• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Je lepšie kúpiť autosedačku 9-18 kg alebo 9-36 kg?

19. júla 2017 
@mirkawaw a chytila si si ten jet? to je taka sietkovina a mna prave toto odradilo... ci sa to nejako nezatrhne a pod
22. dec 2011 o 17:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj. Ja používam od 10 mes. autosedačku od 0-18kg, dcérka mala v tedy necelých 9 kg. Táto sedačka sa do 9kg dáva tak ako vajíčko a potom ako klasická sedačka v smere jazdy. Má vložku pre najmenšie deti a opierku na hlavičku. Oboje sa dá dať dole. Sedačku sme mali napevno v jednom aute a v druhom sme využívali vajíčko. Som max. spokojná, aj dcérka. Určite by som nemenila. Dá sa polohovať, čo dosť využívame. Malá ma 2 roky a ešte určite 1 rok v sedačke vydrží. Sedačka ma vyšla nová 65 eur. :slight_smile:
Určite odporúčam sedačku vyskúšať v aute ( pri sedačkách od 9-36kg), kamarátke sa nedá v ich aute polohovať, napriek faktu, že je polohovateľná! Od tejto varianty ma odhováralo veľa predajcov(9-36kg). :frowning2:

Čo sa týka drahých autosedačiek - známi, ktorí ich majú, ich odporúčajú len v prípade pravidelného cestovania, inak to videli za zbytočne predraženú investíciu.
22. dec 2011 o 17:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
@mirkawaw
@ivett takze nakoniec sme este ine vymysleli - ocino nas sa namotal na nicka - http://www.autosedacky-online.sk/detske-autosedacky/autosedacky-9-18kg/romer-king-plus/romer-king-plus-nick-2012-trend-line-4478.html - farba je podobna, material nie je taky ako napriklad leon, zda sa byt o nieco lepsi. Presne to je pakaren, ze co farba, to pomaly iny material, inak vraj velmi dobra je ta kravicka prave, ale tu my nechceme...no uvidime este :slight_smile:
22. dec 2011 o 18:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ta nick vypadá pěkně :wink: nejlepší by bylo najít shop, kde vám řeknou, že ji mají na prodejně a sjet se podívat a osahat...já kravičku neosahávala, ale věděla jsem do čeho jdu, objevila jsem ji u nás v shopu až později, ale mě nepřekvapila, věděla jsem jaká je a je nádherná :slight_smile: teda pro mě :grinning: :grinning: :grinning:

timusi víš já si myslím, že v případě nehody není žádná sedačka dostatečně bezpečná, proto nejde říct, že jde o zbytečnou investici...asi takhle, pokud na to dotyční mají a není pro ně problém koupit takovou či onakou sedačku, je jedno jak často jezdí...pokud si můžou dovolit nějakou levnější variantu, tak je to jedno taky...zkrátka chápu, že cena je pro mnohé vysoká, ale na druhou stranu pokud mi to má chránit zdraví nebo život dítěte, tak za to zaplatím cokoli...
a co je to pravidelné cestování??? pro mě už třeba jen to, že jezdíš člověk dejme tomu pravidelně k rodičům, byť jednou týdně, ale jezdí...každý to posuzuje jinak a nejde říct, jestli investice do sedačky za 3 tisíce je méně zbytečná než investice do sedačky za 7 tisíc...jakmile jednou člověk jezdí, tak bez ohledu na to jak často, by měl mít v autě co nejbezpečnější dětskou sedačku...ale to je můj názor...
22. dec 2011 o 18:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@cicimon ved prave, ze nemam moznost si ich chytit, preto som mu volala, ze ake su na omak a hned ma odradilo, ze sietka, tak som sa uspokojila s maxom...no uvidime, aky bude...
23. dec 2011 o 08:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ivett suhlasim s ivett, my chodime k nasim len 6km a po meste, ale aj to staci, aby si natrafila na nejakeho sviatocneho magora...je to u nas na dennom poriadku a to som z maleho mesta... :grinning:
nessi...s nickom som sa aj ja pohravala, my mame tmavomodre auto, ale max sa nam viac hodi do interieru :sweat_smile: opodla mna je to tiez dobra volba...
23. dec 2011 o 08:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj, dufam, ze pekne sviatkujete, nam uz prisla smska, ze sutosedacka je na ceste a ze za 1-2 prac. dni ju mame doma, tak super dodavatel, mozem doporucit aj ostatnym...medzicasom mi vsak kamoska, co ma rocneho syna hned zrusila radost z mojej autosedacky, oni kupili hned cybex palas fix 9-36kg do 11 rokov, teda uz nastalo, vraj uz druhu nebudu musiet takto kupovat, je to taky typ s pultikom:

