Ako riešiť matky s deťmi, ktoré sa pri našej bráne prihovárajú nášmu psovi?
Ženy, viem , že sú tu podobne témy, ale mne ani neskacu na plot, ani mi nestrkaju ruky ( zatiaľ) ..ide o to, že už bola pred bránou pár krát,jedna mamička a ukazovala cca ročnému dieťaťu psa( nášho) a robila hav hav pred našou bránou , cca 20 CM od brány ..máme American Bully XL, proste veľký pes..je z toho nervózny , je socializovany , v klubových výstavách vyhral pár krát, tak chovať sa vie , ale chápete ,on má asi pocit že mu narúša teritórium ..myslíte,že je na mieste ju požiadať ,aby nám nestala 15 minút ( nepreháňam) pred bránou ,lebo dráždi psa? Či je to už moc ? Keďže brány sa nechytajú ? Alebo?
No lepšie by mi bolo ,keby to išli robiť susedínmu maltezakovi😅..ďakujem 😊
Nechaj tak, teraz si to odniesieš kvôli nevystatým psíčkarom 😂😂 kľudne jej povedz nabudúce.
Nechaj tak, teraz si to odniesieš kvôli nevystatým psíčkarom 😂😂 kľudne jej povedz nabudúce.
@gribka1 ale chápeš to 😂 on je zvyknutý ,aj z výstav , kadekto ho hladká, gule mu chytajú , ani náznak agresie... Minule ho vonku ,malé dieťa tresklo po hlave, nečakala to ani mama ani ja , a držal jak hluchý dvere
..zas nemusia tu robiť z neho psa , na ktorého sa nik nemôže ani pozrieť , lebo hneď ide 🙈
Napisat tabulku: Prosim nedrzadit. Pes hryzie a vie preskocit plot.
Normalne ju posli prec slusne. Ak sa cosi stane, odniesies si to ty s tvojim psikom. nech to berie ako chce 🤷♀️ je to pre ich dobro nakoniec.
Normalne ju posli prec slusne. Ak sa cosi stane, odniesies si to ty s tvojim psikom. nech to berie ako chce 🤷♀️ je to pre ich dobro nakoniec.
@alabama0011 áno veď slušne to chcem samozrejme..ja mám deti tiež ,ono na jednej strane rozumiem , doma nemajú , ukazuje po okolí ,ale na druhej strane , no keď vidí že mu to vadí , že mu robí hav hav pred bránou a rozpráva mu , tak idem preč ...ja sa psov nebojím,ani cudzích bull, mám rešpekt,to treba ,ale nebojím sa vyslovene , ale tak toto by som nerobila..suseda má yorka dohrýzol mi deti , lebo po nich vyštartoval na ulici ,bol bez vodítka,oni sa na ulici hrali ..toto je napríklad to ,čo môj si nedovolil ( a dúfam to aj tak zostane) ,ani na psov ani ľudí ..
Minule si mužov kamarát otvoril bránku ,išiel k nám ,pes ho nechcel pustiť ,stekal , zúril , máme kamery ...zato viem ..ale nepohryzol 🙈 a nepoznal ho ...tak zas ľudia sú všelijaký..
Ale si teda "mila", susedovi nech ide maltezaka obkukat. Sa troska zamysli nad sebou
Ppzri, ak je za brankou a nechyta sa plota, moze tam byt aj cely den. Ak Ti to vadi, vezmi psa, ked budu za plotom a odved ho inam, pochopia. Ak Ti vadi jeho stekanie, tak ho daj nastalo na ine miesto. Ja byt Tvoja susedka, tak to dam Tebe vyzrat, pocuvat stejakuje hoviadko. A ver, ze viem o com pisem, mam taku suseda. Aby ona a jej psik boli spokojni, tak my musime pocuvat jeho ovacie, lebo po chodniku ludia chodia a on to musi trpiet.
@mk1111111111 takže je v poriadku keď niekto cez plot šteká na psa, a vlastne majiteľ je debil 🤣🤣🤣🤣
Tak nečakaj,kým si tam mamička odstojí 15 minút. Vyjdi von,psa k sebe privolaj a mamička odíde. U nás je to podobné. Psy vo dvore, ležia, nevšímajú prechádzajúcich,ale akonáhle dotyčný zastane,podíde bližšie k bráne,nedajbože volá, píska,pribehnú k bráne a čakajú ďalšie kroky 🤭. Zatiaľ čo jeden stojí a breše-hrubý hlas,tá druhá nerôzne obieha,vrčí,zazerá,breše. No žiadny príjemný pohľad 😁.Tam by ruka na bráne, nedajbože už za bránou dlho nebola,preto mám jasne viditeľnú a dosť veľkú cedulu,aby to videl aj slepý 😅. Majú také postupy varovania.
