icon

Ako prekonať ťažký krok pri utratení psa?

20. sep 2025

Ako sa prekonať a urobiť to..veľmi ťažký krok..veľmi..trhá nám to srdce..pes je slepý a obe oči má zapálené, tam by už len vyoperovanie očí pomohlo čo sa zraku týka no má toho viac. Ale celkovo vidíme že nám upadá, lieky ani infúzie nezaberajú, máme ho teraz doma a vlastne máme sa rozhodnúť..trápiť nenecháme to v žiadnom prípade. Ale ten krok je tak sakra ťažký, plakať bude celá rodina 😢 len to zbytočne oddialujeme…že zajtra..zajtra…zajtra..

ivik4
20. sep 2025

Pre jeho dobro...
Ja som plakala intenzivne cez pol roka
Uz su to 2roky a vela krat si este poplacem

mirokub
Odpoveď bola odstránená
estelle10
20. sep 2025

My sme mali psa cez 14 rokov, tiež už mal zakalené oci, tiež bolo vidieť, že sa trápi, už mal aj iné problémy, šli sme za veterinárom, ale bol preč niekde pri koňoch, nechali sme to na druhy deň, rána sa už ale nedozil🙁 plakali sme a ďalšieho sme už nemali. Chceli sme to urobiť, lebo sa veľmi trápil.

ljmmm
20. sep 2025
@estelle10

My sme mali psa cez 14 rokov, tiež už mal zakalené oci, tiež bolo vidieť, že sa trápi, už mal aj iné problémy, šli sme za veterinárom, ale bol preč niekde pri koňoch, nechali sme to na druhy deň, rána sa už ale nedozil🙁 plakali sme a ďalšieho sme už nemali. Chceli sme to urobiť, lebo sa veľmi trápil.

@estelle10 tie zakalene ocka. Nasmu sa to stalo snad zo dna na den. ach jo

anonym_fe73db
20. sep 2025

@anonym_autor cim skor umrie tym lepsie. aj ludia s rakovinou a nevyliecitelne chori len davkuju morfium hrozne pre nich hrozne pre nas. musi byt hrozne aj so psikom, kedze zvierata su v mnohom lepsi nez ludia. :((((

dzulli1980
20. sep 2025

Pokiaľ sa zvieratko trápi, treba ho nechať dôstojne odísť ... dali sme tak utratiť psíka, mal 14 rokov, rakovinu ... tak ťažko nám bolo, všetci sme plakali ešte dlho potom ... bude to bolestivé, no treba hľadieť na zvieratko, nebyť egoista ... veru, hádam tri mesiace som sa do roboty ani nelíčila, lebo som revala podchvíľou ...

anonym_952d08
21. sep 2025

Je tomu 5 mesiacov čo sme tak museli urobiť.... trápila sa a trápi sa aj váš pes, ak nechceš aby sa trápila, sprav to ...uľaví sa všetkým

ani3012
21. sep 2025

Ahoj. My máme doma čivavu Ronie.
V troch rokoch prišiel vinnou lekára o zrak. V Košiciach sme boli u pani profesorky, ktorá dala na výber, buď štep do očí alebo vybrať.
Dali sme štep, aj keď tam bola len 20% šanca na záchranu zraku.
Zrak sa nepodarilo zachrániť, je to už dva roky, čo je slepý.
Ako to tu už písali, zrak je pre psa ako tretí dôležitý zmysel. Ronie bral silné rieky a časté anestézie spôsobili problémy s pašerákom, má reflux . Neviem, v akom zdravotnom stave je váš psík, ale pokiaľ ide len o zrak, nie je to koniec sveta ( aj keď mňa sa jeho strata zraku veľmi dotkol) nás pes má aj FB 😅 to spískala moja dcéra ale aspoň sme tam dávali info ohľadom liečby
https://www.facebook.com/share/1LZx9nnmcQ/

