icon

Ako uklidniť šteňa počas noci?

16. sep 2025

ahojte potrebovala by som poradiť ohladom steniatka, doniesli sme si domov steniatko 8 týždnove a celé noci zavýja a kňuči. pospí maximalne hodinku, a opäť to začne, má aj klietku v ktorej byt samozrejme nechce (aj ked vcera vecer sa do nej sam pytal aj si lahol ale iba na hodinku a opäť začal cirkus).. už sme ho dali aj pred spálnu do predsiene, nech na nás vidí, dali sme mu tam jeho vankúš a deku ktoré si oblubilo aj si lahol ale opäť len na pol hodinu a opäť to začalo.. neviem, len to prečkať nejakým zázrakom ono si zvykne alebo máte nejakä užitočné rady, s ktorými by ste sa radi podelili možno aj pre iných? Nekričím na neho neignorujem (ani nemôžem nakolko byvame v byte si dovoliť aby to robilo celú noc).. ale neviem už ako mu pomoct..

sevrin
16. sep 2025

Čo to je za rasu? Psík alebo fenka?

autor
16. sep 2025
@sevrin

Čo to je za rasu? Psík alebo fenka?

@sevrin fenka a je to kríženec stafforda

vevebono
16. sep 2025

Aj moja to robila ked sme ju doniesli. Dala som jej deku pri našu posteľ, a vždy ked začala kňučať, tak som ju hladkala. Trvalo to asi týždeň takto, potom sa jej interval spánku predĺžil. A este jej chalani dali plyšáka

autumn1
16. sep 2025

To "neignorujem" je najväčšia chyba. Šteniatko zistilo, že kňučaním si získa vždy pozornosť a odučiť to bude ťažké. Ja som prvé noci dala mojej peliešok k posteli, keď začala kňučať len som dala dole ruku pohladkala a pomohlo to, pár krát dokonca stačil len dotyk ruky a ani hladkať som nemusela. Cez deň sme sa učili povel "nie" keď začala povedala som "nie" spolu s gestom "zdvihnutý ukazovák" keď prestala kňučať hneď som to vyklikala klikerom, veeeeľmi pochválila a dala som jej odmenu a postupne tie fázy ticha som predlžovala, začala som na 1-2sekundách. Ale riešila som to od úplne prvých pokusov.

autumn1
16. sep 2025
@autumn1

To "neignorujem" je najväčšia chyba. Šteniatko zistilo, že kňučaním si získa vždy pozornosť a odučiť to bude ťažké. Ja som prvé noci dala mojej peliešok k posteli, keď začala kňučať len som dala dole ruku pohladkala a pomohlo to, pár krát dokonca stačil len dotyk ruky a ani hladkať som nemusela. Cez deň sme sa učili povel "nie" keď začala povedala som "nie" spolu s gestom "zdvihnutý ukazovák" keď prestala kňučať hneď som to vyklikala klikerom, veeeeľmi pochválila a dala som jej odmenu a postupne tie fázy ticha som predlžovala, začala som na 1-2sekundách. Ale riešila som to od úplne prvých pokusov.

A potom keď ovládala povel nie tak som to vyžívala aj prvé 2-3 noci, keď sa jej peliešok premiestnil od mojej postele tam kde má byť ale moja kňučala prvé dni a noci aj cez deň. A taký 8deň od príchodu sme mali tento problém úplne vyriešený.
@autumn1

simonahra
16. sep 2025

ona si zvykne, len jej dajte cas. nas psik preknucal celu prvu noc, ked sme ho doniesli a nepomahalo nic. ale zase dajte si pozor, aby si na to hladkanie a pozornost nezvykla natolko, aby to nezacala potom zneuzivat.

sevrin
16. sep 2025
@anonym_autor

@sevrin fenka a je to kríženec stafforda

@anonym_autor staforda som nikdy nemal, ani nepoznám, kto by ho mal v byte. Ale na základe skúseností fenky boli ľahšie zvládnuteľné ako psíci a čo sa týka rás, najlepšie obišli asi yorkšíry. To s tým kňučaním a neignorovaním je pravda, ako sa píše tu vyššie, malé psy sa vedia veľmi rýchlo naučiť, že keď zakňučia, čo za to "dostanú". Treba to trénovať a učiť hneď od začiatku, aby si vštepili základné vzorce správania, ktoré si ponesú do konca života.

