Nechávate autosedačku v aute?

barbi1250
23. sep 2013

Ahojte, mám takú dilemu, nakoľko autosedačka pre dieťa je dosť drahá záležitosť chcem sa spýtať ako to riešite. Autosedačku nechávate v aute, alebo vždy z auta vyberáte a beriete domov??

simca06022011
23. sep 2013

My ju nechavame v aute

nanulik
23. sep 2013

vajíčko sme vyberali, (ako inak 😀) ale tu dalšiu nechávame v aute, kým to tam človek dá aj zošedivie a nechcelo by sa mi to stále hore dole vyberať

blondi2
23. sep 2013

aj my ju nechavame v aute. nie je take jednoduche poriadnu ju priputat pasom, takze nechcelo by sa nam to zakazdym robit.

dara2583
23. sep 2013

Vajíčko sme si brávali domov, je ľahšie preniesť malé bábo v autosedačke ako na rukách, ale už teraz tie väčšie sú stále v aute, kto by to vláčil a ešte vždy aj správne pripínal 🙂

mamainprogress
23. sep 2013

Autosedacka je aj hlavne dost tazka takze ja nechavam v aute. Parkujem na ulici ale je pravda ze byvame v dome a okolo nie je velky pohyb takze sa nebojim. Hoci da sa povedat ze keby niekto chcel prist kradnut tak to je super miesto na pohodlnu kradez. Asi aj keby sme byvali v bytovke tak by som nechavala v aute, kvoli vahe a zdlhavosti zapinania. Nejde to tak lahko ako s vajcom.

zazalienka
23. sep 2013

vajko som vyberala, veľkú sedačku máme isofix, je ťažká.. a ani ma nenapadlo ju vyberať.. zatiaľ som nepočula že by niekto vykradol auto a ukradol sedačku..

katy1979
23. sep 2013

nechávame v aute.

@zazalienka bohuzial aj autosedačky sa kradnú

eeffka
23. sep 2013

@barbi1250 chcela by som vidiet v praxi ako vyberies decko, nakup + sedacku a odnesies sa sama domov...unmoglich 😀 ani ma to nenapadlo ze odmontovavat sedacku.

dejka77
23. sep 2013

My nechavame. Manzel to vybera len ked potrebuje miesto v aute kedze ho pouziva do prace. Ale poviem ti, je to otrava 🙂 .

barbi1250
autor
23. sep 2013

@eeffka mne to až také vtipné nepripadá, bohužial nám už niekoľko krát aj kvôli menším veciam vykradli auto, tak preto sa pýtam. Bežne nosím domov, bábätko vo vajíčku, nákup atd. Radšej si to postupne vynosím, akoby som si mala vyčítať, že kvôli tomu, že sa mi nechcelo ešte raz zbehnúť k autu, prídem o sedačku. Aspoň mám viac pohybu 😀 Len ma zaujímalo ako to riešia ostatné mamičky.

mysiatko
23. sep 2013

Aj já nechávám v aute, převážně s nou jazdim sama a vytrepat sa s dietatom, nakupom a sedackou na tretie poschodie bez vytahu...kým by som sedačku opat pripla tak mala by Bola o dva bloky dalej...pre mna nerealne ale kazdy podla moznosti

eeffka
23. sep 2013

@barbi1250 tu nejde o vtipnost ale o prax, vajce je ako kabelka, prehodis cez ruku a ides, neviem kde byvas a ako zijes ale ja byvam v KE na THC ked zaparkujes do 300m od baraku si majsterka sveta, teraz si predstav ze chodim autom len ja, vezmem decko co nechodi mam ho na rukach, odmontuvavam sedacku co je tam stylom ze ti treba 2VS a ako sa vynesiem???
ci odnesiem decko domov a co tam s nim? zavesim na klinec? necham same doma ? 😕 takze sedacka zostava v aute

detto rano, ako mam vynies decko + sedacku a namontovat do auta.... s vacsinou zien nechodi v aute "dopovod"

a este mam dovetok : deti mam 2 😀 , ruky tiez

gretka2
23. sep 2013

Nam volakedy ukradli autosedacku z auta (Skoda 120L) asi pred 6 rokmi. 😀 Keby to urobili naopak, ukradli auto, a vylozili autosedacku, tak by ma ani moc nenas....li.
Ale aj tak nechavame sedacku v aute (ine auto, ina sedacka, ine bydlisko). Neviem si predstavit, ako by som to trepala kazdu chvilu hore-dolu. Mame 2 detui, cize 2 autosedacky, ktore su velke a tazke. Asi by to bolo moooc komplikovane. V aute je predsa alarm, tak snad.... 🤐

brumka
23. sep 2013

mi lenn vajko berieme, autosedacku nechavame v aute, sedacku vyberame len vtedy ked muzide autom na par dni prec a nahodou niekto po mna pride autom aby sme mohli namontovat sedacku, ja bez sedacky nejdem s detmi v aute. mame znacku auta ktora sa bezne nekradne a ked uz ukradnu radcej auto. kedysi sme mali skodovku 120 a ukradli nam bateriu, rezervu a take veci ale to sa dnes uz mmoc za auto ani nepoklada...

