Zimný fusak do vajíčka

akrobrab
10. aug 2020

Ahojte,

v zime sa nam narodi nase prve babatko a preto sa chcem poradit so skusenejsimi, ktory typ zimneho fusaku do vajicka je lepsi:
1. Fusak, ktory sa do medzi nozickami rozzipsovat akoby na overal a babatko za zapina do sedacky uz v overale - cize popruhy su na vsetkom obleceni. - napr. Elodie details, prikladam fotku (1. foto).
1. Fusak, ktory sa pripne do/na vajicko, babatko sa donho potom pripne a zazaipsuje - popruhy su blizsie k telu - napr. Pinkie, tiez prikladam fotku (2. foto).

V tomto stadiu, prosim, neriesme znacky, ide mi vylozene o to, s cim ste mali skusenosti a co vam prislo praktickejsie pri pouzivani.
Budeme mat cybex polohovatelne vajicko (da sa nastavit uplne do lahu), cize je mozne, ze na chvilku ho aj na spanok/kratke vozenie vyuzijeme, ak v nom babatko zaspi.

Z hladiska bezpecnosti mi pride lepsie, ked su popruhy blizsie k telu. Asi sa aj osobne priklanam skor k typu Pinkie - predsalen napriklad, ak bude v aute po chvilke uz teplo, je lahsie fusak rozzipsovat a nechat babatko vetrat - ak bude priputane v overale, tak mi to pride "logisticky narocnejsie 🙂".

Ale neviem, ziadny z tychto fusakov som nezazila, ani nevidela v praxi, tak praktickost vobec neviem posudit.

Vopred dakujem 🙂

heidy222
10. aug 2020

Co sa tyka crush testov sedaciek, je jednoznacne lepsie mat dieta zapnute bez Bundy, kombinezy atd. Vsade, v kazdom odbornom clanku je napisane, Ze dieta sa nesmie zapasat v bunde. Navyse v aute je s kurenim za par minut teplo. Mam 2 zimne babatka, My sme skor na dlhsie cesty chodili cize som zapasala v 2 vrstvach, pancusky, dupacky, body, sveter s kapucnou a sama som sedela v hrubsom svetri aby som auto priliz nemusela vyhriat. Pri druhom som mala fusak obrazok 2, ale zaobysla by som sa aj bez neho

akrobrab
autor
10. aug 2020

@heidy222 Ja skor pocitam, ze budeme chodit kratsie trasy. Na dlhsie trasy je takyto fusak asi skor zbytocny, v pripadne potreby prikryjem aj deckou.
Ja uvazujem skor ako pojdeme z porodnice, k doktorovi. Hladam prakticky fusak do vajicka na taketo "vylety". 🙂

pralinka86
10. aug 2020

Babo ma byt priputane bez bundy, fusaku, kvoli bezpečnosti..
My sme mali zavinovacku Emitex, vyhoda, ze bola ticha ( bez zipsov), ked aj zaspalo dieta, otvorili sme ju bez zobudenia
https://www.emitex-shop.sk/vsetko-naj-pre-zimu/...

guiseppinka
10. aug 2020

Ja mam fusak ako taku deku, babo sa pripne normalne pasmi a potom ho zabalim do fusaka... Presnr ten typ, co dala @pralinka86

akrobrab
autor
10. aug 2020

@pralinka86
@guiseppinka Dakujem za tip, damy. Toto vyzera velmi dobre!
Je to dost teple na odnesenie z porodnice? Nebude treba do toho babatko obliekat este do nejakeho overalu? Co sa obliekania/odkryvania tyka, pride mi toto najpraktickejsie, len sa mi to v porovnani s fusakom na zips zda malo teple.. ci to len zdanie klame?

ajka0207
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
guiseppinka
10. aug 2020

@akrobrab no, pravdu povediac moje starsie su letne, v zime mali pol roka. Ale zase z porodnice ti treba prejst par metrov do auta a auto a v nom bude teplo a zase z parkoviska do bytu tiez nepojdes hodinu... Cize podla mna staci... Teda ja mam v plane len bodiky, dupacky a do toho zabalit... Ja to budem mat ozaj 3 kroky z nemocky do auta a 3 domov

pralinka86
10. aug 2020

@akrobrab je to dost teple a nebudes s tym hodinu vonku mrznúť, len rýchlo sa presúvať.. tuto zimu moc nemrzlo, takže uplne nám stačila zavinovačka
A keby čosi, vždy sa da prehodiť deka

akrobrab
autor
10. aug 2020

@guiseppinka
@pralinka86 Tie ByBoom univerzalne vyzeraju teplejsie..
Aj tam pisu:
- Ideálna hrejivosť vďaka termoregulujicemu Polar fleece a výplni z 100% PES rúna
- Zavinovačka bola vyvinutá a testovaná v extrémnych, alpských podmienkach

Super, tak mame zatial favorita. Idealne ju este najst niekde z druhej ruky. 😀

selest
10. aug 2020

Davala som taky klasicky fusak bez noh bez ruk nie uplne hruby. V aute som odzipsovala vrch aby mu nebolo horuco a vonku som este davala na vrch hrubu deku alebo nanoznik na vajco alebo oboje podla pocasia. Zas treba pocitat na to ake velke zimy su u vas lebo je rozdiel plus 5 a minus 15. Velakrat som radsej maleho v aute este aj vyzliekala z overalu ked bola vonku zima a isli sme na dlhsiu cestu je to nepohodlne ale lepsie jak mu ma byt dnuka teplo alebo vonku zima. Ten s rukami mi nepride do vajca ci sedacky dobry lebo to dietatko nevies tak bezpecne pozapinat a ak sa v aute za par minut zakuri moze sa spotit a potom vonku prechladne. Ale my sme chodili fakt len na nutne veci autom s tak malickym babom.

lucyluv
10. aug 2020

Cybex má aj vlastné fusaky na vajíčko, ja by som s inými typmi neexperimentovala, nikdy som nebola spokojna, mala som aj emitex aj pinkie. Išla by som hneď do cybexu, videla som na nete taký, čo odzipsujes celý vrch, takže dieťa ani nemusíš budiť, ked ideš aj dakde dnu do tepla, len zoberieš vajko, vrch odzipsujes a nemusí sa potiť.

akrobrab
autor
10. aug 2020

@lucyluv Mas pravdu, to som nejak prehliadla. Nasla som takyto, ktory vyzera byt len na cvocky (je to tiez taka fusakodeka skoro az by som povedala) a sedi do Q cloud vajicka, ktore mame my.
Vdaka za tip 🙂

lucyluv
10. aug 2020

@akrobrab ľutujem, že som ho nekúpila hneď, potom keď som najskôr kúpila emitex a neskôr ten pinkie, tak som už nechcela investovať, lebo zima už končila pomaly. Reálne s ním skúsenosť nemám, ale čo som ho zahliadla pár rodičom, tak sa mi veľmi pozdával. Určite by som do neho sla