Ako prekonať strach a začať ľúbiť psa?
Prijaťel si kupil psa. Vlčiaka. Jeho to baví. A ja sa ho bojim.
Jako dieťa som bola dotrhana vlčiakom. Aj tento, aj keď je ešte malý, furt utoči na mňa a ja s toho citím panický strach.
Už ani nechodím von, aby som ho nahodou ne stretla keď je mimo voliery.
Nemám problem kupiť niečo psovi, alebo naliať mu vodu cez mriežu. Ale neviem čo s tym ďalej.
Čo to staršie, to viac blbé a utočné.
Prijaťel slubí že ho da na cvičisko, keď sa bude dať, ale zatial je ešte vraj "malý".
Ja sa snažim presvedčiť že on sa ukludní, a snažim sa najsť dóvod ho lubíť, ale nejde to nasilu. Ten strach je silnejši.
Mám rada zveriatka, dokonca aj psy. Mám rada všetké zveriatka ktorych máme v domacností (a tych máme dosť a roznych), ale ten pes je čisty diabol. On citi moj strach a uživa si to.
A prijaťel mi len povie, že toho psa mám zahodiť alebo odijsť. Ale jako odijdem, keď on furt utieka za mnou a trha ma? Aj keď ho odhodím, tak za sekundu je späť.
Neviem čo s tym. Milujem prijaťela, a nechcem veríť že dokonalý vztiach sa može pokaziť kvôli psoví...
@stanulienkat presne 😂😂😂 ja mám niekedy pocit, že som sa dostala na fórum ublížených žien…. pri tom každá taký dokonalý bezproblémový život 😄
@zemiaciklo ni ako. K psovi alebo máš vztat, alebo nie. Ide to z hlavy. Aj keď máš rada zvieratá nie ku každému si vieš vytvoriť vzťah. Závisí to od tvojho psychickeho rozpoloženie. Ak máš rada zvieratá samozrejme neublížis ale ozajstný vzťah mat nebudeš.
@zemiaciklo si psychicky narusena? pes je diabol? uziva si ze sa ho bojis? pes je zufaly ked citi vo svorke takuto nesymbiozu alebo strach. nikd y nebudes toho psa lubit to si bud ista, mas oci zaslepene traumou ale aj svoju blbostou, lebo aj mna psy dohryzli a idem dalej...
@zemiaciklo tak ho neber ako nutné zlo.Je to stena chce sa hrať...to musíš len ty prekonať a, keď nie je hlúpe od frajera, že vie, že máš paniku a prinesie psa.Chapem, že si mala zlú skúsenosť, ale toto je malé šteňa, váš pes a on to cíti, že sa bojíš, ignoruješ.Kazde stena je poblaznene a dobiedza.Skus si nájsť k nemu cestu aj možno tým, že pôjdeš k psychologovi s traumou
@luccija preco by si mala hladat ona cestu k psovi ked ich vyslovene neznasa?Nie je lepsia cesta sa rozísť a priatel nech si teda zije radsej so psom?Bola tu podobna tema kde zasa zenin priatel nemal rad jej psa,vsetky ste radili zene nech sa s nim rozíde a ostane so psom.TA teraz sa tu
radi ako ,aby nakoniec pes bol spokojny?No nie bohuzial ma traumu,ten pes nebude stale maly ale vyrastie a moze mat este vatsiu paniku zo psa ako zo stenata.Radsej nech da kopacky priateľovi,nech si teda zije so psom.Stale to je len priatel,nie manzel.
Keď jeho to baví, prečo ťa nenaučí ako sa so psom zahrať, ako ho vychovávať, ako sa mu venovať? Je to šteniatko. Treba ho usmerňovať, socializovať... je úplne normálne že všetko trhá... tak sa šteniatka hrajú medzi sebou a nevedia ako sa hrať s človekom. To ho musíte naučiť vy. A chce to veľa času a trpezlivosti.
@zemiaciklo strach má veľké oči - a ty vidíš v tom šteniatku netvora, ktorý ťa chce dotrhať, áno máš pravdu, lebo ten signál vysielaš a psík ho vníma - priateľ nič nevie o tvojej traume , pretože to nezažil, preto sa bráni dať psíka preč - v rámci terapie by ste to mohli obaja zvládnuť a to tak , že priateľ dá psíka na obojok a na meter od teba a len sa tak budete na seba dívať neskôr mu dáš oňuchať ruku, pohladkáš ho atď úplne postupné zbližovanie sa - láske sa nejde naučiť, ale rešpektu áno
@zemiaciklo ja to poviem takto, mne idú psíčkari na nervy. Aj v tejto diskusii sa proste pretláča pes na úkor človeka. Ja ju úplne chápem. Sestra vlastní psa, ktorý má potrebu má olizovat. Najprv si lize zadok a potom chce mňa. Stále na mňa skáče. Mne to vadí. Nemusia byť všetci "pokakani" zo psov. Ja mám vzťah k iným druhom zvierat a nikoho tým neobtazujem. Keď ti povie priateľ buď pes alebo odísť, tak neviem, či je to láska.
