Pes bez prístupu do domu: Môže byť na dvore?
Ahojte.
Chcem tu rozobrat jednu kontroverznu temu a ak neviete komentovat slusne, radsej nic nepiste. Premyslame nad psikom ale ked sledujeme utulky, vsade je nutnost, aby mal pes pristup dnu. Kedysi sme mali na dedine psa v kazdom dvore, malych aj vacsich, dokonca mnohi na retaziach a psy zili roky. Nasi znami maju psa s pp a ma uz za sebou xy operacii (poznam viacerych takych). Co tym ale chcem povedat - to uz oriesok naozaj nemoze byt na dvore? Naozaj to kazdy tak preziva ze musis byt so psom 3/4dna na luke, lebo behanie po velkej zahrade nestaci a chce nonstop spolocnost?
Nechcem nikoho urazit, ale ked mame mat psa aj dnu, tak jedine s PP a plemeno, ktore nepusta chlpy, to by sme nezniesli.
@bubuska mala som predtým byt a v ňom yorkshira bez papierov a teda mala 7kg. . Jediný York na celom sídlisku čo nemal žiadnu operáciu. Ostatní brali s PP aby boli čo najmenší a teda vkuse u veterinára.
Ja neviem, mne sa zdá, že psi s PP sú už tak preslachteni, že majú veľa chorob.
Možno je to ale len môj pocit ..
@paulina291 Ty realne poznas cloveka, co je so psom 3/4 dna na luke? Preto predpokladam, ze hovori dehonestujuco o tych, co sa psom skutocne venuju a ona si to tak nepredstavuje.
@dadis to je už ale tvoj záver. Záver, že sa tým pádom psovi nechce absolútne venovať. Na mňa to z jej odpovedí skôr pôsobí tak či už musí byť v dnešnej dobe pes ako druhé dieťa. Lebo takých ľudí poznám kopu. Čo hovoria o psovi že je to ich dieťa, spávajú s ním v jednej posteli… toto mne príde už divné. Ja som len reagovala že kde autorka povedala že sa psovi venovať nechce, uprimne ma to zaujimalo, nepovedala to. Len na to som sa pýtala.
A za mňa realne sa venovať neznamená automaticky je spavať so psom a dovoliť mu na gauč. Ja podla toho čo som opísala sa psovi reálne nevenujem?
@paulina291 Akoze prepac?? Kolko taky pes potrebuje casu? 3 prechadzky denne? To je 3/4 dna? Pytam sa este raz, kolko majitelov psov poznas, co su 3/4 dna na vychadzke?? Nepotrebujem iq ani 60, aby som si urobila zaver o jej pristupe k psovi, ze 3x denne ho von nezoberie..
@wolf_ už je staršia, ale vždy bola lenivšia. Ak keď som s ňou chodila behat, ona proste spomalila a nechcelo sa jej. Ja vidim aká je spokojná. Som doma takže sa jej naozaj velmi venujem a snazim aby jej posledne chvile prežila v laske. A naozaj by ma človek urazil keby povie že ja psa zanedbavam. Ma rakovinu a kazdy deň plačem, lebo viem že jej dlho nezostava. Lubim ju ako člena rodiny. Ja som len sa len spytala kde autorka napisala hentu informaciu. Normalne som len chcela vediet. To už sa tu hneď ženy na MK musia pustiť do človeka za otazku?
@dadis môžeš prosim prestať? Ja som sa ťa iba normalne spytala kde napisala autorka hentú vec. Chcela som vedieť. Pridu mi uplne odveci tvoje otazky
@wolf_ napísala som že ju brávame na prechádzky. Boli časy kedy niekoľko krát za deň. Ale myslím si že ak má pes velký dvor nepotrebuje pravidelne každý deň venčenie. Ale keď sa ide na prechadzku, mal by zobrať aj psa. Proste že majitel ak má velky dvor tak nie je hneď zly ak pes nie je každý deň na prechádzke.
Skôr som ale reagovala s tým útočením na @dadis
Už nemám ani chuť dalej reagovať. Normalne ma to rozplakalo. Človek iba položí otázku a hneď útok.
