Ahojte, termin mam zaciatkom augusta a kedze sa mi neda aktualne spat, behaju mi myslienky co a ako bude ked uz dietatko bude na svete. Som prvorodicka, nemam zname/kamosky s malymi detmi.. Ked si citam aku vybavicku mi treba tak ma az chyta panika kolko toho treba.. Este sme nic nekupili, mam pocit, ze je este skoro, preto sa moze zdat absurndne, ze sa idem spytat ako ste sa v tych letnych horucavach dopravili z nemocnice domov?! 😁 Cesta je cca 40 km z nemocnice.. s otvorenymi oknami na aute asi nie, lebo prievan, klima zrejme tiez nie, lebo to aj dospelemu niekedy vadi, nie tak malemu babatku, no lenze tie tepla v aute su niekedy naozaj na nevydrzanie - nechcem si tam uvarit babatko.. Pripadne ak mate nejake tipy co a ako sa prichystat na letne babatko, budem rada a vdacna 😊 Prajem vam pekny den (a kvalitny spanok 😁)
Riešiš zatiaľ nepodstatné. Čo ak akurát vtedy bude také počasie, že aj ty pôjdeš domov v mikine?
Klímu nemusíš nastaviť hneď na 15 stupňov, stačí len nejakú normálnu teplotu o pár stupňov nižšiu ako bude vonku a bez fúkania. Ideálne klímovať auto už vopred, pred nastúpením 🙂 zvládnete to, neboj a spi! 😀
@lenka098123 dakujem 🙂 spavam dlhodobo zle, no odkedy som tehotna, zial, je to este horsie..
Vzdy mame klimu v aute na prijemnu teplotu Ved si to nastavis ako ti je fajn nie ako mrazak v potravinach. A babo budes mat v bodycku s ciapkou a latkovu plienku za krkom aby podporila hlavicku v polohe sediacej vo vajicku .
Poznám, som na konci 8.mesiaca a dnes som po dlhom čase spala AŽ do piatej 😀 ešteže môžem spať aj cez deň!
@domka222 ved ja viem, ze moze byt aj zima. Bola to cisto len otazka.. Ved isto aj Vam napadli pred porodom rozne otazky, ci vy ste boli uz na vsetko pripravena/na vsetko stemali odpoved?!
Normalne pustite klimu, dajte na prijemnu teplotu. Dieta bude aj tak vo vajicku otocene smerom dozadu, nic na neho fukat nebude. Rodila som v juli v Spanielsku a dieta sme si neuvarili.
Ja som rodila v júli, horko bolo riadne, klímu sme pustili slabo, ozaj iba o pár stupňov menej ako bolo vonku a babo normálne prespalo celú cestu domov, neuvarili sme ho ani nezamrzlo (cesta cca 25 km)
Rodila som v auguste a babo slo domov v body s dlhym rukavom a nozicky prekryte plienkou, bolo vonku neskutocne, do tych 35
@autorka netráp sa, uvidíš ako bude. Babo vsak nema termoregulaciu, cize uplne "na holo" s nim aj tak nepôjdeš. Nachystaj si bavlnené bodycko, nejaký tenký svetrik/mikinku a leginy/polodupacky a ponožky. Poprípade ho vo vajíčku prikryjes nejakou bavlnenou plienkou este. Auto normalne vyklimujte predtým. Neboj, das to 😉 uprimne ti "závidím", ja som obe este davala aj do fusaku, ani ich vo vájku nebolo vidno🙈
Body a hotovo. Dcéru som vozilq potom vonku prevažne v lese, kde bolo ozaj veľmi príjemné. Narodila som síce v auguste, ale koncom júna.
V nemocnici sme na izbe ležali pomaly nahe, ona plienka a ja len nohavičky.
Z počasia si teraz nelam hlavu, ozaj nevieš aké bude.
Syna som rodila v decembri a vieš koľko bolo stupňov vonku na Vianoce? Takmer 20 🙂
Auto predsa “vychladí” manžel cestou do pôrodnice, a cestou späť dáte klímu na nízke otáčky, nech nefúka. Bábätku oblecieš body, tepláky, čiapku a vezmeš tenkú deku -pre istotu, možno nepoužiješ. Problém vyriešený. Z výbavičky ti reálne treba tak plienky, látkové plienky a pár ks oblečenia, kočík/nosič (alebo oboje), nejakú kozmetiku (neparfumovanú -napr la roche posay lipikar, bioderma atoderm) a masť na zadok, vyskúšala som všetky ale ale rybia masť, za 2€ bola naj.. ja viem, že všade na teba idú so super reklamami, čo zaručene využiješ, ale vôbec to tak nemusí byť. Pri prvom synovi som sa nechala všetkými reklamami zmotať, mali sme doma najlepšiu vaničku, takú blbosť, tamtakú blbosť. Pri druhom som už fakt neriešila. Obe deti som aj tak kúpala v umývadle, lebo to bolo praktickejšie 😂.
Normalne pustia klimu na mensie obratky, dieta nie je z cukru. Nas isiel domov ked bol jeden den zrovna zima a to v juli, bolo po silnej burke. Tak som mu dala na dupacky este bundicku, zakryla dekou a hotovo. Potom uz sme isli 400km o tyzden uplne domov a to bol tiez v dupackach, mal cez seba zavinovacku tensiu prehodenu. Teraz cakame zas v juli a ten isty postup
Jasne, ze s klimou. Babatku dlhy rukav, ciapocka a klima normalne, dieta nie je paperie, nic sa mu nestane. Radsej dieta prikryt ako “uvarit”.