Osobne si myslím, že pes až tak úžasne top vychovaný nie je. Pretože ak by bol, tak stačí naňho zavolať a nebude tam stať a štekat. Sama mám psíkov, ale nemám rada, keď človek musí chodiť kvôli psovi po špičkách. Pamätám si ako som raz na dedine pri parku išla so psom a hneď vedľa je dom. Potrebovala som si súrne sadnúť, bolo mi zle. Tak som tam sedela so svojim psom, čakala ma auto a psa oproti išlo rozdrapiť. Žena z domu na mňa vybehla, že nech si s tým psom idem inde, že vidím ako to jej PSA hnevá. To čo ma byt? Tak upracem si vlastne zviera, nie? Nechápem načo si ľudia zaobstarávaju psov, ktorých potom nezvládajú.
Ešte jedna posledná vec, vy ste tu vydedukovali mnohé že ona stala s malým na chodníku , ale my nemáme chodník, my máme cestu a pred domom, bránou , máme na parkovanie priestor ..mali sme tesne pred bránou odparkovane auto a ona sa došla ešte za to auto k bráne...ona nestala na chodníku , my žiadny nemáme ,a na ceste tiež nestala .ona čupela na takom vydlazždenom priestore , na ktorom mávame auta
Kludne by som zisla dole, otvorila, pozdravila a poprosila, ze nech nestoja zbytocne dlho pri plote, psik je nervozny, realne mas ludi, co nechapu psie signaly a potom su nebodaj pohryzeni a prekvapeni, sama mam prveho psika a teda vzdy som chapala, ze brechajuci pes sa nechce hladkat, ale je kopec veci, co som sa naucila o psikoch za posledny polrok, takze len komunikacia a zvlast ak ide stale o tu istu mamicku
išla by som za ňou a opýtala sa,že aký má problém,normálne drzo,keď sama od seba to nechápe.Alebo odveď psa niekam za dom,aby ho nevideli.Keď to urobíš zakaždým,tak hádam jej to dôjde.
hned by som ju išla upozorniť že pes je z nich nervozny , nie je to drzost, ked sa niečo vieš ako to bude ..
Dajte oznam na bránku, aby sa tam nezdrziavali, že pes hryzie. Alebo niečo také.
Ale si teda "mila", susedovi nech ide maltezaka obkukat. Sa troska zamysli nad sebou
Ppzri, ak je za brankou a nechyta sa plota, moze tam byt aj cely den. Ak Ti to vadi, vezmi psa, ked budu za plotom a odved ho inam, pochopia. Ak Ti vadi jeho stekanie, tak ho daj nastalo na ine miesto. Ja byt Tvoja susedka, tak to dam Tebe vyzrat, pocuvat stejakuje hoviadko. A ver, ze viem o com pisem, mam taku suseda. Aby ona a jej psik boli spokojni, tak my musime pocuvat jeho ovacie, lebo po chodniku ludia chodia a on to musi trpiet.
@mk1111111111 moze tam byt aj cely den? No ano, moze. Ale snad trochu rozumu by ti ludia mohli mat v hlave. Aj ja sa susedovi mozem postavit pred branu, stat tam 4 hodiny a tvrdit, ze som na verejnom pozemku, tak co na mna divne pozera!?
Ja neviem.. mamicka zjavne nema vsetkych 5 pokope. A je uplne jedno ci je to civava, maltezak, bernardin alebo doga. Ked toho psa drazdim a steka, tak sa spakujem a idem prec. A nebudem tam stat a robit tutu mutu s dietatom pred branou.
No a tu samozrejme bude na vine majitelka psa a pes samotny, lebo je drazdivy. Ach jaj.
išla by som za ňou a opýtala sa,že aký má problém,normálne drzo,keď sama od seba to nechápe.Alebo odveď psa niekam za dom,aby ho nevideli.Keď to urobíš zakaždým,tak hádam jej to dôjde.