@paulina291 Ja som ti normalne odpovedala. To, ze ma pes dvor - samo o sebe neznamena, ze ma dostatocne kvalitny zivot. Vy ste vasu bravali na prechadzky. Teraz je uz chora. Prepac
@wolf_ naša za mlada naháňala potkany a vtáky po dvore jedna radosť.Pozemok chápeme 2000m2, žiadny malý, plus sa hrala so starším psom, ktorého sme mali. Myslím, že podnety mala. Aj ked stále nebola neviem ako aktívny pes. Keby mam huskyho je to rozhodne iné. Ja žijem na dedine a uprimne nepoznam jediného človeka čo bráva psa každý deň na prechadzku. Skôr cez víkendy chodia na dlhé prechádzky. Aj úplni psíčkari. Teraz nehovorim ako to má byť, nepopieram čo hovoríš, len čisto čo si všímam v okolí.
@wolf_ nie, len som sa mala potrebu vyjadriť, kedže som na svoju fenku dosť citlivá a rozhodne si nemyslilm že jej dávame zlý život. Snažím sa o čo najlepší 😊
Prajem všetko dobré. Dobrú noc
@wolf_ prečo je naháňanie vtákov negiaduca vec?Lebo si to povedala ty?Tomu psovi sa to evidentne paci,Le tebe nie tak to považuješ za nežiaduce?Podla.teba pes má by len poslušný,dňa robiť len to co si želá jeho majiteľ,iné veci,kt psa bavia nemôže lebo sa to nepáči jeho pánovi?
@paulina291 ja mam tiež psa na záhrade bez vstupu dnu,len keď je občas v predsieni kde sa snou hrajú deti je to všade sám chlp,mne to príde nehygienicke,keby,že to nie je také nehygienicke mi to ani tak nevadí,ale sliny,chlpy a hlavne to vecne oživovanie zadku a zadok na zemi je pre mňa vylúčené.Mame psa vonku na záhrade a aj ho venčiť pravidelne,lebo je to aktívnejší pes ale keď celý deň prší tak je proste na záhrade a nemám z toho výčitky svedomia vôbec.Tiez rad naháňa vtáky ale aj na lúke keď sme,nikdy žiadneho nechytí ale baví ho to viacej ako aportovanie co napríklad ho vôbec nezaujíma.
A napr ti co tu píšu aké je to hrounr mat psa bez vstupu dnu sa čudujem ze si dovolia ísť do práce,ved ich chudák pes je sám v byte a sám,oni by nemali ani pracovať lebo ich pes sa sám nudí i keď možno podrichme celý ten čas ale ved by ho mohol stráviť aktívne,všetci títo ľudia by mali dávať psy doskokov pre psy a nezanedbavat ich ten čas co sú v práci.
@ktochytavzite hlavne sa chudák ani nemôže 💩 kedy sa mu chce. Neviem si predstaviť to držať 10-12hodin
Mi mame bavorskeho farbiara z PP,farbiarskymi skuskamy,ma vystavu....ale nikdy by som psa do domu nedal aj ked nas uz vysiel na dost velke peniaze🤣 vonku ma kade behat,ma volieru,zateplenu budu.Nema problem z mrazmi ani z petardami,ten pes je stavany na pracu zo zveru,na polovacku a na ten ucel ho aj mame.A co sa tyka polovacky ale aj veci doma sme snim spokojny je to taka vtierka🤣🤣🤣 ale do domu nikdy.Vela krat som videl ze prisol na polovacku pes z bytu v zime a triaslo ho po pol hodine ked bolo -10 aj ked viem ze to boli dobre psi co sa tykalo polovacky ale len na leto,proste ziadna vydrz.Boli to 3 surodenci hrubosrsty jazvecik 2 z bytu a jeden z vonku ten z volieri bol vpohode aj po 6 hodinach polovania v mraze tie dva pockali v aute🤣🤣🤣.Nejako nechapem tej logike zPP do domu hej bez papierov nie....Z utulku nechces koli podmienkam z bazosa nie lebo su mnozitelia(co az tak neni vzdy pravda,ale dobre)Tak ti uz len zostava vyhladat a zainvestovat do kvalitnej chovnej stanice.
