Ako často treba upratovať a zvládnuť to popri práci?
Ako často vysávate, periete, utierate prach, varíte a pod. ? Tí, ktorí každí deň, chodíte aj do roboty, alebo sa iba nudíte doma?
Pracka perie a za ten cas sa daj aj dietatu venovat, aj vecera uvarit, popripade aj povysavat, Periem takmer kazdy den, ale tym padom nemusim vikend travit pri pracke. Vsak perie sama, netreba na nu dohliadat. Po veceri nakrmit umyvacku a ist si robit co treba. Ked sa dovari, uprace sa kuchyna. Kazdy co si vyzlecie odnesie do kosa. Co bolo oprate sa rovno zo snury posklada a odlozi sa do skrin, ak treba prebehne sa byt vysavacom, lebo hadam nebudem do soboty prekracovat napriklad vysypanu muku alebo piesok co sa vysypal z topanok. Ak sa nieco rozleje, tak sa prebehnu mopom dlazky, nemusia sa vsetky, staci kuchyna, chodba. Ked sa clovek osprchuje, stiahne stierkou vodu zo skiel a obkladu, potom netreba kazdy zyzden hodinu drhnut kupelnu. Kazdy vec co sa pouzije sa po pouziti vrati na svoje miesto, takze netreba v sobotu stravit hodinu odkladanim povalujucich sa veci. Hracky sa pred spanim odlozia na miesto.
Staci mat system, zapojit zvysok spolubyvajucich a nestravis upratovanim celu sobotu ale ani kazdy den sa mu nevenujes dve hodiny. Pretoze jednoduchsie je udrziavat poriadok ako upratovat.
@viestta Ja tiez tomu nevenujem hodiny.. ved vysava vysavac, perie pracka..my sme zvyknuti po sebe pratat priebezne, ja osobne sa necitim dobre v neporiadku..hodinku tyzdenne povenujem dokladnejsiemu poriadku, nemusi byt cez vikend, obcas pred alebo po vikende...
Ja varim kazdy den pre 4 ludi.Chodime do prace a deti do skoly.Nestravujeme sa v praci, ani v skole ( deti dospele) a potrpime si na cerstve jedlo.Mna to nezatazuje, je to moje hobby a nemam problem.Vysava roboticky vysavac kazdy den ( zvierata v dome) periem vkuse :D udrziavame poriadok, 1-2x do tyzdna umyvam podlahy, prach raz do tyzdna, kupelne detto.decka si svoje izby riesia same.Muz maka na zahrade a dome. Kazdy den chodim von so psom na 2 hodky, tiez robim v zahrade.Ked toto po sebe citam, vidim, ze len makam, do kelu :D Idem pokukat nejake dovolenky :D
Tak teraz sa cítim ako nejaká špinďúra🙂 Vysávam raz týždenne a aj utieram prach, varím vždy na dva dni. Večere nie teplé, proste čo máme. Periem 2x týždenne, jedno biele jedno tmavé. Keď tréba tak aj 3x. Kúpeľna tiež raz za týždeň jedine WC častejšie. Po práci chodíme von, víkendy veľakrát na výlet takže sa stane že sa ani nepovysáva. Samozrejme povysávam hneď ako sa dá.
Periem každý deň. Pranie si nastavíme tak, aby som ráno keď vstanem mala opraté a mohla pustiť sušičku. Nebaví ma upratovať ale mám rada poriadok...takže sa snažím robiť tak, aby som každý deň spravila niečo. Cez víkendy neupratujem. To si chcem užiť čas s rodinou.
Varím ako kedy. Keď muž pracuje s domu tak každý deň. Keď nie, tak každý druhý.

@dadis tak ty si superžena normálne! Ako to stíhaš?
@hopsas nijako....