Je autosedačka potrebná ...

denisab32
4. mar 2009

Bola tu podobná téma, je už uzamknutá...

Len pre tých, čo ešte stále nepoznajú odpoveď...

http://www.truveo.com/brutální-kampaň-blázinec/...

denisab32
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denisab32
autor
4. mar 2009

................nemyslis zaplatis - Děti - BESIP.................

denisab32
autor
4. mar 2009

...........tu sú všetky spoty

https://www.youtube.com/watch?v=otgH6sFECoM
habibi78
6. mar 2009

velmi dobrá kampan....... konečne niečo, nad čím sa mnohí zamyslia....

cessy
6. mar 2009

habiby78, myslis??podla mna niektorim ani toto nepomoze aby sa uvedomili...presne ako v tych spotoch, az ked sa nieco zle stane

jonatanka
6. mar 2009

boze moj poslite tieto videa mojej susedke, uz som to raz spomenula ona vozi chlapca v aute zo zasady BEZ sedacky ☹ 🤐

katy1979
6. mar 2009

jonatanka to by jej nepomohlo.

ale ta kampan je vynikajuca, mali by ju davat povinne pred spravami

jonatanka
6. mar 2009

ta kampan je sila ked som ju videla prvy krat mala som slzy v ociach, nechapem ako moze byt niekto tak nezodpovedny (vid moj priklad vyssie)

habibi78
6. mar 2009

tiez ked som to videla prvýkrát, tak som sa zmohla na jediné.....ty kokso.....
ale je to o niečom, má to myslienku, asi toto treba ludom aby sa zobudili....

kity125
17. máj 2009

chcem sa opýtať že či ked pojdem z porodnice musi byt babetko v autosedačke alebo vo vaničke, my nemame auto tak neviem či by sme využili tu najmensiu autosedacku....

dosa
17. máj 2009

a z porodnice pojdete peskom? alebo ta niekto bude viezt? ja by som do auta bez autosedacky nesla ani na kilometer, nahoda je blbec. radsej si pozicaj. nemas nejaku kamosku co by ti pozicala?

tin007
17. máj 2009

kity, ak to nemate daleko, tak chodte kocikom. ak to mate dalej,tak si pozicajte vajicko, v ziadnom pripade nechodte s dietatom vo vanicke - je to nebezpecne plus by ste mohli dostat pokutu od policajtov.

trixi
17. máj 2009

kity, ak pojdes domov autom tak urcite v sedacke-vajicku. Inak by som nesla autom ani na 10 m. Su krajiny, kde pri odchode z porodnice sestricka skontroluje ci mamicka, ktora ide domov autom, dava dieta do autosedacky. Ak by babatko nedala do autosedacky, nepustia ju z porodnice.
Ako pise dosa, pozicaj si, ak nemas sedacku a nemate auto.

sinty
17. máj 2009

Baby čo mám robiť keď mi malá v sedačke nechce sedieť?Už prišla na to ako sa rozopne 😖 nedá sa aj šoferovať aj ju chytať aby nespadla 😝 manžel mi povedal,že si ju mám dať k sebe do predu.Môžem?

sakura77
17. máj 2009

sinty,mozes ale rataj s tym ze je to najnebezpecnejsie miesto v aute

veronika81
17. máj 2009

ja keď idem sama v aute s malým, vždy si dávam autosedačku dopredu. Neviem si to predstaviť ja šoférovať a malý sám vzadu. Ak zamrnčí, pohladkám ho po ručičke alebo sa s ním trošku porozprávam a je dobre.
Samozrejme, treba vypnúť airbag na mieste spolujazdca.

mamutka
17. máj 2009

kity, pamatam si na spravu pred rokmi ze cestou z porodnice dakto na krizovatke neubrzdil a vrazil do auta kde babatko spalo na zadnom sedadle. co myslis ako to dopadlo? nosia kyticky....
ak sa inak neda, kup vajicko a potom predaj, to dieta ma len jeden zivot

lusilia
18. máj 2009

Fuj, to je sila, az mi presiel mraz po celom tele...hrozne, ale zodpovedneho rodica by ani nemalo napadnut ist bez autosedacky...

trixi
18. máj 2009

sinty, ako je mozne, ze Ti dcera odopne pasy na autosedacke? 😕 Co je to za autosedacku? Predsa tie zamky na pasy su robene tak aby ich dieta nevladalo otvorit. Treba na to aj urcitu silu. A uz vobec by som nedavala sedacku do predu, ked sa dieta vie odopnut. Co budes v tom momente robit ked sa Ti odopne?

katy1979
18. máj 2009

sinty tiez nechapem ako sa ti moze odopnut. decka sa vedia dostat z pasov alebo odopnut sa? vsak aj ja mam co robit aby som to odopla. ale možno závisí od typu sedačky.

