedačku s Plus testom (ten najprísnejší švédsky) tak jedine pásovú čistú protismerku. Otočné na isofix Plus test mať nebudú. A pri isofixe treba dávať pozor aj na šikmosť sedačiek, inak vie padať hlava počas spánku. Britax aj cybex majú slabo riešené vložky, britax aj veľmi otvorenú hlavovú opierku oproti iným značkám, takže deti tam zvyknú lietať (skúsili sme u suseda otočnú britax a aj môj dvojrocak tam mal ešte miesta a miesta). Ak otočnú tak najlacnejšiu joie i spin 360 (nie joie spin ani joie spin E, jedna je bez vložiek, druhá je podla starej normy a tiež pada hlava kvoli sklonu). Ja by som išla kvôli rozpočtu aj Plus testu do tej avionaut.

deedol
22. apr 2022

@panda21 nie je pravda, ze otocne isofixove nemaju plus test, presne taka je aj nasa (ale otocna len do protismeru) a plus test ma.
mne sa zda upevnenie na isofix lepsie ako len na pasy, ale to je len moj osobny nazor.

panda21
22. apr 2022

@deedol ale nedá sa otočiť do smeru jazdy, preto ma Plus test. A isofix je limitovaný váhou, neudrží toľko čo pásy. Upevnenie isofixom a na pásy je rovnako bezpečné, isofix je len viac "blbuvzdornejsi".

evaachesa
22. apr 2022

S Axkid Move sa zmestíš do rozpočtu, no je v kat. 9-25kg, tak možno bude ešte veľká pre menšie dieťa.
https://www.autosedacky24.sk/AXKID-Move-2022-Bl...

evaachesa
22. apr 2022

@panda21 inak jasom bola zo začiatku tiež viac za Isofix, no je to presne ako píšeš len o tej blbuvzdornosti keďže bezpečné sú rovnako obe možnosti pútania. Pri isofixe sa mi ale nepáči že sedačka sa trochu hýbe, pričom ak je upevnená pásmi a opornou nohou, tak tam drží ako pribitá a nehne sa ani o milimeter. 😃

gertys
autor
22. apr 2022

@panda21 priznam sa ze ten Avionaut sky som pozerala. Cenovo je dostupny a ma velmi dobre hodnotenie 🙂

gertys
autor
22. apr 2022

@evaachesa ja mam maleho obra takze to nebude problem. S hlavou v autosedacke sme len tak tak. Nechala som sa oblbnut ze sak kup klippan dinofix to ze pre deti do 13kg. Prd makovy. Musela som ju vratit lebo do nej nevosla. A to bez srandy

gertys
autor
22. apr 2022

@evkao myslite ze je rozdiel medzi Avionaut sky i size 2021 a 2022? Lebo cena je takmer rovnaka

evaachesa
22. apr 2022

@gertys cozee, to fakt? Aj vložky povyberane boli? Ja si tiež robím na neho zálusk pri ďalšom 😅

evaachesa
22. apr 2022

@gertys a koľko má mala? Vek a váhu?

gertys
autor
22. apr 2022

@evaachesa vek neudavam nikdy lebo z vlastnej skusenosti matky su drbnute a posadnute vekom pritom je to irelevantne cislo a uplne nepodstatne lebo zena co rodi v 36tt a jej dieta ma teraz napr 10m a zena co rodila v 42tt a jej dieta ma 10m sa nedaju porovnat. Mentalne vyvojovo vahou vyskou a motorickymi schopnostami. V rodine mame dvojicky ktore maju rok a pol a moje dieta malo vo veku 6m rovnaku vahu a vysku ako oni ked mali rok a pol 😀 ale vahu mame 11kg. Kedze to planujem kupovat tak cca jun tak to urcite uz budeme mat 13kg. No to neni o vahe. Siroke ramienka a velka hlava tiez robi svoje 😀

evaachesa
22. apr 2022

@gertys váha sa môže teraz ustáliť a už toľko nebude priberať keď bude mať viac pohybu. Náš má 2,5 roka a je už dosť dlho na váhe 12,5 kg... Tiež som myslela že ešte priberie teraz...no ako už behá a skáče tak toľko nepriberá. Inak je to veľmi rôzne čo sa týka výšky a váhy, nemyslím si že je to až také prekvapivé 🙂

gertys
autor
22. apr 2022

@evaachesa takzko povedat. Kazdopadne som pevne rozhodnuta pre tu Avionaut sky

evaachesa
22. apr 2022

@gertys určite super výber 👍🙂

dzejsik
25. apr 2022

@gertys o tom veku pises dobre, nova norma autosedaciek i-size je dobra v tom, ze je zalozena na vyske dietata (ani veku, ani vahe) … kazdopadne, prvu sedacku som objednavala a nesadla nam na sklon sedadiel (dost to negovalo jej polohovanie), preto druhy raz sme uz boli vyberat na predajni a to aj odporucam (alebo teda nejaku co od sklonu nezavisi) … urcite by som pre skupinu deti do 105cm brala otocnu o 360st a my mame radsej na isofix ( je to rychle a bezpecne )

26lenka8
15. sep 2022

@gertys aj ste ju nakoniec kúpili? Ak áno si spokojná? Lebo tiež zvažujem kúpiť 🙂