Info pred zaobstaraním si psa

aweramina
24. júl 2024

chces psa?

simsalabim
24. júl 2024

Je dobre sa nad tym zamysliet, ale okrem posledneho bodu si myslim, ze tie ostatne sa vedia velmi lahko zmenit podla situacie. Staci, ak sa ti narodi narocne dieta a zaroven sa budes musiet starat o bezvladneho rodica - zrazu nebudes mat dostatok casu a mozno ani financie... napriklad.

aweramina
autor
24. júl 2024

@simsalabim suhlasim ale ked je to taky standard ze majme psa aby sme videli ako nam to pojde a za rok majme dieta, ak to pojde, tak to je taky trapny nas narodny standard

tomasisa
24. júl 2024

..ja by som sa chcela opytat len zo zaujimavosti ci to plati aj v pripade ze si ho clovek nekupuje z mnoziarne, z kvalitneho chovu ani neosvoji z utulku, ci po niekom?ALE ho najde zubozene pri ciganskej osade kde spoza plota panulka krici ber ho ,oni po nich strielaju zo vzduchovky a prakmi, aj mojho zranili...nezaobstarat? alebo? pockat kym splnim podmienky tebou uvedene?

zuzanita1609
24. júl 2024

Ešte by som pridala ďalší bod 😊. - Najskôr si naštuduj niečo o psoch, mačkách a iných milačikoch,aby si potom nebol/nebola prekvapený/á, pretože aj oni majú svoje povahy,rozdielnu starostlivosť,potreby.

aweramina
autor
24. júl 2024

@tomasisa plati to pre ludi ktori sa vedoem rozhodnu, ze chcu psa a nie ktorym je nanuteny

lienka.7
24. júl 2024

@aweramina sorry, ale na prvom mieste je vždy človek. Keď sa mi narodí dieťa, ktoré bude mat alergiu, alebo sa čokoľvek ine stane, tak dám podľa vašej logiky preč dieta, ze? Lebo pes bol predsa prvý...
Sa tu niektoré už nad sebou zamyslite, co tu vypisujete. Je to zviera a vždy aj tým zvieraťom ostane.

aweramina
autor
24. júl 2024

@lienka.7 Mnoho ľudí žije v domnení, že alergénom u zvierat je ich srsť. To je však omyl. Zvieracie alergény sa najčastejšie vyskytujú v šupinkách kože, výlučkoch rôznych žliaz vrátane slín, výkaloch alebo krvi. Ľahko sa prenášajú vzduchom a vďaka veľmi dobrej priľnavosti sa zachytávajú na textilných a iných povrchoch. Pokiaľ nedôjde k ich odstráneniu, môžu v miestnostiach prebývať aj niekoľko rokov. ERGO dieta bude treba zabailt do plastovej bubliny aby sa nikdy s nijakym alegenom nestretlo

lienka.7
24. júl 2024

@aweramina ale prosím ta, alergolog ti vie urobiť normalne testy. Kamaratkina dcéra presne takto dopadla, alergia na psa. Cize pes šiel z domu. Ci malo ísť dieta podľa teba?

lenkakravcova
24. júl 2024

@aweramina to je trochu odveci komentár. Máš dieťa alebo plánuješ? Čo ak tvoje dieťa bude mať alergiu na psa - nie že si kychne, ale že bude mať reakciu vyrážky, nebodaj záchvaty. Potom čo?
Oko teoretizuje sa vždy najľahšie. Prax môže byť aj krutá realita.

aweramina
autor
24. júl 2024

@lienka.7 imunoterapia? ako vo vyspelom svete?

natall113
24. júl 2024

@lienka.7 existujú lieky na alergiu? Taká novinka.
Pes by z domu proste nešiel

lienka.7
24. júl 2024

@natall113 aha, takže sa budeš napchavat zbytocne liekmi, ze? Lebo také kortikoidy sú lahôdka 👌👌👌 Este si asi nezažila, keď je dieta celé opuchnuté a berie ho sanitka, vsak? Zaujímavé, potom keď majú ľudia nejakú alergiu, napr.na orechy, tam si podla teba lieky a všetko je ôk. Oriešky budem ďalej pokojne papať, ze? Vidím, že tvoje uvažovanie je na úrovni toho psa 👌👎

natall113
24. júl 2024

@lienka.7 ty si pekne mimo, btw som silný alergik na viac veci a viem ako to funguje, mám aj epipen tak mi tu nemudruj keď zjavne ty o tom hovno vieš. Na úrovni psa je tu niekto iný. Ale podľa tvojho vyjadrovania sa ani nedivím tejto reakcii.
Apropo mám alergiu aj na orechy tvoje spomínané a v istých formách ich môžem zjesť aj keď z inej formy opuchnem všetko sa dá ale treba chcieť

natalienka12
24. júl 2024

Dalsia tema o psovi co to je dnes za den?

aweramina
autor
24. júl 2024

@natalienka12 rozrusila som ta?

lienka.7
24. júl 2024

@natall113 mimo si zjavne ty, a to teda poriadne 👍 tak keď máš lieky, co potom nejes priamo orechy, na ktoré máš alergiu ty hrdinka? Máš tak veľké guľové potom. Asi tak.

