Hľadám lacnú a ľahkú autosedačku pre drobné dieťa

kosta123
29. máj 2011

Ahojte mám autosedačku Condord Ultimax - 9-18kg ale nakoľko je strašne ťažká,a často ju prekladám z auta do auta, tak ju predávam a hladám nejakú lacnejšiu formu,a hlavne aby bola ľahká.......dcéra má 10,5 mesiaca a váži cez 7 kg,tak neviem aká by bola vhodná.

cicimotinka
29. máj 2011

...dobrá autosedačka by nemala byť ľahká... my máme romer, ťažká je jak sviňa, tiež ju často prekladáme, ale nemenila by som... dieťa pri havárii neochrániš Ty, ale sedačka... nemeň dobrú vec za niečo horšie len pre tvoje pohodlie pri prekladaní, keby nedajbože dačo, tá drina bude stáť za to... 😉

bosoriak
29. máj 2011

Myslim, ze z tych bezpecnych sedaciek, co sa pravidelne testuju (Romer, Recaro, STM a pod.) lahka a ani lacna nebude ziadna. Asi by som to riesila tak, ze by som kupila este jednu sedacku do druheho auta. Skus pozriet v bazari, predavaju sa celkom zachovale.
Aj ked teda ja som kupovala v bazari takmer vsetko, ale topanky a autosedacku by som pouzivanu nekupila.

anjelicek26
29. máj 2011

@kosta123 - 7 kg dieta definitivne este patri do vajicka! Ziadna sedacka 9-18kg! Takze uz teraz jazdi nebezpecne :(

No a ku kupi lacnej a lahkej sedacky. Prave ta vaha autosedacky je bezpecnostny faktor c. 1 kedze "doplnaju vahu dietata nad 15 kg - odkedy ho zachyti bezpecnostny pas. Teda minimum je vaha 6 kg! A kedze tvoje dieta ma len 7 kg a nie ako ma minimalne byt 9 kg - tak by ta sedacka musela mat aspon 8 kg aby ho pri nehode ochranila.

Zabudni nad nejakymi uvahami nad lahkou sedackou, ale zozen naspät vajicko - to je sposob prepravy pre 7 kg dieta. Bezpecnost je uplna priorita! Na co ti je super lahka sedacka, ktora bude letiet zo sedadla spolu s dietatom, lebo ju pas nezadrzi??? Ja by som to vidiet nechcela :(