Mám nechať psa v garáži počas návštevy u rodičov?

29. jan 2025

Ahojte ako by ste riešili túto situáciu?
Máme psíka, 6 mesiacov. Každý víkend sa s manželom striedame na návšteve u mojej rodiny ( bývam v 2 generačnom dome s ním - cháp tak, jeden víkend u mojich rodičov a ďalší “doma”)

No ale aby som sa dostala k pointe. Mojim rodičom nevadilo keď bol psík maličký aby bol v dome, v mojej izbe. No teraz je to už problem. Samozrejme to rešpektujem, nebudem ich presviedčať. No psíka doma nemôžeme nechávať. Navrhli nám, že môže bývať v zateplenej garáži, kde by dostal aj ohrievač a vyhrievaciu deku keby je moc zima. Je to útulná garáž, všetko upratané na mieste. Otec ešze navrhol, že by mu dať mohol dať ohrádku, aby nenašiel niečo nebezpečné, tak isto by som nosila so sebou indoor kameru.

Myslite, že je to dobré riešenie? Doma je psík naučený ka klietku, sám si do nej vojde a ani sa nemusí zatvárať, keď chce ísť na potrebu sadne si ku dverám. 90% času čo sme u mojej rodiny na návšteve sme väčšinou spolu na výletoch, takže by tam nebol stále sám. No príde mi to ľúto. Čo vy na to?

ukgirls
29. jan 2025

zalezi ako je zvyknuty byt sam v noci ... a ako casto na tie vylety bude moct aj on... ja respektujem ak niekto nechce na navsteve mojho psa..ale tym padom nejdem ani ja .. iba ak je to nevyhnutne ... moj by v garazi umrel samotou ale je to rozzmaznany maly pes

autor
29. jan 2025

@ukgirls noc už prespí celú, budí sa okolo 7:30/ 8:00 čo vstávame aj my. Výlety myslím typu, príroda a následne nejaká reštaurácia ( hľadali by sme terasu, alebo PET friendly) . Zasa kvôli psovi nechcem zanevrieť na rodinu a prestať ich navštevovať

3009
29. jan 2025

No divný sú tvoji rodičia, ale ich dom ich pravidlá. Pes je pre nich vec, ktorá patrí do garáže a nie s vami byť v jednom byte. Nechcela by som byť tvojím psom.

autor
29. jan 2025

@3009 prečo by mali byť divný? Psa majú už 12 rokov a štastnejsieho psa som ešte nevidela.

lizzygrant
29. jan 2025

Takéto veci sa majú dohodnúť vopred, pred kúpou psíka, pes nie je vec, že sa bude premiestňovať ako škatule so starým oblečením mirnix-dirnix, ja by som psa v dome tiež nezniesla, ani toho čo má srsť antialergickú, proste by mi vadili chlpy/vlasy, takže psíka jednoducho nemám. Mám rada v dome čisto, som dosť zaťažená na poriadok, a členovia mojej rodiny tiež, preto psíka ani mačičku nemáme.

autor
29. jan 2025

@lizzygrant doteraz v dome bol, no už je väčší a to povedali že nie. Nijak sa nepremiestňuje alebo neveim čo tým myslíš. Chodíme tam len na návštevu.

janagem
29. jan 2025

Aký pes to je? 6 mesiacov je malé šteňa, nie väčší psík.

autor
29. jan 2025

@janagem je to doberman. Bude mať o chvíľu 7 mesiacov.

janagem
29. jan 2025

Ja by som to ešte nerobila. Nemá ani 18 mesiacov a do dvoch rokov je pes šteňa. Ohradku atď chápem, ale ak je to doberman tak ohradku preskočí alebo prelezie. Hlavne ak je zvyknuty na vás. Ja by som sa s vašimi ešte porozprávala, či to nebudú ešte chvíľu schopní akceptovať, alebo potom zúžila intenzitu návštev.

autor
29. jan 2025

@janagem nie nebudú to už viac akceptovať. A kvôli tomuto asi návštevy vlastnej rodiny nechcem rušiť. Je zvyknutý aj byť sám, dosť dlhu dobu keď sme v práci.

canany
29. jan 2025

No pri dobermanovi by som to vobec nerobila, tato rasa uz vobec nie je na to stavana, aby bol niekde zavrety. Potrebuje pevnu ruku, kontakt s majitelom a nie separaciu, z ktorej mu moze casom zacat hrabkat. Toto nie je pes do nezodpovednych a neskusenych ruk.

autor
29. jan 2025

@canany nieje to môj prvý “dobík”. Keď som bývala doma tak naši mali dobermana, čisto len na záhrade.

autor
29. jan 2025

Neviem či ste ma dobre pochopili. V garáži by bol cez noc - piatok. Následne sobota výlet, prechádzky možno nejaké 2h v garáži a zasa noc. A v nedeľu tak isto nejaký program a cesta domov.

slavomira236
29. jan 2025

@canany ze bude 4noci do mesiaca v teplej garazi na noc mu hrabkat nezacne. Autorke neboja sa ho ako podrastol? Preto ho nechcu dnu?? A nemoze byt cez den na dvore na volno ak prave nebudete na prechadzke.

autor
29. jan 2025

@slavomira236 neboja, sami psa majú a v minulosti mali dobermana. Práve vonku býva teraz zima. Majú aj terasu no nieje zasklená z každej strany.

kitycat
29. jan 2025

Ved vyskusate ako to budete znasat aj ty aj pes.
Garaz ma snad aj okno a po tme nebude, bude to jeho nove miesto na odpocinok.

