Cybex s/bez isofixu

simka85
21. jún 2018

Ahojte, prosim o radu tie z vas, kt maju doma a pouzivaju autosedacku Cybex Solution M fix. Kupovali sme ju kvoli bezpecnosti, oslovil ma najma ten isofix. Mame nove auto, tam su zial len 2 isofixy a teda tuto sedacku potrebujeme vozit bez isofixu. Moja otazka je, ci teda mam sedacku len polozit na sedadlo, a dceru posadit do nej a pripnut len pasom od auta? Nie je to nebezpecne? Predsalen ten isofix tu sedacku drzi poriadne. Nebude sa sedacka smykat ci hybat pocas jazdy v aute? Dcera ma sice skoro 4 roky, je vyssia, ale vazi len sotva 14 kg... Dakujem za vsetky rady a postrehy.

nela6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nela6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vevesh
21. jún 2018

Praveze m fix sa da pouzit aj bez isofixu. Normalne poriadne zapnes pasom od auta. Ak je sesacka dobre zapnuta, smykat sa nebude.

nela6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nela6
21. jún 2018

@vevesh ked pripnem sedačku pasom ako zapnem dieta? Mam tiez a fakt neviem

vevesh
21. jún 2018

@nela6 m fix je od 4 rokov. Dieta sa uz neupina 5 bodovym pasom, ale klasickym trojbodovym pasom auta. A zapina sa normalne ako dospely- pas sa potiahne z jednej strany popod hlavovu opierku do kriza(tu treba nastavit spravnu vysku , aby siel pas cez ramena a nie vyssie) a spodnu cast pasu zakvacis popod vybezky sedacky ale nad nohami dietata.

nela6
21. jún 2018

@vevesh ako sa dieta pripne chapem, ale ked ma dieta pas cez seba, ako je pripevnená sedačka? Verim vam ze sa da, len pls vysvetlite

feb13
21. jún 2018

Kazda sedacka, ktora nema isofix, sa pri vozeni trosku hybe. To je normalne.

vevesh
21. jún 2018

@nela6 sedacka sa extra neupevnuje- vsak pas isti tu sesacku (samozrejme je to ine ako isofix)- a pasy maju dostatocny odpor,inak by aj dospeli museli na sesackach jazdit. M-fix je hybridny model, ze sa da pouzit aj s isofixom, aj bez - podla vole a moznosti...

nela6
21. jún 2018

@vevesh OK, tak potom mazem prispevok 🙂)

simka85
autor
22. jún 2018

@vevesh takze myslite, ze ci pripnem sedacku isofixom alebo len dieta pasom auta do volne polozenej sedacky, tak je to rovnako bezpecne? Dakujem

vevesh
22. jún 2018

@simka85 je rovnako bezpecna ako ine sedacky bez isofixu, oproti niektorym (aj s isofixom) dokonca aj ovela bezpecnejsia. Rovnaky model s isofixom je bezpecnejsi o 0,5 bodu oproti pouzitiu bez isofixu.

simka85
autor
22. jún 2018

@vevesh dakujem!

yanni
22. jún 2018

@simka85 vevesh pise spravne. Len jeden dotaz: pises, ze dcera ti nema ani 14 kg. Je jedno, ze uz ma 4 roky a je vyssia (co znamena vyssia? Kolko cm?) ale nema 15 kg, cize tu sedacku by ste z bezpecnstnych dovodov nomali pouzivat. 15 kg je 15 kg. A nie, kilo hore- dole, v pripade nehody to nie je kilo hore-dole.

simka85
autor
22. jún 2018

@yanni rozumiem.dakujem

simka85
autor
22. jún 2018

@yanni zaujimave je, ze v obchode nam povedalu, ze nie vaha je norma, ale prave vyska... Ale mne sa to tiez zda cudne...

yanni
22. jún 2018

@simka85 Vies, v obchode ti predaju a povedia hocico, len aby predali. Vaha nie je dolezita pri novej norme ECE R129 i-size. Tam sa ide podla vysky.

Podla vysky v skupine 3 ide napr novy BeSafe Flex Fix. Tam sa na vahu neprihliada. Dolezite je, aby dieta malo aspon istych 100 cm.

feb13
22. jún 2018

@simka85 Tiez si myslim, ze ide skor o vysku. Aby ten pas neprechadzal dietatu cez krk ani cez ramena, ale cez plecia, inak moze dieta pri prudkom zabrzdeni vyletiet spod pasa dopredu, alebo ho moze pas uskrtit.
My mame Cybex Solution X s isofixom aj bez. Vybrali sme tuto sedacku na zaklade bezpecnostnych testov ADAC, je totizto v ramci tych najbezpecnejsich za najlepsiu cenu. Ta s isofixom sa moze rovnako pouzivat aj bez. Je vsak jeden rozdiel, isofixova verzia ma omnoho tazsi podsedak, posobi pevnejsie a stabilnejsie aj ked sa ten isofix nevyuzije.

yanni
24. jún 2018

@feb13 Jasne, ze ide AJ o vysku. Ale podla toho, podla akej normy je sedacka certifikovana, musia sa splnit vsetky podmienky. Cize tato sedacka je podla "starej" normy a ta hovori od 15 kg, tak to dieta musis mat tych 15 kg. A jasne, aj urcitu vysku. Profis hovoria, sedacka musi pasovat k dietatu a aj autu. Cize, nekupovat na blind, ale ist do obchodu, dieta posadit, vyskusat, sedacku pripevnit skusobne aj do auta.