@rozculena ty mas zjavne vhodný nick. Veci sa dajú riešiť aj slušne, nie sa hneď pýtať, aký kto má problém...
nabuduce iba zažartuj, že vám ta brána zle drží a aby náhodou nepadla na dieta, nech mamička dá pozor. 🙂 ja myslím že nabuduce radšej pôjde obklukou jed si nebude istá či ten veľký pes ostane za plotom alebo sa ta “brána uvoľní”
Tak padli tu aj dobre napady. Zavolať psa k sebe. Slušne sa prehovoriť a vysvetliť. Mát varovanie na bráne. Čo z toho pomoze, ti nevie zaručiť nik.
Mam podobnú skúsenosť. Suseda sa chodila pozerať s dieťaťom na nasich psov, psy dobre že sa nezbláznili lebo brešú na každého kto prejde okolo ich ,,územia”. Susede som povedala že si vedia otvoriť bránku 😂, proste že keď na ňu vyskočia moze sa stať že sa otvorí a také ako sú naštartované na nich vybehnú. Od vtedy je pokoj 😂😂😂
Toto robia aj nášmu belgickému ovčiakovi, on na nich šteká jak najatý, mám 100 chutí otvoriť bránu👊👊👊 minule jeden zasran pchal ruku cez bránu, že ho pohladká…🤦🏼♀️
upozorniť nech mamička nedráždi psa.....normálne jej treba povedať že pes je potom agresívny nech ho nedráždi pred bránou štekaním....prípadne na drzovku povedať mamičke či sa cíti ako pes keď tam vyštekuje pred vašou bránou....že takéto chovanie by si pochopila u dieťaťa ale nie u dospelého človeka....vidí že pes šteká a bude ho dráždiť....niektorým ľuďom to proste nedochádza....
Fuuuha, aj my chodime okolo jedneho domu, kde maju psa a dnes napriklad na nas stekal, tak dcerka len povedala hav, hav a sli sme dalej, vysvetlujem, ze psikovi sa nepaci, ze sme tu, strazi a preto brese, ideme. No a maju este macku, a ta zvykne sedavat na okne, na parapete, zvonku, aj z dnu (najma v zime), tak sa deti vytesovali, ze ju vidia, a robili mnau mnau, pani sa to tiez ratalo, ze aki su zlati. Takze tu macku okukovali dlhsie, ale ani by ma nenapadlo, stat 15 minut pred branou, ked vidim, ze pes je nervozny najma. Ale celkovo, nemam tu potrebu, aj deti ucim, ze je to cudzi psik, ma strazit dvor, netreba ho zbytocne drazdit. A tu je to divoka ulica, denne tisice aut, desiatky cyklistov, pesich, vela deti hore dole do skolky, pes na 100% zvyknuty. No ale aj tak. Viem, co dokaze taky vystresovany vlciak, napriklad a nechcela by som riskovat, predsa len...tiez ma len jedny nervy.
Rozmýšľam,že či nie je retardovaná a tým pádom je asi zbytočne jej niečo hovoriť. Ale fakt si neviem vysvetliť,prečo to jedna matka robí. Veď to je na hlavu 🤦🤦🤦 ale áno, normálne ju pošli do kelu, nemá tam čo robiť. Obstavat pred cudzou bránou kde hecuje psa nie je normálne ani slušne ani nič pozitívne v tom nevidím.
Toto robia aj nášmu belgickému ovčiakovi, on na nich šteká jak najatý, mám 100 chutí otvoriť bránu👊👊👊 minule jeden zasran pchal ruku cez bránu, že ho pohladká…🤦🏼♀️
@vevapeto belgickému ovciakovi 🤦 bože... My máme dobermana. Ale nemáme na okolí žiadne takéto trafene matky našťastie 😬
My máme yorkshira, a tiež neznášam keď niekto stojí dlho pri bráne a pozerá, ako on na neho šteka. Prípadne začne pchať ruky cez plot🙈 ja normálne "vyletim" von, zavolam na psa, že čo zase vybrechuje a dotyčnej sa opýtam, že či niečo potrebuje, lebo počúvam, že pes už dlho breše nervózny a už som z toho nervózna aj ja. Väčšinou pochopí a idú preč. Keď páchajú ruku tak to rovno nadrzo skriknem, či sú normálny, že ten pes nemá rad deti a hryzie. 😀

On nereaguje ani na ostatných psov , môžu ísť kľudne po chodníku , nesteka ,nevrci ...ani na okoloidúcich..tu ide len o minúty stojacich ľudí