dendy1
23. sep 2013

Nachavam v aute. Parkujem síce v garáži, ale ani na návšteve ma nenapadlo na noc vyberať ju
Popravde si ani neviem predstaviť aký zlodej "šumacher" by rýchlo odopol a ešte rýchlejšie utekal s tým bulom ako sú sedačky väčšie od vajíčka 😀

ivett1
23. sep 2013

@barbi1250 ahoj, tak ja som v našom okolí ešte nevidela nikoho, kto by sa naťahoval s autosedačkou (okrem "vajíčka") ... a vliekol ju domov ... máme dve deti ...v jednom aute máme autosedačku (9-25 kg) a podsedák (15-36kg) a v druhom mám dve autosedačky (9- 25 kg a 15-36 kg) a zatiaľ mi vôbec nenapadlo, žeby sme ich mali každý deň mali demontovať a nosiť ... a to nepatria ani medzi najlacnejšie
PS:...vozíme deti každý deň do/z školy a škôlky a priznám, že teda mi to zaberie dosť času (a niekedy aj nervov😀...), ke´d sa ich snažím vybrať za účelom vyčistenia🙂🙂 ...tie autosedačky😀 ... ale ...ak budete mať na to čas a hlavne chuť ... tak nevidím v tom problém-vybrať autosedačku a zobrať ju domov ...

bonnie1
23. sep 2013

my ani vajicko neberieme hore- asi 3 mesiace..mala ma 9 mesiacov

janielikk
23. sep 2013

🙂 keby som mala rozmyslat nad tym, co vsetko mi mozu z auta okradnut, tak tam okrem kapoty nenecham nic 😀 😀 😀 a tiez mam skusenost, ze nam vykradli auto rovno pred domom 😠 a nikoho nechytili, asi sme my stravili viac casu od nahlasenia po prichod domov ako pani policajti samotnym riesenim... ale to je do inej temy

matozazzo
23. sep 2013

iba vajicko sme vyberali spolu s malou, ale odkedy ma vacsiu (cca od 7m), ostavala v aute. teraz mame 2 a vzdy ostavaju v aute. Aj v inych autach vidim, ze su autosedacky a nevyberaju ich.

cobhan
23. sep 2013

sedacku nechavame v aute, nemala by som nervy ju stale odopinat a pripinat 🙂 Ked ti auto budu chciet ukradnut, tak to spravia aj s troma sedackami a rozhodne si nemyslim, ze by sa niekto vlamal do auta len preto, aby ukradol sedacku.

michellka85
23. sep 2013

@bonnie1 aj ja som uz dnes nechala 😎

simsalabim
23. sep 2013

Mojej kamaratke ukradli auto a na mieste, kde bolo zaparkovane, jej nechali vylozenu autoseacku 😝 A k veci - sedacku som vzdy nechavala v aute, s vynimkou vajicka.

vroni
23. sep 2013

Sedacka ostava v aute (vajicko nie, to som brala spolu s dietatom), ak by som sa naozaj bala o sedacku, asi by som ju davala do kufra. Pravdu povediac, kazdy blbec, co ti klucom obide auto ti sposobi vacsiu skodu ako ten, co ti ukradne sedacku (vylomi zamok, rozbije okno, cokolvek)

barbi1250
autor
23. sep 2013

..lenže ak mi niekto poškodí auto, poisťovňa mi to preplatí a kto mi preplatí, ked mi niekto ukradne autosedačku?? Zrejme si môžete dovoliť bezproblemov zadovážiť novú, ale nie každý si to môže dovoliť. Fakt nechápem tie 😀 😀 😀 😀 😀 ked niekto položí normálnu otázku, zbytočné tu MK niečo vôbec riešiť a čakať normálnu slušnú, milú odpoveď.

macamac
23. sep 2013

@barbi1250 ale dá sa poistiť aj vnútorné "vybavenie" vozidla, kabelka, notebook, sedačka....len škoda,že som sa to dozvedela tiež až po vykradnutí auta 😒

anaha
23. sep 2013

@barbi1250 Chápem ťa. Nám ukradli nové auto hneď ako skončila poistka zahŕňajúca poistenie proti krádeži..... No autosedačku z daľšieho auta nevykladám je naozaj dosť ťažká aj keď to bola dosť veľká investícia. Vajíčko som ešte vykladala z auta, lebo pre mňa bola jednoduchšia manipulácia s malinkým dieťatkom vo vajíčku.

jasminka7
23. sep 2013

@barbi1250 niesla si uz autosedacku trebars kategorie 9-25 a dieta naraz? alebo, ak Tvoje dieta uz chodi, tak otazka znie, niesla si uz autosedacku (9-25) a zaroven davala pozor na to, aby dieta nevbehlo pod auto?

aktiz
23. sep 2013

to sú otázky...Tak ju vykladaj ked sa o ňu bojíš

geenna
23. sep 2013

ja nevyberam vyberala som len vajicko inak nechavame v autach.

vroni
23. sep 2013

@barbi1250, ano i nie. Pri vacsine poistiek mas spoluucast, takze tak celkom zadarmo to nie je. Nasa sedacka stala 156 euro (römer) , spoluucast pri poistnej udalosti je tiez tolko, viac sa obavam ineho poskodenia auta nez toho, ze mi niekto slohne autosedacku. A pre pripad nudze mame doma jednu nafukovaciu autosedacku (ak by bolo treba odviezt dalsie dieta, nie pre pripad kradeze, ale proste je). Sedacka stoji asi tolko, ako dve-tri plne nadrze, jasne, ze by ma vytocilo, keby mi ju niekto slohol, ale GPS a radio tiez z auta nevyberam (su fixne zabudovane) a nespavam preto v aute. Proste mi obavy o sedacku v aute pripadaju prehnane, fakt nepoznam nikoho, kto by sa natahoval so sedackou.
Ja som v tejto teme videla len normalne odpovede a ziadnych x 😀