Kondičné jazdy na svojom aute

paulina7
12. okt 2017

Ahojte, poznáte niekoho kto ponuka kondičné jazdy, ale na aute "študenta"?
Vopred ďakujem za info.

moonlight1210
13. okt 2017

@paulina7 to zalezi od tvojej praxe so soferovanim, ci sa niekto odvazi.
Lebo ked sa nahodou splasis za volantom, nema ten druhy ziadnu sancu, len s tebou dojst k zraneniu pri havarii. Lebo ta nemoze nijak skorigovat. Riadenie budes mat v rukach iba ty.

Zaplat si radsej 3-4 kondicne jazdy v autoskole. Potom poziadaj niekoho, nech ta odvezie niekam na volnejsie parkovisko a otestuj si svoje auto, aby si sa s nim oboznamila (v akej polohe reaguje brzda, nech si nevybijes zuby. Ako reaguje plyn, radenie so spojkou, skus cuvanie, parkovanie. A aby si si Zvykla na vyhlad a mala povedomie o sirke a dlzke auta v priestore). A az potom chod do premavky s tym, ze ta bude iba ten niekto upozornovat na znacky a prednosti v krizovatke.

To das. Ja som to urobila podobne, ked som mala ako skusenost len par mesiacov autoskolu, potom 5 rokov nic a zrazu som mala zacat sama soferovat.

gurmanka
13. okt 2017

Skus si najst autoskolu s "tvojim" autom, daj si par jazd na nom a potom skus svoje. Tak to casto robia studenti.

dasenka26
13. okt 2017

Ja som tiez zacala po 7r prestávke, prax predtým skoro žiadna. S manualnou prevodovkou neskutočne stresy, pot ma oblieval..manzel.mi kúpil staršie auto s automatom a neviem si vynachváliť 🙂 odvtedy je pre mna soferovanie relax a mozem sa viac sústrediť na jazdu takže aj bezpečnejšie, hlavne ked veziem deti..som uplnne v pohode.

anabeth
13. okt 2017

žiadna autoškola to z bezpečnostného hľadiska nemože legalne robiť, ale to nie je podstatné- tými jazdami získaš prax a preorientovať sa na svoje auto ti potrvá po tretiu križovatku 🙂