Ak budete vacsinu casu niekde lietat, tak snad prespi zvysok a na kamere ho uvidis 🤷‍♀️

autor
29. jan 2025

@kitycat jasne okno má a nie len jedno, je to všetko ešte novostavba a garáž vyzerá lepšie ako niekoho dom😄 uvidíme teda.

biba_18
29. jan 2025

ja neviem - ako sa psi ktoré sú iba vonku učia na to aby boli vonku? od šteniatka? či až keď je psík vačší?

momo00
29. jan 2025

@3009 No ty si teda dobrá🤔. My máme psa ale vonku. Je to náš miláčik ale teda na návštevu k rodine ju neberieme. A nie každý by to dovolil. Len preto, že ty by si to nespravila. My máme SAO a neviem si predstaviť ako by žila vo vnútri. Ona má problém ísť aspoň do pivnice. A do domu by vôbec nevošla. A nemusíme byť preto zlý. Mne by nevadila ani vo vnútri. A ak jej dovolia mať psa v garáži, tak ani to nie je strašidelné. Veď tam bude mať všetko čo potrebuje. Predsa tam nebude zavretý o hlade a smäde celé týždne. Budú sa mu venovať.

simca06022011
29. jan 2025

Tak asi ked chodim kazdy druhy vikend za rodinou, tak si nezaobstaram psika. A ked, tak budu vsetci vyrozumeni, co s nim bude = cize bude s nami, alebo nebudeme chodit na celovikendovky k rodicom...
Ale inak sem tam , docasne to je riesenie, otazne je, co tam zdemoluje aleo ako to bude znasat.. za noc, dve uvidite.. ak to nepojde budete musiet riesit nieco ine :DD
Zase ja nesuhlasim, ze ked je maly, to nerobit.. a kedy to robit? ked je stary? a ako si na to zvykne.. proste do mala treba na nietkore veci zvykat, vychovavat...

autor
29. jan 2025

@simca06022011 začali sme chodiť častejšie lebo je mama chorá 🙂 čiže na ten víkend tam chodiť budem.

momo00
29. jan 2025

Aby ste si nemysleli, že je čisto vonku. Ona má v jednom peknom chlieve spravenú búdu. Má aj matrace aj deky. Neprší ani nesneží na ňu. Má sa kam schovať. A venujeme sa jej a je šťastná. Aj na prechádzky chodíme.

koniarova
29. jan 2025

Zo 4 nocí robíš takúto vedu? 😂😂😂😂 Samozrejme, že je to OK. Neboj, neubudne z neho.

ukgirls
29. jan 2025

pozri si uz rozhodnuta-tak neviem k comu tato diskusia.. skus a uvidis..

autor
29. jan 2025

@koniarova nerobím z toho žiadnu vedu, len sa pýtam na názor. Cez deň býva doma sám aj 6 hodín

autor
29. jan 2025

@ukgirls nie niesom rozhodnutá 🙂

ukgirls
29. jan 2025

k mame chodit chces,psa doma sameho nechat nemozes-tak ake ine riesenie hladas? kazdy pes je iny a kazdy to zvladne inak..kym nevyskusas nezistis ...

wolf_
29. jan 2025

Ja osobne by som to tak neriešila. Ale nevidím v tom problém. Ako píšeš, tak pes je naučený byť sám, je naučený aj na klietku - čo je aj v tejto situácii celkom výhoda kedže je predpoklad, že ak by si mu aj tam prípadne zabezpečila nejakú klietku, tak si o to lepšie na to zvykne lebo vlastne hneď tam bude mať to svoje... Čo sa týka zimy, tak tiež hľadáte riešenie a určite to nejak vymyslíte. Je to záležitosť primárne iba na noc a aj to iba 4 noci do mesiaca. Možno by som ešte počkala do jari kvôli teplote. Ale tak všeobecne to podľa mňa bude ok.
Inak 6 mesačný za mňa už nie je malé šteňa. Čochvíľa "puberťák"...

lujza123
29. jan 2025

Nechápem prečo nemôže byt u rodičov v klietke ? Alebo ked bude starší na nejakom mieste, v predsieni aby vas počul

Ked nie tak nechajte ho spat v aute, ak to počasie dovolí, co je okrem zimy celoročne. Ak autom chodí často, pozná ho je tam vo svojom, stráži si ho, sú tam jeho pachy. V cudzej garáži bude stresovať ..
Náš pes spáva v aute pravidelne, je na to zvyknutý , v cudzom prostredí je nervózny, auto si pozná… Ale my mame aj obytnú dodávku, pes už strávil na cestach s nami dosť času, tak on berie auto ako jeho druhý domov

margotka17
29. jan 2025

Veď to je celkom v pohode, psík si zvykne. Pokiaľ by knucal a stekal, tak je to iné, ale myslím si, že to zvládne lepšie ako očakávate. Vzala by som mu z domu deku čo má doma, alebo pelech, aby sa necítil stratený.