ani3012
21. sep 2025
@ljmmm

@estelle10 tie zakalene ocka. Nasmu sa to stalo snad zo dna na den. ach jo

@ljmmm aj náš pes tak isto. Behom týždňa o celý zrak, najskôr jedno po potom druhé. Najhoršie je, že sa to dalo zachrániť ale očný lekár z BA ho vôbec neliecil, dal kvapky na zápal a pritom sa mu rozpadla rohovka a tam mal byť postup úplne iný

margotka17
21. sep 2025

@anonym_autor my sme tak urobili pred mesiacom. Naša láska bol už slepý, hluchý, pridali sa ešte ďalšie neduhy. Manžel sa ešte snažil, bol mu pichnúť injekciu nejakú od bolesti, vitaminy, ale účinok žiadny. Trápil sa a my s ním. Muž ráno vstal a povedal, idem, nech ho uspia. Vrátil sa bez psíka, nikto nič nehovoril celý den. Zvládli sme to bez plavu. Pri predošlom psíkovi, keď odišiel navždy som skončila na internom oddelení s tlakom 210/120. Už to nikdy nechcem zažiť, bolo to hrozne a preto som teraz nejako myslela na to, že nebude sa trapit viac.

rozovykon
21. sep 2025

@anonym_autor my sme dali uspat psíka keď mal 17 rokov, už to bolo čisté trápenie. Poplakali sme si.

refly
21. sep 2025

Nemusíte to odďalovať, lebo jeden extra mizerný deň, ktorý strávi v delíriu tomu psíkovi absolútne nijako nepomôže. Ak je už vo fáze umierania, tak tam už nie je pomoc. To je už iba každý deň horšie a horšie.
Ja som už mala zvieratá, ktoré mali byť utratené o týždeň skôr a teda musím povedať že som dosť vytočená že to vet nenavrhol sám a stále pchal hentaké a onaké lieky "či zaberú" a "ešte skúsime". Pri aktívnom umieraní (ktoré trvá až desivo dlho) už nepomôže nič a držali ma v presvedčení že to je riešiteľný problém. Bolo to tak zlé, že ten posledný týždeň mi v hlave prepísal 17 rokov spomienok. Už je to pár rokov, ale keď si stále na ne spomeniem, tak si pamätám iba posledný týždeň, ako hrozne trpeli. Ľudom dávajú aspoň morfín, zviera nedostane poriadne nič.

kiki68
21. sep 2025

Nam vet prisiel domov, bolo to velmi dostojne. Je to tazke, ale vdaka vetovi a potom krematoriu Magnolia mame minimalnu traumu. Cele to trvalo par minut. Mame ho doma a raz budem vo vazicke vedla neho.

mondolina
21. sep 2025

@anonym_autor
ja som našej Dorke dala inj. na uspatie doma...😢 veľmi smutné.

priscilla07
21. sep 2025

@anonym_autor vždy sa dá pomôcť aby sa netrápil a aby sa dožil vlastnej smrti prirodzene

priscilla07
21. sep 2025

Pre psa je dôležité byť v prítomnosti svojej milovanej rodinný. Dá sa žiť zo slepotou aj s inými neduhmi bez trápenia

drobcek100
21. sep 2025

@anonym_autor Je to ťažké,my sme sa vo štvrtok popoludní rozlúčili s našim milovaným psíkom
Mala 15 rokov a 8 mesiacov.Pani doktorka prišla domov,boli sme s ňou do posledného výdychu.Je to veľký smútok
Raz som na túto tému tu čítala ako jedna pani napísala, že za tú lásku, ktorú nám psík dal je zbaviť ho utrpenia a nechať ho odísť za dúhový most v pokoji a v Tvojom náručí

lana_b
30. sep 2025

Pokiaľ je iba slepý a nemá bolesti, nie je dôvod ho utrácať. Náš pes je slepý a dovolím si tvrdiť, že žije plnohodnotný život. Ak má veľké bolesti, ktoré sa nedajú riešiť, prípadne už má problémy s pohybom, vylučovaním, jedením, to je druhá vec