http://shop.aladdin-kociky.sk/index.php?main_page=product_info&cPath=2_4043_4928&products_id=22393

vraj maly sa jej na nom pekne hrava a sluzi aj miesto pasov a co je dolezite, vraj ho tam vie dat aj v oteplovackach, co pri tej mojej s pasmi vraj nebude mozne, ze ich vraj nezapnem :frowning2: no dufam, ze taky problem nebudeme mat...popravde ma trochu rozladila, no mne sa na pohlad ta jej sedacka moc nepaci...ale asi nejde velmi o vizas...mate niekto s tymto typom autosedacky skusenosti? nebude ten pultik malej neskor prekazat? predsa len vyrastie a uz teraz je riadne sidielko, neobsedi ani chvilu :grinning:
26. dec 2011 o 11:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
no nasla som si aj najnovsi chat o cybexe...tie nazory sa lisia :unamused:

http://www.modrykonik.sk/forum/tema/autosedacka-cybex-pallas-fix-9-az-36-kg/
26. dec 2011 o 12:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahooooj, my máme dvojkombináciu, autosedačka sa dá používať v kat. od 9-18 kg tak, že ju zapútam bezpečnostným pásom, ktorý vedie tak, aby bábo na nom nesedelo, ale je ešte viac vzadu a bábatko sa zaputá pruhmi v autosedačke... Druhá kat. sa používa tak, že prekryješ tie pruhy v autosedačke (je kt omu priložený "kryt" ,ideťa tam posadíš a zaputáš klasickým pásom... je celkovo dosť vymakaná :slight_smile: čiže mne sa páči
26. dec 2011 o 12:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fu, tento chat je starsi a riadne rozhadany...
http://www.modrykonik.sk/forum/tema/autosedacky-cybex-mate-s-nimi-skusenosti/

@luciferkax
teda mas cybex pallas s tym pultikom?
26. dec 2011 o 13:08  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
...pytam sa aj preto, lebo nasi budu stale vozit malu asi 6km od mesta, ked nastupim do prace a stale vyberat nasu autosedacku a prehadzovat si ju ako horuci zemiak sa mi zda neprakticke, to sme robili s kocikom a bolo to dost od veci...no romer sa im zda pridrahy, ale ked ich prehovorim, ze cybex pallas fix je az do 36kg a je robeny aj pre malicke deti ako dvojkombinacia, tak snad jej daju prednost pred lacnejsimi verziami, tie u nas ponukaju aj za 40-80 eur ...
@luciferkax mas 2011 alebo 2012 verziu, je tam nejaky rozdiel? myslim este, ze tu bola spominana aj zoppa carrera, ta je tiez myslim 9-36kg, s vyberatelnou vlozkou pre male deti...no neviem, este ani romera sme nevyskusali, na to manzel uz teraz frfle, ze kupovat nieco ako autosedacku bez vyskusania cez net sa mu vidi dost zvlastne...
26. dec 2011 o 13:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, my sme nasemu syncekovi,ktory ma teraz tiez 7 mesiacov kupili autosedacku od 9-36 ,ale nevyhovovala nam,pretoze drobec ked v nej zaspal,tak mu pri spani vysela hlavicka, lebo sedacka je dobra na vacsie deti ktore sedia pekne rovno. Tak sme mu teraz kupili sedacku od 9-18 a je super. Pekne mi v nej pospinka a da sa dat do polohy v ktorej pekne sedi a taktiez do polohy v ktorej moze spinkat...takze urcite odporucam od 9-18 :slight_smile:
26. dec 2011 o 13:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@evellina12 ahoj, aku znacku ste kupili? my sme taku 9-18kg od Romer King plus objednali pre nas, no pre nasich nemozme ratat s tolkymi investiciami, oni ju budu nosit len na kratsie vzdialenosti (aj ked uz za mestom im hned zaspi, xi xi...)...
26. dec 2011 o 14:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte. Aj my rozmýšľame nad autosedačkou, ale nevieme sa rozhodnúť, či 9-18 kg, alebo 9-25, 9-36kg. Máme 5,5 mesačného synčeka, váži nám 8,4 kg a meria 73 cm.
26. dec 2011 o 18:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@monitas84 ahoj, tak my jsme hned koupili sedačku 9-36 kg, máme Britax Evolva a jsme s ní hodně spokojení. Budeme ji kupovat i pro druhé dítě.
26. dec 2011 o 18:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
My máme 1,5 roka cca skoro 11 kg a mame Römerku 9-18 kg. Maximalna spokojnosť. 0 9-36 kg som ani nerozmyšlala..
26. dec 2011 o 19:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mirkawaw ahojky, hele ten cybex, já osobně ho nemám, ale kámoška jo, máme na den (i hodinu :grinning: ) stejně staré dcery a ta její šla do sedačky o něco dřív, je větší a koupili právě tu s pultíkem, no její malá v tom řvala a dost dlouho než si zvykla, ten pultík jí prostě bránil v pohybu, na to nebyla zvyklá, pásy jsou v pohodě, nebála bych se toho...co se upnutí děcka s kombinézou nebo oteplovákama týče, nevidím v tom problém, ty pásy jsou dost dlouhé, já připínám dceru v docela silné péřovce nebo zimní tlusté bundě a bez problémů...nenech se nějak rozladit, s romerkou spokojená určitě budeš, těš se na ni :wink:

co se týče druhé sedačky k rodičům, já bych asi nedovolila koupit jen tak něco, protože pokud vám budou vozit dceru pravidelně, byť pár km, tak bych trvala na tom, aby tam měla stejnou sedačku, jako má u vás...do bezpečnosti dítěte se investovat oplatí, asi bych ji nenechala vozit v něčem, o čem sama nejsem přesvědčená, jestli je dobré...
26. dec 2011 o 20:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mirkawaw a jak by tvůj manžel jako chtěl zkoušet sedačku do auta??? myslíš, že by mu ji v obchodě dali do auta, do ní malou a hurá, jedem to projet??? tohle je zboží, co se nezkouší, maximálně můžete jet do obchodu osahat si matroš, případně tam malou posadit, ale to je asi tak vše a hlavně, jednou jízdou o sedačce moc nezjistíte, může se stát, že vám v ní malá nebude chtít být, bude plakat apod., ale to neznamená, že je špatná sedačka, i to děcko si na ni musí zvyknout, takže to chce čas :wink:
26. dec 2011 o 20:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ivett u nás v Ke je obchod, maderna, oni ti nechajú tovar na vyskúšanie do auta, aj dieťa si tam naložíš a zisťuješ či potom nie je problém s ňou manipulovať .. ja som to ešte nevyužila, tak neviem ako sa oni poisťujú proti takýmto veciam, či treba odovzdať občiansky, či ako :slight_smile: ale robia to tak .. možno je tam aj s nimi baba zo skladu, naozaj neviem ako to prebieha, pretože je pre nich nepraktické držať z každého druhu každú farbu, majú niekoľko skúšacích sedačiek, ty si potom vyberieš farbu a oni objednajú, ak chceš domov, tak za poštovné,ak do predajne a prídeš si po ňu, tak bez poštovného
26. dec 2011 o 20:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@nessi01 my sme mali túto http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/37565?storetype=store&store=71 a bola super :grinning: kvôli bezpečnosti by som určite nekupovala autosedačku 9-36kg :dizzy_face: malý má teraz sedačku 15-36 po Tamarke http://shop.aladdin-kociky.sk/index.php?main_page=product_info&cPath=2_79_1212&products_id=1767&zenid=de5dfa7dc698ff6baaed5ec8bab281ce a sme maximálne spokojní :wink:
26. dec 2011 o 20:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@lili_mia to pochopím, u nás v obchodech nemají problém s tím, dát ji do auta a vyzkoušet, ale tím, že si ji do auta nainstaluješ nevyzkoušíš jaká je a jeslti bude vyhovovat...to zjistíš až používáním a hlavně jízdou...je běžné, že ti v takových obchodech půjčí tu věc na vyzkoušení do auta, třeba kočárky se běžně zkouší, jestli vlezou do kufru složené apod., ale nedovolí ti s tím odjet samozřejmě...:slight_smile: je dobré si ji zajít okouknout, osahat a třeba ji dát do auta, ale nic ti to neřekne, jen to, jestli ji tam budeš umět dát a jestli matroš, ze kterého je, se ti líbí...no a jak ti v ní dítě asi sedí, toť vše...
26. dec 2011 o 20:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ivett to ma nenapadlo, že tá sedačka nemusí vyhovovať počas jazdy a čo sa týka používania, ved práve na to sú tu tie fóra, aby sem ženy dali svoje skúsenosti .. no podľa mňa to je ako s novým gaučom, až skúsenosťami človek zistí do akej miery sa ten gauč dokáže zašpiniť :slight_smile:
26. dec 2011 o 20:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@lili_mia přesně tak :wink:
26. dec 2011 o 21:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Prosím můžete mi poradit jakou sedačku 9-18 kg, chtěla bych tu nejlepší - nejspíš romer king - ale je spousta druhů, Romer King Plus 2012, Romer Safefix Plus TT 2012 , romer King Plus 2011, Romer Duo Plus 2012 atd, s jakou jste spokojeni? chtěla bych ji pro ročního prcka s váhou cca 10kg, původně jsem chtěla 9-36 kg, ale jak sem tak tady četla, nedá se polohovat a je spíš pro větší prcky, co už sami sedí? děkuji
