icon

Zakrývate v noci klietku pre pracovného psa?

5. jún 2024

Ahojte, zakrývate na noc klietku pre pracovného psa plachtou alebo nechávate len tak?

Strana
z2
ktochytavzite
5. jún 2024

@zojazoja Nas tym sa nemusim zamyslat,ak nie si schopna zabezpecit psovi zahradu a mas ho doma v klietke,lebo tam ma svoj klud a pre jeho klud mu prehodis handru cez klietku,tak radsej psa nemaj.Nejde o to mat osa za kazdu cenu a natlacit ho do mini priestorov,pre psa to nie je prirodzene a hlavne nie pre velke a strazne psy.To ze ludia myslia len na uspokojenie svojich potrieb a kvoli tomu maju psov siloi,mocou v panelaku ja nepovazujem spravne ako ty zasa ze niekto preda psa na bazosi.
Hlavne potom tym trpia tie panelakove stvrte,obcurane ihriska,travniky ,pieskoviska.Proste nemas zajradu-nemaj psa,aj ten oes sa citi komfortnejsie vo svojim prirodzenom prostredi.

oliolijanka
5. jún 2024

@zojazoja Zaujal ma rozhovor s jednou ceskou psychlogickou(meno som zabudla, ospravedlnujem sa), ktora tvrdila, ze dnesna mlades ma problem s uvazovanim(ano su vynimky, ale ty k nim nepatris). Ze jednoducho nerozumiete. Ze ste schopni prijat iba dogmy, hesla, ale ze neviete uvazovat, porozmyslat, zamysliet sa a pochopit.

Ale co vam chyba v uvazovani, o to viac mate v sebadovere, v sabapresvedceni.
A tak nemate hanbu hlasno vykrikovat nieco, nad cim ste vobec neporozmyslali.
Ste ochotni zautocit na niekoho, obvinit ho z niecoho, bez toho, aby ste porozmyslali, nad spravnostou svojho uvazovania alebo dosledkami pre toho obvineneho.

Cize si ma obvinila, ze som odporca klietok. Slovo "taky" este zdoraznilo, aky radikalny odporca klietok (podla teba) som.
Pritom uz aspon tretikrat tvrdim, ze ma nezaujima, kde psy spavaju.

Sme v stredoveku, uz horim na hranici. Sme v styridsiatych rokoch minuleho storocia, uz som biely zid, ze?

A pritom som ta iba upozornila, ze je nezmyselne argumentovat vynimkou.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
mk1111111111
5. jún 2024

Ja som mala macku v klietje, takej velkej, ako pre psika, lebo mala zlomenu nohu, aby neskakala s ihlicami v nohe. Sak macka 🙄🤣
Na spanie som prekryvala vrch a vsetkyky strany, okrem tej, co bol vchod. Mala to ako budu s vyhladom a citila sa tam na spanok bezpecnejsie. Ked nespala, tak som jej to odokryla. Tak vyskusaj,ci mu to bude prijemne.
Mozem poprosit info? Aky je to pracovny pes? A aky je dovod tej klietky? Len ten, ze to ma, akoby budu? Ja som.kedysi chovala psov, ale len gaucakov, tie nemali klietky

wolf_
Autor odpoveď zmazal
mk1111111111
5. jún 2024

@wolf_ dakujem za objasnenie, to sa mi zda celkom, ako dobre dovody, okrem teda tych, ked sa o nich nestaraju.
My sme mali vzdy len yorky, ale vedeli sa spravat.
Ja mam aj macku vychovanu, preto mi je luto, ked maju ludia xy vyhovoriek, ako sa to neda a radsej, ked sa zvierata objedia, tak sa ho snazia zbavit
Este raz vdaka, za objasnenie🧡

wolf_
Autor odpoveď zmazal
mk1111111111
5. jún 2024

@wolf_ ano, to.mas pravdu, ak to psikovi vyhovuje, preco nie

mandzula
Autor odpoveď zmazal
cakanka22
5. jún 2024

Ahoj, my klietku keď doma používame, na noc zakrývame Naša to takto má rada.. Ak nemá zakrytú klietku, vyslovene vyhľadáva priestor kde ma "krytie" z vrchu, napr. pod posteľou, pod stolom a pod. 😁

zojazoja
5. jún 2024

@wolf_ a presne tak to aj je. Zas odveci odpovede. Ach jo. 😆

sisska96
5. jún 2024

Neviem. Ale aj papagáje zakrývajú a potom sú v tme a sú ticho, spia dlhšie. Možno aj pes tak funguje

drobcek100
6. jún 2024

Nie, naše psy mali v byte svoje pelechy a potom keď sme sa presťahovali do domu tiež.Spali v dome.Ja som sa až na staré kolená dopočula o klietkach v byte.Mali sme len z ulice psíkov, ale neboli problémové.V dome pribudli túlavé mačičky a tiež sme sa o ne postarali.Mame už len jedného psa a kocurika a na záhrade zvierací cintorín.Kazdy bol milovaný.

aweramina
6. jún 2024

ak ma klietka sluzit ako ukryt a utycisko tak plachta ma nejaky vyznam, psy uveznene cez den v odokrytych klietkach su velka psychiatria ale nejaky trtko to propaguje v televizii uz neviem na akej stanici aka je to uzasna vec...wow

Strana
z2