karolinkafe
18. máj 2009

Tie videa by som mala poslat mojej svagrinej 😠 Boli u nas minuly tyzden so 6mesacnou dcerkou, ked sme niekde sli autom davala ju automaticky do vajicka, ale po 5 minutach ju odtial vzdy vytiahla, vzala si ju na kolena a kojila ju alebo len tak "sledovala" cestu....pricom navyse sedela vzadu v strede (kedze sme boli v aute 4 dospeli + autosedacka) Mna az mrazilo.... 😖

sissik
18. máj 2009

v dnesnej dobe asi zbytocna otazka.
1. pouzivanie autosedaciek je prikazane v zakone
2. aj kedby nebolo prikazane v zakone, jednoznacne sedacku ano.
kto ju nepouziva, je voci svojmu dietatu max. nezodpovedny.
nestaci iba jazdit podla predpisov - to nezaruci, ze sa vam nic nestane. po cestach chodi plno "prudko inteligentnych" vodicov, ktorym je uplne jedno, ci niekoho zabiju alebo nie, lebo oni si vedia vsetko vybavit.

anezena
18. máj 2009

sinty, aa ty mas dieta este vo vajicku? lebo ak nie, tak dopredu ju uz davat nemozes. vpredu moze byt iba dieta vo vajicku a v protismere jazdy a vypnuty airbag.
a dalsia vec malinka je uz dost podla rozumna, aby pochopila, ze tam sediet musi. danuso tiez hulaka, ked ideme von a na dlhsiu cestu a aj ked je s nim mm vzadu, a nikdy mu nenapdlo, vziat ho von a co sa tyka odopnutia autosedacky. sak ja mam s tym problem 🙂 🙂 ale asi to bude nejaky iny typ al. neviem. my mame Casualplay Beat S

karolinka- tak to je ina sila, ja by som automaticky asi po nej zhukla, ze ci je normalna. a ak sa jej to zda normal, nech si vystupi 😠 😠 ja som na toto straaasne alergicka.
a podla mna ak to dieta raz odtial vytiahnes, uz bude vediet ze ked bude poriadne a dlho hulakat, ze ho odtial vezmes. my sme to nikdy ale faakt ze nikdy neurobili, a teraz pekne vie, ze moze hucat kolko chce, bude tam sediet.

sissik
18. máj 2009

nase dieta tiez huci v autosedacke, ale iba ked auto stoji. akonahle sa pohne, tak do 5s je vzadu ticho. proste sa treba obrnit a ten krik v zaujme dietata vydrzat. ked je to na semaforoch neznesitelne, tak natiahnem ruku dozadu a pohladkam ju, nech vie, ze tam nie je sama. dopredu by som ju nedala.
a ked ideme s manzelom, tak je to v pohode.
no a kojenie pocas jazdy a vystrajanie, ako ste pisali - no comment. manzel raz zahlasil, ze ju mozem nakojit pocas jazdy, tak som ho hned zrusila a odvtedy sa to ani nepokusil navrhnut.
ta autosedacka je na to, aby v nej dieta pocas jazdy bolo priputane, inak nema ziadny vyznam.

dosa
18. máj 2009

vozenie detí na prednom sedadle v aute, teda na mieste vedľa vodiča upravuje Zákon NR SR č. 315/1996 Z.z. o premávke na pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisov, § 43 ods. 2:

"Osoba mladšia ako 12 rokov a osoba s telesnou výškou menšou ako 150 cm sa nesmie prepravovať na sedadle vedľa vodiča. To neplatí, ak také osoby používajú schválený a pre ne určený bezpečnostný systém (autosedačka). Ak je vozidlo vybavené takým bezpečnostným systémom aj na iných sedadlách, musia ich ostatné také osoby pri preprave prednostne použiť."

dosa
18. máj 2009

...a este som zabudla - ak sa prepavuje na prednom sedadle vajicko, je nutne vypnut airbag! ! ! kdezto v pripade autosedacky v smere jazdy musi ostat airbag zapnuty - vtedy plati to co pre ostatne osoby sedavajuce na prednom sedadle 😉

katy1979
18. máj 2009

my sme mali hysak v sedacke iba raz. takze sme zastali, zaparkovali a az potom mohol ist von.
na co sa tie deti naucia take budu.
poslednu dobu tiez hovori na pasy ze ich chce dat dole. ja mu vysvetlim a ukazem moj pas a viac s nim nedebatujem. jednoducho tam musi sediet a hotovo.

pepies
18. máj 2009

asi som malo informovana, ale nevedela som, ze vajicko moze byt aj vpredu .....

pietra
18. máj 2009

sinty, no dopredu ju sice dat mozes, ale co ti to pomoze? ved ak sa vie odopnut (co inak nechapem, ako je to mozne), tak sa ti odopne aj vpredu a za jazdy ju nemozes predsa aj tak zapinat.

dosa
18. máj 2009

s tym odopnutim si to tiez neviem dost predstavit, kedze tie zamky kolkorazy ledva ja odopnem, no ale ak je to tak, treba nieco spravit so zamkom - prelepit ho, aby sa mala k nemu nedostala, vymenit, alebo co? pokial sa len vyvlecie z pasov, tak by som tie pasy nejak este skusila zazichrovat - kdesi som videla take spony, co sa davaju na pasy, aby sa nerozchadzali - neviem, ci viete co myslim 😉 alebo treba dbat aj na to, ci nie su pasy prilis navolno - medzi telom dietata a pasom by nemala byt fuga vacsia ako jeden, dva prsty.

a nakoniec, ako pise katy1979 - deti treba cim skor naucit sediet v sedackach a nenechat sa vydierat. tak nech sa vam dari 😉