U nás je pes člen rodiny, je aj vonku aj vnútri a že púšťa chlpy - povysávam a vyčešem ( zlatý retriever )
@zuzana9393 Tebe pes vykonava potrebu na zahrade? Mne by to teda vadilo. Ja mam bytoveho psa, ale ked ideme k nasim, on na zahrade ani necvrkne, takze vencit ho musime i tak.
@dadis mne by skôr vadili chlpy v byte. Ozaj neviem, prečo by mi malo vadiť, ak sa mi pes vycura na záhrade, tiež ho vencime, ale stane sa aj 💩. Chytím lopatu a upracem to. Nič zložité.
@zuzana9393 Ja len, ze ten psi moc dost smrdi. My tolko chlpov doma nemame, kazdy den pustam robo vysavac. Ale verim, ze kazdy to ma inak, niekomu nevadi pes v posteli inemu by vadil aj na zahrade. Mne napriklad tie vonkajsie psy smrdia. Ale verim, ze niekomu moze aj ten moj pes smrdkat, i ked je bytovy.
@dadis psy moc tak necítiť,skôr mačací.ˇne smrdí pes doma aj ten bytový,možno majiteľ je n ten pach zvyknutý ale druhý človek to určití,n záhrade pes môže smrdieť,
Pes je spoločenské zviera. To je odpoveď. Trpí, keď je sám. A obzvlášť trpí , keď je jeho "svorka" celá pokope, iba on je vyčlenený. Nejde o to, že by nemohol byť vonku celé dni, sú plemená, ktorým to nevadi ani v zime, ide o niečo úplne iné. Ak tomuto nerozumieš, tak fakt si radšej psa nekupuj.
@zuzana9393 to nevysvetlíš ,kazdy nech si m PSA kde chce,za mňa netrpí pes na záhrade vôbec a ak s akúsi tak čo už,aj tvoje deti či ľudia nemajú vždy najlepší deň,hl nech ho pes každý deň na 100%nie? nechápem tu snehu robiť zo psov bytové osy,za mňa je to dosť neohľaduplnosť voči ľudom. Ak tie psy niekto si mysli že keď ma PSA v byte a v klietke ma sa ten pes lepšie Álp vo svojom prirodzenom prostredí,taká blbosť hlavne že všetci sú doma a nedovolia si od PSA ísť ani do prace,lebo veď chudák pes isto trpí sám doma v klietke bez jeho svorky😀Ja mám PSA na záhrade. Vôbec ma netrápi že teraz som ja sama bez človeka zavretá dnu a pes sám chudáčik na záhrade,😀
@ktochytavzite No smrdi vyrazne ten psi, macaci nepoznam. Moj pes je spokojny v byte, nikoho neobmedzuje. Chodi von minimalne 3x denne, striedane prechadzky, beh v lese, santenie s inymi psami. Vzdy z vonku pride unaveny a ide si lahnut, spi cca 20h denne. Nema separacnu uzkost, po odchode so prace/skoly si lahne a spi, mame kamery, tak vidim, co robi. Za mna je moj pes u nas spokojny. Chlpy su problem, avsak v dobe robotickych vysavacov v podstate vyrieseny.

@dadis a to znamená že sa mu vôbec nechce venovať? Nepreháňajme, pes nie je dieťa ako to dnes niektorí ľudia vnímaju. Však čo nemá človek už ani do roboty chodiť ak má psa? Psovi stačí behať po velkej zahrade, netreba byt s nim 3/4 dňa na lúke. V tomto s autorkou suhlasim a vôbec to nevnimam že sa psovi nechce venovať. Ja si našu vyškrabkám niekolko krát za deň, vždy sa jej prihovorim keď idem okolo, ak idem na prechadzku ide s nami, ak nejdem stačí jej dvor. A nešťastná teda rozhodne nie je. Vyslovene jej sa už nechce behať kade tade, 90% času je na pelechu aj keď má velký dvor.