26. dec 2011 o 22:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Autosedačka 9-36kg sa nedá polohovať? Ktorá máte Romer King Plus... sú rôzne modely a druhy, tie novšie majú všitý akoby vankúšik.. Je to dobré? Predsa len rozdiel v cene second-hand autosedačiek tých starších modelov a novších je dosť veľký... :confounded: Je tam ešte nejaká iná výhoda? Ďakujem za rady :wink:
26. dec 2011 o 23:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@lilliaan i ostatní holky nekupujte sedačku z druhé ruky! Nikdy nemáte jistotu že nebyla poškozená nebo bouraná. a sedačka sama o sobě má životnost nějakých 5let potom je to opotřebení materiálu vetšínou plastu strácí pružnost, křehnou a snáze se zlomí.. nastudujte si před koupí crash testy.. já jsem u toho proseděla dlouhé hodiny než jsem vybrala tu nej, která splnovala v první řaadě max bezpečnost pro dítě a dále i pohodlí dítěte zas at tam není nějak nepřirozene bo my jezdíme 3hodinové trasy k našim do čr.. romerka je super my máme romer king plus 2010 a byla jsem moc spokojená s koupí ale více se mi líbí 2011 protože má rozšířenou operku hlavy ale zas ta naše je myslím bezpečnější hlava se nemá kam pohnout, malá se sice potí ale nedelá mi problém ji kvuli bezpečnosti i 2x za cestu prevleknout. :wink: štastnou ruku při výberu.. a nezapomente na ty testy i levne sedačky častokrát výjdou v testech lepe než ty nejdražší :unamused: ps: nikdy by sem nekoupila sedačku co je vlastně jedna pro různé vekove i vahove kategorie, stejná sedačka nemůže ochránit stejne dobře malé miminko i 3leté díte..tot muj nazor.. a romerka se da polohovat do lehkeho lehu :wink:
26. dec 2011 o 23:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@inffinity dakujem :slight_smile: ja viem, teraz mame vajičko a kupované nové... no autosedačku 9-18kg potrebujeme len na max. pol roka a potom sa sťahujeme do zahraničia a tam si už kúpime inú - novú :wink: Ak by som prehovorila muža na kúpu novej - že by som ju potom po pol roku používania predala - no neviem neviem... uvidíme. Lebo mne tiež ten novší model sa páči viac, kde je opierka hlavy širšia.. Môjmu malému sa v sedačke nepáči a mať fixovanú hlavičku - to by mi kričal celú cestu :frowning2: A ktorý model máš.. materiál? Podľa farby sa líšia... niektoré si pochvaľujú a niektoré nie, že sa babo v nich dosť potí..
26. dec 2011 o 23:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@lilliaan my máme romer king plus trend line 2010 malá se potí ale je to dobrý materiál pot přejde na plast sedačky za látku a malá má mokré jen triko ne sedačku :wink:
26. dec 2011 o 23:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
po vajicku nam odporucili polohovatelnu autosedacku 9-25 kg.v tej do 36 kg bola dcera strasne dokrutena a stratena.a najlepsie je vyskusat ju.posadit do nej dieta,zapnut pasy a proste vyskusat ako sa v nej bude dieta citit.a uz clovek uvidi,ktora je lepsia.
my ked sme simonku uvideli v tej do 36 kg,tak sme ju hned zavrhli-vobec do nej nepasovalo to malinke uzke telicko a nesedelo sa jej v nej dobre.ked sadla do 25 kg,tak bola ako kralovna na trone a tvarila sa spokojne.
odporucam vyskusat dietatom v obchode a ked je na nete lacnejsia,tak neni problem uz odskusany typ sedacky kupit cez net.....
26. dec 2011 o 23:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok