Ahojte môžu už moje deti podsedak starší má 6 rokov 22kg mladší má 4,5 a 18kg výšku presne neviem. No ale ide o to my sme mali staré auto a teda nemali sme nejakú super sedačku len také lacné na cestu do škôlky keďže auto nemalo Isofix nemá ho ani sedačka a až časom som si uvedomila že podľa mňa vôbec nie sú bezpečné. Teraz máme druhé auto s isofixom a chceli by sme do Chorvátska a bojím sa s tými sedačkami ale zas kupovať nové už mi príde zbytočne. Mohla by som im obom už kúpiť podsedak?
@tehulka2011 dobrých pár rokov? No ja neviem ale teda čo ja poznám v okolí mladšie deti všetci majú podsedak to teda do koľko rokov je sedačka 😲
sedacka je kludne do 11 rokov, zalezi od dietata. Mna ani nikoho v mojej bubline by ani nenapadlo rozmyslat nad podsedakom, to ti fakt stoja tie usetrene ecka za to?
18 kg kup novu a druhemu mozno nejaku kvalitnu z druhej ruky, ak je Ti to vela € … podsedak nie a na dlhu trasu uz vobec nie. Okrem toho 18-36 kg vyuzijes este dost dlho … neriskovala by som. Sedacka moze zachranit zivot a lepsie sa im bude po ceste spat ked kupis polohovaciu
Podsedak je akoby nemali nic. Urcite sedacky obom. Moj ma 7r a 25 kg a do tych 36kg mu este par rokov chyba, takze bude v sedackr, kym sa bude dat
sedacka je na urcitu velkost. bez ohladu na to, co dcera hovorila, sedacku mala asi do 12r, lebo bola drobna a stale sa do nej zmestila.
potom sme kupili podsedak,a le ako jej rastli boky, uz sa doneho nezmestila, hoci este nemala 150cm.
Sedačky su do 150cm. Podsedak nie je bezpečný, dieťa nemá chránené telo ani hlavu pri náraze. Podsedak je dobre iba na to, aby zdvihol dieťa a teda bezpečnosť pas nešiel cez jeho krk.
Skus pozrieť FB stránku Deti v aute, dobre ti poradia. Ak nechceš nové, vieš kúpiť aj bazarove, bezpečné, len pozor na životnosť.
No par rokov ked povinna je do 150 cm alebo 36 kg
Takze ano oplati sa investovat do sedacky a hlavne ked idete na dovolenku
Stat sa moze aj za prvou zakrutou....
A myslíte že môžem nechať teda aj tie čo majú aj keď nemá Isofix a upevňujú sa iba zozadu pásom?
Ak sa sedačky pútajú iba pásom, tak môžeš ich samozrejme použiť aj v aute, kde je aj isofix, isofix néei nutnosť z hľadiska bezpečnosti.
Pozor však na spomínanú životnost a ci ich môžeš používať závisí aj od maximálnej výšky/váhy, ktorá je prípustná pri danej sedačke.
Tak tieto zrovna bezpečné nie sú (pozri na nete napr ADAC testy, koľko bodov dosiahli pri testovaní bezpečnosti). Ale určite lepšie, ako podsedak.
Ty musíš vedieť, čo si tvoje priority a koľko máš možnosť investovať do toho. Môj názor, že keď už máte na novšie auto, tak kúpiť aj bezpečnú sedačku. Väčšina nehôd sa vraj stáva 8km okruhu od bydliska, takže to, že nechodíte ďaleko neznamená, že sa vám nič nemôže stať.
@bolarazjedna tak na auto sme šetrili 7 rokov a to máme len daciu Duster a nie nové je už z druhej ruky už má viac ako päť rokov ....možno to vyzerá blbo že chcem k moru a nemám na sedačky ale je to tak no nikdy sme pri mori neboli na 30tku som dostala nejaké peniaze a keďže deti aj manžel sú alergici chcela som ich tam zobrať ale ak mám ešte investovať do sedačiek tak to rovno môžeme byť doma
Tak čím horšie auto, tým bezpečnejšie sedačky snáď! moji majú 10,5 a 8,5 a ešte sú v sedačkách. Máme 4ks do dvoch aút. Už sme mali aj nehodu riadnu a ver mi že bez sedačiek by tu už neboli. O podsedaky ani nerozmýšľam ani pre toho staršieho, kým sa zmestí proste bude v sedačke. Pozri sedačky joie, sú v dobrej cene a majú dobre výsledky testov
Tiez odporucam joie
Chápem, že nemáte veľa financií, sle do sedacie by ste neinvestovali kvôli dovolenke pri mori, však to je dlhoročná investícia, keďže tvoje deti tých 150cm dosiahnu o 6-8rokov.
