Fusak do autosedačky - za a proti

bnov
17. nov 2017

Ahojte, používate niektorá do autosedačky fusak z ovčieho rúna? Uvažujem nad takýmto fusakom, nakoľko teraz mám v autosedačke baby vak zo španielskej deky, ale neosvedčil sa mi. Môj syn má problémy so srdcom, takže prechladnutie si nemôžeme dovoliť riskovať a potrebujeme niečo do autosedačky, nakoľko obyčajnú deku si odkope. Okolie ma odhovára, že fusak je do vykúreného auta teplý, tak neviem,.... . Máte niektorá skúsenosť?

janulik2008
17. nov 2017

my sme mali ale segra chodila s malou von vo vajicku tak mala aj fusak 🙂

lusyc
17. nov 2017

Ja som mala fleecovy fusak do vajicka a v aute bol rozopnuty, chodila som vsak autom len obcas a max 60 min. Potom som uz len zapla vajicko na kolecka a dala nánožník. Auto som zbytocne neprekurovala, tak aby bolo aj mne pohodlne v rozopnutej vetrovke. Teraz sa uz ale do vajíčka vo fusaku mala nezmesti, takze mam len runo vlozku vo vajíčku a prikryjem dekou, kym sa dostaneme do auta. A v cieli prekladam deculo do vanicky.

dhlinkova
17. nov 2017

My používame fusak z ovčieho rúna v autosedačke, ale poväčšine je rozopnutý. Zazipsovaný ho používam iba kým je v aute chladno, príp. ak cestujeme na dlhšiu trasu, malého aj v zime povyzliekam na tričko a pančušky a zaspí.
My máme v aute nastavenú teplotu na 21 stupňov, takže celkom príjemná teplota, ale neľutujem, že sme zainvestovali do fusaka. Kým bolo vonku teplejšie, tak sme používali fleecovú fusak.

misinka26
17. nov 2017

Ahoj... ak pozicany tak ano, inak zbytocna investicia...my sme mali a vyuzili sme len par krat... na dlhsie cesty neprakticky lebo babu je zbytocne teplo... my sme dostali pouzity za par eur ale uz by som ho nebrala...

mimik79
17. nov 2017

ak sa v aute zacne kurit je tam priserne teplo dietatku vo fusaku z ovcieho runa, vlastne v akomkolvek fusaku,spoti sa a to je skor horsie ako lepsie, skor by som volila nieco tensie, napr flisove ak teda chces alebo aj taky vak zo spanielskej deky urceny do autosedacky

katkatt
17. nov 2017

zalezi, ako daleko a ako casto cestujete. Ak casto na kratsiu trasu, tak sa to vyuzije. Ja som pre novembrove dietatko mala taky flisovy so zipsom v strede.

mimik79
17. nov 2017

@katkatt len pyta sa na fusak do autosedacky z ovcieho runa, co je myslim si velmi teple do vykureneho auta, no presne zalezi aj od trasy, na kratku jazdu sa auto nestihne vykurit ak idete dlhsie tak tam je uz dost teplo na fusak z ovcieho runa

lus2909
18. nov 2017

Ja by som radsej zvolila fleesovy overal a deku ;)

mamaaaaaaaaaaa
18. nov 2017

Mame fusak ktori je urceny aj do vajička, ale skor budem do vajička voliť zavinovačku Emitax. Do kočika budem zasa volit fusak.

katkatt
18. nov 2017

@mimik79 ak chodia casto k lekarovi, maju to par km, parkuju vonku a bude tuha zima, mozno vyuziju aj taky, zalezi od okolnosti. Ale ja som tiez za tensi fusak a obliect podla pocasia a do minusovych teplot a silneho vetra pripadne este deku.

misinka0611
18. nov 2017

Súhlasím s tvojim okolím. Ja mam fusak z ovčieho rúna na von do kočíka. Neviem si predstaviť ho mat v tom v aute 😓 By som sa potila len pri tom ako by som naňho pozerala. Veď v aute je kúrenie nie ?

sashenocka007
18. nov 2017

My sme mali pri prvom a kupim ajbteraz budeme mat decembrovciatko, auto rano je studene a fusak sa da jednuducho rozopnut. Casto vyuzivame vajicko namiesto vanicky ba konstrukcii kocika ked ideme niekam dalej a fusak je veru potrebny.

cichlida
18. nov 2017

Ja som to vyuzila pri oboch

rebekav
18. nov 2017

Podla mna zbytocnost. Zbytocne som 30 eur vyhodila vyuzili sme 2x mozno. Dolezite je dobre (tak akurat) obliect. Aby sa dietatko nepotilo. Ja obliekam tak ako seba. Ak som v aute v svetri, mala ma tiez mikinku (pod tym dlhe body) a ked spi dam na nu deku. Vies vo vajicku su babatka dost obopnute, im je tam teplejsie ako nam v aute. Ja by som skor uvitala keby z takej plienkovej latky boli potahy na sedacku, moja mala je casto spotena z tych umelych materialov. Teda vo vajicku to tak bolo. Uvidime ako vo velkej autosedacke.

andrbeata
18. nov 2017

My sme kúpili baby vak zo španielskej deky a hoci mám syna menšieho vzrastu, tak nám je malý. Podľa mňa je vhodný max. do 6 - 8 mesiacov, potom sa už nedá na nohách zapnúť a je aj úzky. Ovčie rúno by som do auta nepoužívala, max. rozopnuté a to je podľa mňa zbytočné. Ak fusak tak fleece, príp. prikrývka. Ja mám fusak z ovčieho rúna v kočíku a v zime využiješ na sane. Neprehrievaj dieťa zbytočne, skôr ochorie.

kiks_1
18. nov 2017

Ja som využila aj fusak z ovčej vlny, tak v autosedačky, kočíku ako aj na saniach. V autosedačke sme ho využívali hlavne kým sa auto zahrievalo, potom sme ho mali rozopnutý.
Mali sme aj vak zo španielskej deky, ale po 7 mesiaci bol už takmer nevyužiteľný. Ten, čo sme mali my bol 45x80 cm a bol dosť úzky a po 7 mesiaci už malej trčali nohy. Inak, aj pri fusakoch z ovčej vlny si pozrite rozmery, lebo niektoré sú dosť malinké, záleží však na veku dieťaťa a celkových rozmeroch.