natalienka12
24. júl 2024

@aweramina Nie, ale je mi to smiesne, uhorkova sezona ze?

aweramina
autor
24. júl 2024

@natalienka12 tak sa zasmej, je to zdrave

natalienka12
24. júl 2024

@aweramina Riesit stale psa a davat ho na roven s clovekom, to je vazna choroba.

aweramina
autor
24. júl 2024

@natalienka12 v poriadku tak navstiv lekara ked to mas takto, papa 🙂

mandarinka555
24. júl 2024

@lienka.7 Priviazali ho v lese o strom? Lebo toto je taká "vizitka" väčšiny Slovákov🙈

natalienka12
24. júl 2024

@aweramina Pes je zviera, len zviera a nikdy nebude rovne s clovekom.

natall113
24. júl 2024

@lienka.7 jediná hrdinka (internetová) si tu ty zjavne. Ty poznáš môj zdravotný stav lepšie ako ja? Zaujímavé.
Prečo nejem normálne orechy? Dám ti veľmi jednoduchú odpoveď hádam to pochopíš.
Orechy v čerstvej forme mi robia zle ale napríklad zavárané alebo v zmrzline nie takže ich jem v tejto forme.
Mám alergiu silnu na pele a trávy takže keď začína obdobie dám si pichnúť injekciu a žijem ďalej.
Vieš ono je to tak aj zo psom, stačí to skúsiť riešiť aj inak vyskúšať rôzne možnosti a nie hneď dať psa preč pri prvom náznaku alergií. No chápem že keď rozmýšľaš takto obmedzené tak prvé čo urobíš je že sa zbavíš psa akoby si mala urobiť niečo iné a navyše.
Žijeme v dobe keď je xxxxxx ciest a možnosti stačí pátrať a skúšať ale ako píšem všetko to ide len keď sa chce.

aweramina
autor
24. júl 2024

@natall113 vzdy vsetko ide ked sa chce....vzdy

natall113
24. júl 2024

@aweramina presne tak, a tiež nechápem prečo tieto osoby, ktoré zjavne nemajú absolútny vzťah ku psom musia komentovať každú tému a stále sa navážať do ľudí ktorí, nemajú psa len tak na dvore.

aweramina
autor
24. júl 2024

@natall113 lebo su nestastne a plytke, ja potom zacnem ignorovat urcite nicky...na svete su aj uboziaci, musime ich tolerovat 🙂

zuzanita1609
24. júl 2024

Podľa mňa,keď sa v rodine vyskytne nejaký dôvod, prečo by mal ísť preč pes,či akékoľvek domáci miláčik, najskôr treba nájsť riešenie a nie hneď ,, odstaviť psa" len preto,že situácia sa zmenila. Je to výchovou,je to aj prispôsobením sa. Pes sa dokáže prispôsobiť aj tým najhorším podmienkam a predsa nebude nikdy odsudzovať. Ja osobne som vyrastala odmalička pri psoch, veľkých strážnych psoch a nevedela by som si predstaviť,aby som odpísala psa,keď je vychovaný a má zadané hranice. Veľa detí je alergických už len z toho dôvodu, pretože maminy to preháňajú s dezinfekciou všetkého okolo,aj vírusy, baktérie sú potrebné k životu-imunita.

lienka.7
24. júl 2024

@natall113 tak keď si taka hrdinka, co si nenechas pichnúť injekciu a nejes orechy, ktoré ti vadia potom aj naďalej, hm? Jaj, to uz nie si potom hrdinka, keby si mala skončiť na takom ARO potom, ze?
A ešte raz, aby si to pochopila aj ty, pokial je raz dieta alergické na psa, tak ho nebudem zbytocne napchavat liekmi, len preto aby s tým psom mohlo byt. Povedz toto alergologovi a spýta sa ta, ci si normálna. A po druhé, takým ako ty, ktoré si zamerne a dobrovoľne poškodzujú zdravie platí poisťovňa potom lieky, ze? No paráda 👌

isis234
24. júl 2024

Pes by mal byť na dvore, mať výbeh a kontakt s prírodou. Ak by bolo alergické dieťa, zatvorí sa pes do voliery. (Pes nie je vec- je to už v zákone.)

natall113
24. júl 2024

@lienka.7 oslovenie hrdinka si nechaj pre seba zjavne ho potrebuješ. Skúsim ešte raz a ešte jednoduchšie. Jediná ty tu trepeš o dávaní si toho čo škodí, tými orechmi sa ti snažím vysvetliť že sa dajú nájsť nejaké cesty. Dobre pôjdem povedať môjmu alergologovi že odborníčka z MK povedala že není normálny lebo mi takto nastavil liečbu. Kde si dobrovoľne a zámerne poškodzujem zdravie??? Uveď konkrétne pani odborníčka.
Dúfam že keby chytíš takú alergiu na pele a trávy ako mám ja tak sa zabarikaduješ doma, utesníš okná a 5 mesiacoch nevychádzaš ani nevetráš lebo lieky sú není normálne a ísť von je zámerne poškodzovanie zdravia však?