Ak majú sedačky, ako si uviedla na obrázku, v pohode im to stačí. U nás sedačka/podsedák bola využiteľná do cca 9-tich rokov.
Synátor a dcéra používajú podsedáky od 5rokov, stále ich mám v aute. Izofix sme ani v jednom aute nemali a autosedačku sme mali. Žijú a mám ich stále za chrbtom šťastných a usmiatych. Na tomto koníku nájdete expertov, ktorí vám odporučia otočnú autosedačku aj do 15rokov, len aby boli deti v bezpečí... Aspoň mňa pred pár rokmi nazvali nezodpovednou hnusnou matkou, ktorá chce zabiť svoje deti.
Takže podľa mňa sú podsedáky vhodné do auta v tom prípade, ak vaše dieťa dokáže nezaspať počas jazdy. Ak ešte má problém so zaspávaním, tak ešte odporúčam sedačku s opierkami na hlavu (kamoška mala také podsedáky podobné sedačkám a opierkami na hlavu)...
A úprimne, mám pomaly 36 rokov, fungovala som bez autosedačiek a som doteraz tu 😂 takže rozhodnutie nechám na vás 😉 Poznáte svoje dieťa i to, čo zvládne...
@katrin69 my sme chceli ísť v noci aby spali aj keď neviem ako po sedačky to dajú 🙈
Skús si na YouTube nájsť pár crash testov áut a pozri čo sa deje s figúrkami deti v aute. To by ti mohlo pomôcť v rozhodnutí, či chceš mať kvalitnú autosedačku alebo podsedak.
Jeden príklad.
@martinka17 ja takéto veci nepotrebujem pozerať ďakujem
..
Tak potom sa nepýtaj či je podsedak vhodný, lebo odpoveď poznáš. ono ide o život a zdravie tvojich detí.
@martinka17 tak to akoby som ti ja ukazovala videá zrazených chodcov na priechodoch a aj tak tam nenosím prilbu...ja som sa len pýtala od koľko rokov môžu deti podsedak nič viac
Tak aspoň čo si pamätám čo mala kamoška, tak podsedák s opierkou vyzerá asi takto... BRITAX RÖMER ADVENTURE PLUS
My sme nikdy necestovali počas noci. Keď som videla na synovi, že je unavený, musela som sa vopchať medzi podsedáky a robila som mu troška opierku, aby nebol vykrútený...
Ci pouzijes podsedak alebo hentie low cost sedacky, ktore mas, je to zajedno. Ani jedno by ti dieta neochranilo v pripade nehody. Ja mam presne rovnako stare deti, mladsi je este v sedacke do 18 kg a pomaly sa mu este len chystam kupovat novu. Ak cestujete pravidelne, tak by som zainvestovala hoci aj na splatky. Ak chodite len po meste, no ok, povedzme ze ti staci to co mas. Ale na dlhu cestu mimo mesto by som v tom deti nebrala. Ak je ti to vela penazi, pozri stranku detivaute.sk, myslim, ze maju aj pozicovnu sedaciek, kde si vies vypozicat len na tu jednu cestu.
@katrin69 no synovi býva v aute na vracanie aj keď ideme len pár km preto by som to chcela v noci aby spal
Autosedačka je vec na ktorej sa neoplatí šetriť.......
Havarovali sme, vďaka kvalitnej sedačke sa dcére vôbec nič nestalo....
Mna prekvapuje, ze sa zamyslal nad kvalitou vasich sedaciek a zaroven chces odsuhlasenie, ze podsedaky su bezpecne. Nie su. Absolutne nechrania pri bocnom naraze. Nas ma 11 rokov a az teraz mu rusime sedacku, lebo ma 150 cm. Aj mladsi bude v sedacke, kym to bude rozmerovo mozne.
Pýtala si sa na bezpečnosť podsedak, nie, že od koľkých rokov môžu mať podsedak. To, že podľa zákona stačí podsedak neznamená, že je zo bezpečné, ibaže nedostaneš pokutu.
Pokiaľ ti ide o bezpečnosť, tak pozri vyššie spomínané crash testy. Ak si prišla, lebo potrebuješ potvrdenie, že môžu mať podsedak, a aj tak nesúhlasís iným názorom, len chceš utíšiť svoje sebavedomie, tak nemusela si sa ani pýtať. Nám je to úplne jedno, či cestujete s podsedakom, či bez, či so sedačkou. Ide o tvoje deti. Ak havarujete, tak ty a tvoje deti budú niesť následky, nie my. Je to na tvojom zvážení.
len im pekne kup nove, snad ti zalezi na vlastnych detoch. Autosedacku este budu dobrych par rokov potrebovat.