@zemiaciklo áni tento ťa nevníma ako kus mäsa😅 chce sa hrať...ešte nie je ani prezubeny,rád hryzie,všetko a všade...My máme staffordshirskeho bullteriera a robil to isté....cca do roka,potom lepšie a teraz keď ma 2,5 roka je už pán pes... Vyrástol pri deťoch,nikdy im neublížili vedome,keď náhodou tak v hre,keď ho rozblaznili.Treba vydržať..náš keď mal ale 6mes zahryzil dcérke do zadku ...no,v hre...sa s ním naháňala ...ale to nebolo že ju ide trhať,iba sa hrali a bol rozblazneny....
Neviem si predstaviť, že by som mala partnera, ktorý sa bojí psov a má s nimi traumatickú skúsenosť z detstva a ja by som si kúpila psa a to ešte presne takého, aký ho vtedy napadol a ublížil mu. To je úplne bez rešpektu! Nepoviem, keby ho mal už pred vaším vzťahom, to je jasné, že sa ho teraz pre to nezbaví. Ale ak si ho kúpil až teraz, bez ohľadu na teba, tak to mi od neho nepríde práve pekné.
boze toto je tak vymyslena tema az to je komicke
@conquestor preco by mala vydrzat? staci sa zbavit psa ale p priatela🤷♂️
Podľa mňa ani ten chlap nebude úplne inteligentný. Keby chce, tak s ňou k tomu psovi ide, ukáže jej, že ten pes sa fakt nevyžíva v ubližovaní, ani nie je agresívny. Vysvetlí jej ako to šteňatami a celkovo psami chodi. Kupi nejakú hračku atď. Akože super, že ho chce dať na cvičák, aspoň nejaká snaha, ale ak to bude prvá a posledná výchova toho psa tak tam ani chodiť nemusí. A tá voliéra…. Veď jasne že keď ho raz za deň alebo bohvie či vôbec toľko pustia sa vybehať, tak bude ako šialený. Cele mi to príde len ako výkrik do tmy od človeka čo nemá rad psov… vôbec mi to nepríde ako reálny príbeh. Chlap čo si z ničoho nič dovedie domov presne to konkrétne plemeno, z ktorého má frajerka traumu? Určite su na tejto zemi aj takí, ale tá štylizácia textu, úplne nasilu sa snaží vykresliť toho psa v tom najhoršom svetle. Veď je v poriadku báť sa psov. Ale každý kto to tak má snáď vie, že ten problém je strach a nie pes.
@lavender94 to je urcite vymyslené,mna to pobavilo,hlavne s tym cvičiskom🙂A amo sa ostatne naštartovali,ze co si zasa niekto dovoluje nazvat psa diablom😂
@autorka si vtipna s tym cvičiskom👍👍😂😂
@ktochytavzite keby je toto reálna téma, tak by ma to tiež nahnevalo, veď ten pes nemôže za jej traumu. Ale čítala som to niekde, neviem na čom bolo to tvrdenie založené, že vlčiak je jeden z najviac agresívnych psov, prešťal aj “bojové” plemena
@asocial Lenže toto je úplne iný problém v tejto diskusii.
Ak sa dvaja spoznajú a jeden už má psa tak ako sorry pes tu bol skôr a buď to ten nový partner akceptuje alebo príde ďalší ktorému to vadiť nebude.
V tejto diskusii je to úplne iné.Pes vo vzťahu nebol a zrazu je.Takže tu sa mal hlavne mladý muž rozhodnúť či rešpektuje strach partnerky alebo nie.Už je neskoro lamentovať nad tým či ona alebo pes a ak už nech mu nájdu inú rodinu ktorá ho s radosťou príjme.
Sú len 3 možnosti.Buď sa rozídu čo je podľa mňa smiešne v tomto prípade kedže už spolu žijú alebo autorka sa naučí pracovať so svojím strachom s pomocou partnera alebo nájdu psovi nový domov čím skôr tým lepšie kým je ešte šteňa.
Neporovnávala by som situáciu, že majiteľ má psa 10 rokov a nemieni ho dať preč s touto situáciou.
@martul a co by sa stalo keby ona nemala prekonat strach, a ten jej priatel ked vedel ze mala traumu nedonesie domou vlciaka? Keby mne ro spravi priatelka poslem ju kade lahsie.
@alexanderkovacs ja si nikde zasastávam priateľa, samozrejme, že keď spolu bývaju majú spoločne rozhodovať. Ja som sa zamerala na autorkine vyjadrovanie, proste ona ani nechce, len o tom píše, ale prakticky nemá ani len snahu, ona toho psa neznáša z princípu.
@haley7897 jj, priatel je ignorant a arogantny blb. ale ak si si ista tym dokonalym vztahom, najdi si psychoterapeuta, ktory ti pomoze prekonat strach.
@martul tak neznasa. Priateľku uz mala,nového psa nemal doniest. To by bolo ine, keby uz mal psa a potom sa zoznamia. Ale takto...
@zemiaciklo ja sa ospravedlňujem vopred....ale mne strašne rušivo pôsobí to slovo " prijaťel'🤦🤦🤦
Píše sa a vyslovuje sa to priatel.PRIATEL.Ber to v dobrom,neuraz sa.
@zemiaciklo Bože,to je gramatika.V ktorej škole takú učia.Ak si už dospelá, snaž sa na nej popracovať, lebo to sa ani nedá čítať 🤣🤣🤣

@stanulienkat a ze si este dovolil gulat ocami😂😂