autor
16. sep 2025

my ho v byte mať ani nebudeme, prerábame domček, v zime by sme už mali ísť do neho bývať, teraz sme našli inzerát, tak reku, kým je šteniatko bude s nami v byte, aby potom do domu prišiel už "kúsok" väčší a naučený niečomu.. v byte by sme takého dlhodobo nemali ani my 🙂

zojazoja
16. sep 2025

8 týždnove šteniatko prišlo už kusok vacsi? ved to je presne čas kedy sa este len odoberá od matky. je to malé "bábo". Bábatka plaču, štence pištia. je to uplne normálne. divné by bolo keby nepišťalo. musíte vydržať.

belllinka
16. sep 2025
@anonym_autor

my ho v byte mať ani nebudeme, prerábame domček, v zime by sme už mali ísť do neho bývať, teraz sme našli inzerát, tak reku, kým je šteniatko bude s nami v byte, aby potom do domu prišiel už "kúsok" väčší a naučený niečomu.. v byte by sme takého dlhodobo nemali ani my 🙂

@zojazoja nie, ze domu pojde kusok vacsi, tersz je v byte
@anonym_autor podla mna asi blbost, supnut psa uprostred zimy von, ked bol dovtedy vnutri , nie je zvyknuty byt vonku a nema ani srst na to pripravenu

zojazoja
16. sep 2025
@belllinka

@zojazoja nie, ze domu pojde kusok vacsi, tersz je v byte
@anonym_autor podla mna asi blbost, supnut psa uprostred zimy von, ked bol dovtedy vnutri , nie je zvyknuty byt vonku a nema ani srst na to pripravenu

@belllinka no..toto tiez neviem ci bude veru fungovať..z bytu von na dvor..chudák havko

sisska96
16. sep 2025
@zojazoja

@belllinka no..toto tiez neviem ci bude veru fungovať..z bytu von na dvor..chudák havko

@zojazoja Náš je od začiatku vonku

zojazoja
16. sep 2025
@sisska96

@sisska96 no a?

belllinka
16. sep 2025
@sisska96

simona92101
16. sep 2025
@sisska96

@sisska96 toto plemeno je bez podsady,cize nieje vhodne na celorocny pobyt vonku,bez pristupu dnu

andrejkaandri
16. sep 2025

Doteraz bolo zvyknuté byť stále s mamou a súrodencami a zrazu má spať samé. Chvíľu to potrvá kým si zvykne. Môže pomôcť pelech pri posteli a ak je nespokojné dať ruku do pelechu nech cíti teplo. U nás sa to vyriešilo tak, že pes spí v posteli 😅

anonym_b5cb1b
16. sep 2025

@anonym_autor stafford nie je pes na von..keď bude zima zabezpečte mu aspoň prístup dnu / pivnica / chodba alebo vyhrievana búda

lebandulka7
16. sep 2025

@anonym_autor ignorovať keď budete za ním chodiť naučí sa že plač = pozornosť

wolf_
16. sep 2025

A ako na tú klietku, ktorú spomínaš učíte? Ako učíte na samotu? Ako učíte oddychovať, resp. nastavujete režim? ... Lebo to ako na tom celom ne/pracujete cez deň sa samozrejme odzrkadluje v noci...

autor
16. sep 2025

Pes bude mať samozrejme prístup do domu, chcem ho dovtedy naučiť na to, je malý, bude dnuka, vonka bude len ked aj my na chvílku, minimálne cez zimu 🙂

sisska96
16. sep 2025
@belllinka

@zojazoja
@belllinka Učíte sa abecedu? 😂

belllinka
16. sep 2025
@sisska96

@zojazoja

@sisska96 ty sa nauč odpovedať k veci

zojazoja
16. sep 2025
@sisska96

@zojazoja

@sisska96 hahahaha dobreee🤣🤣 tak teda inak. A co ked máš ty psa vonku? Ako to súvisí s autorkinou otázkou? Asi sme to nepochopili.