Kde dať autosedačku v aute?

lucina7
25. okt 2012

ahojte.
na akú stranu sa má dať autosedačka v aute? že vraj by mala byť v strede na zadnom sedadle, čo sa mí zdá dosť nebezpečné. a myslím, že ked príde k nehode a rozbije sa čelné sklo, tak to bude mať zlé následky.
dakujem za odpovede 🙂

sissy27
25. okt 2012

neviem aké máš auto, ale nie každé má v strede plnohodnotný pás, takže do stredu určite nie, hlavne by sa ti aj zle manipulovalo s dieťaťom, keď ho potrebuješ usadiť / vybrať do / zo sedačky... takže na kraj a v podstate je jedno na ktorú stranu, ale najlepšie asi vpravo - uvidíš ho v spätnom zrkadle, nemusíš sa otáčať celá, ako keby sedelo priamo za tebou.

lucka1987
25. okt 2012

citujem : " Rozhodnutie, či posadiť dieťa na pravú, ľavú stranu alebo do stredu sedadla je prinajmenšom diskutabilné. No štatistický najbezpečnejším miestom, je miesto na sedadle za spolujazdcom, je bezpečnejšie pri nastupovaní, vystupovaní a umiestňovaní dieťaťa do autosedačky, pričom sa to deje zo strany chodníka. Takisto vodič vidí lepšie na dieťa, ako keď je priamo za ním a dieťa ho nemôže rozptyľovať kopancami do sedadla.

Môžeme sa stretnúť aj s názorom, kedy pri posadení dieťaťa na zadné sedadlo za vodičom, dieťa vodič chráni svojim telom pri čelnom náraze, pri posadení do stredu zadných sedadiel, je zase viac chránené pri bočných nárazoch, ktoré bývajú často tragické, no už menej pri čelnom, kedy dieťa môžu ohroziť letiace časti napr. skla. "

karamel
25. okt 2012

na sedadlo za spolujazdca....statisticky najbezpecnejsie miesto 😉

carmella
25. okt 2012

ahoj ja som akurat vcera citala ze najbezpecnejsie miesto je v strede , hoci ja maleho davam na pravu stranu 🙂 ale asi to tak bude sestra mala dost skaredu autonehodu , vzadu mala svoje tri dcerky a najmensia mala vtedy rok, sedela v strede a nic sa jej nestalo .. moja netert co sedela za vodicom dopadla najhorsie a nasledky ma dodnes . bola 4 mesiace v nemocnici. a dalsia neter co sedela na pravej strane mala len skrabance

stanislavao
25. okt 2012

no do stredu urcite nie. ja ked soferujem, dieta mam mladsie za spolujazdcom, aby ma videlo. a ked ste videli fim Sofer slecny Daisy, tam bolo hovorene o tom, ze dolezity clovek musi sediet za spolujazdcom, lebo je to najbezpecnejsie miesto v aute. aj tak si myslim, ze najbezpecnejsie je za volantom. 🙂

bubelko
25. okt 2012

@lucina7 kym som mala len jedno dieta, davala som za sedadlo spolujazdca. jednak som nan lepsie videla, ked som isla sama a jednak som ho nevyberala do cesty 😉

katarinak498
25. okt 2012

Ja mam malu v seačke za sebou.... lebo praveze sa mi na nu lepsie pozera cez späťak, a nemusim sa otáčať vôbec.... a ked si daco prosi tak len dam ruku do zadu a podám jej to... Ked sedí za spolujazdcom tak na ňu nevidim a musim sa otačat... aj ked nastupujeme, vystupujeme tak nemusim behat okolo auta.... a co sa týka nehody tak z kazdej strany je riziko..

euka210
25. okt 2012

ja viem, ze vpravo vzadu je diplomaticke miesto...teda najbezpecnejsie a k tomu ked zastanes na kraji cesty lepsie vybrat z chodnika ako zo strany vozovky...praktickost

mirokinder
28. mar 2013

Vpravo, za spolujazda. Najnebezpečnejšie sú čelné nárazy, väčšinou len s čiastočným prekrytím - tak, ako sa robia crashtesty a miesto vzadu za spolujazdcom je v tomto prípade najlepšie chránené. Prajeme pekné sviatky!

bambibam
28. mar 2013

Ťažko povedať, kde je to najbezpečnejšie - asi nikde- ale to by sme nerobili množstvo vecí ja mám v aute 2 sedačky a v strede sedí najstaršia, bojím sa z každej strany rovnako,hlavne ked nás týpek na dialnici obiehal sprava a kamión zľava, muž nechápal...., ale ked sme mali 1 sedačku bola vpravo ,aj v ľavo ,najviac to vyhovovalo vpravo.

lejlla
28. mar 2013

Pokial som mala jedno dieta sedelo za spolujazdcom vpravo...
ked sa narodil druhy syncek ten sedava vpravo za spolujazdcom a starsi za mnou...

katren
28. mar 2013

a ja si moc nenavyberam 😀 jeden vpravo, jeden vlavo a tretia v strede 😉

lussy211
27. máj 2013

a nie je nič horšie ako keď niektoré matky si dajú dieťa dopredu v smere jazdy a nevypnú ani airbag...nechápem.asi nepoznajú vyhlášku okrem iného..

martinka150
26. jan 2014

Najbezpecnejsie je v strede kvoli bocnym narazom

babazpb
5. feb 2014

lussy211 to co pises plati pre vajicko.
Klasicka autosedacka byt vpredu moze aj s airbagom. Ked chodim na kratke cesty sama inak to nejde.