2 mam jesenno zimne, 1 sept.ked bolo horuco, ale nie 35C. Male babo chce aj tak teplo. Vychlad trochu auto na optimalnu teplotu este pred nalozenim babatka a cestu zvladne.
Urcte zapnite klimu, lebo vo vajicku je o niekolko stupnov teplejsie, kedze je v nom deta akoby zaborene.
Kup si tienitko na okno, lebo pecuce slnko cez okno je najhorsie. Tienitko vyuzijes este vela rokov kym bude deta v sedacke.
Kup s aj niekolko latkovych plienok, takych velkych stvorcovych. Tie maju uzasne vyuzitie. V lete zakyt babatko namiesto deky, alebo prehodit cez kocik ako tienitko, dat dietatu pod hlavicku v postielke lebo bude grckat mlieko aby si nemusela menit celu plachtu, Skvela utierka co si das na rameno ked davas dieta odgrgnut a aj neskor ked bude jest prikrmy.
A oblecenie pre babatko... mne sa najviac osvedcili body s kratkym rukavom a dupacky s ponozkami aj rukavicami. Je to vsetko v jednom, super lahko sa to oblieka, netreba sa otravovat s ponozkami a tie rukavice su na to aby si deti nedoskriavali tvar. Moje dieta bolo v dupackach non stop cely prvy polrok.
Rodila som minuly rok v juli pocas najvacsich horucav. A akurat v den, ked nas prepustali z nemocnice, tak bolo prijemnych 20 stupnov a prsalo. Bol to snad jediny den v tom mesiaci, kedy u nas prsalo. Inak ale klimu sme mali normalne zapnutu - mavame zapnutu vzdy na 22,5 stupnov. Sedavam s babatkom vzadu a ked bolo uplne malicke, tak sme zapinali klimu len vpredu, vzadu nie.
Tiez rodím v auguste a tiez som nad tym vcera rozmýšľala 🤣. A aké veci mám nakupovať, aké bude počasie, či bude mať dlhé body alebo krátke a ci aj teplacky🤦♀️
Môj je augustový a akurát tie dni, ked sa vypýtal na svet 😀 a aj cesta domov, bolo počasie úplne chladné. V tu noc ako mi od tiekla voda, prišli búrky a s nimi studený front... Cize pia mňa úplne zbytočné toto riešiť polroka pred 😀😀
s nakupovaním máš ešte časúúú. sú plné obchody malých vecičiek, kúpiš všetko kedykoľvek...
len jedna dcéra sa nám narodila v lete - koncom júna. obrovské horúčavy. len čo sme vyšli z nemocnice išli sme s mm a aj s bábom na zmrzlinu. potom zavolali taxi a odišli domov.
nemáš sa čoho obávať, hlavne šoférovi povedz aby to s klímou nepreháńal....
Ja dávam klímu tak aby fukala na okná a nie do priestoru, keď dáš takto vieš si auto najprv celkom vychladiť a potom nastaviť slabé fúkanie osobne som veľmi hakliva na klímu ci prievan ale toto mi nevadí....
Myslím si,že riešiš absolútne nepodstatné veci teraz. Poprvé absolútne nemusí byť horúčava v tom čase (nevieš dopredu ako a kedy to bude) a bude to za pochodu. Tak klasika, zavinovacky,dupacky,viac body aj dlhý neskôr krátky a časom dokúpiš.Ja mám letných. Teda jedného úplne aj druhý na jar keď teploty boli vysoké ako letné.Budeš ušetrená teplých vecí, hrubé deky a fusak.Ale letnú aj teplejsiu deku som mala a zišla sa aj v lete.
Pri ceste domov muž vychladí auto kým príde a s klimou opatrne. Dieťatko znesie teplo aj keď nie brutálne, ale lepšie ako ty možno. My sme pri oboch prišli v horúčave.Pri prvom neboli klimy ani mobil a ani ma nenapadlo to riešiť nikdy. S mladším sme už od začiatku cestovali aj ďaleko a nepamätám si,žeby sme riesili horúčavy v aute
Jedine z vlastných skúseností aj zo skúseností okolia,že nekupuj si najmenšie veľkosti veľa 56 alebo menšie, pretože to nevyužijete.Ak teda by sa nenarodilo skôr. Pretože viem, že viacerým povedali aj čakali menšie bábo nakoniec boli väčšie. Viem, že ja som obom aj vyhla rukáviky a úplne najmenšiu veľkosť ani nemala. A mesačný už mali vyše skoro 6kg.
Rodila som v CZ v auguste, cestovali sme 300 km autom a uplne v pohode. Ani som neriesila nieco take. Takych ciest som absolvovala velmi vela s detmi, aj vlakom, s kocikom. Netrap sa vopred, to su banality, ver mi.
Cesta je najmenej😆druhe dieta mam majove, a to som cele leto riesila, ci nie je prehriata, pokial sme neboli doma. Spavala mi v kociku v tieni na zahrade, a aj tak som mala strach. Zlata zima
Nemám tipy, prvorodený je decembrový ale tiez rodim v auguste a tiež momentálne nespím 😅