Ako dlho vydržala vaša chladnička?
Koľko rokov vám vydržala chladnička? Aká značka?
@jana_eyre_2 pozri pri takych radsej aj priemernu rocnu spotrebu energie, ci tam nie je prilis narast (v porovnani s kvalitnymi klasickymi vacsimi). Pomaly budeme davat pol rodinneho rozpoctu za energie a media/sluzby.
@madeincssr vždy také veci pozeráme pri kúpe 😉
@jana_eyre_2 pozri pri takych radsej aj priemernu rocnu spotrebu energie, ci tam nie je prilis narast (v porovnani s kvalitnymi klasickymi vacsimi). Pomaly budeme davat pol rodinneho rozpoctu za energie a media/sluzby.
@madeincssr
My sme nedavno menili presli sme do domu bez pivnice velky mrazak musel ist prec.Nova americka LG 640 litrov spotreba ze vraj 225kWh na rok
@madeincssr vždy také veci pozeráme pri kúpe 😉
@jana_eyre_2 len ono je to tak napr.v mojom prípade, že chladnička, ktorá bola pri kúpe A++ sa dnes do tej škály ani nevojde. Tak sa to zuzilo a sprisnilo. Na druhej strane pracka a susicka A triedy zozerie viac ako chladnicka a triedy. Takze vsetko je relativne.
A co ma dorazilo napr. Samsung garantuje pri vypadku prudu teplotu len na 9h. Co je za mna dost malo. Cakala by som minimalne 12 hod
@anonym_autor este stale drzi - je to whirpool, s dvoma kompresormi, kupovana na jesen v roku 2002...
@dzulik_ nikdy som necakala dva mesiace na opravu, to su bachorky.. pred mesiacom sme niesli do opravy spotrebic, vymontovali, hodii do kufra auta a odviezli a o 3 dni bola doma... a to diel isiel z tramtarie a je to ani nie lacna a bezna vec a cely spotrebic sa musi rozobrat kvoli vymene :D Niesom hotova z nicoho, ja osobne nieco vydrzim, nevyhadzujem spotrebice opravitelne a mam stastie, viem sa zariadit ci bez pracky alebo chladnicky - ale ako pisem, 20+r mam vlastne spotrebice a ani jedna chladnicka/mraznicka sa nam nikdy nepokazila. Jedine ak teda ako pises, ze to proste nema kto opravit alebo fakt ide o par eurovy spotrebic kde sa novy vyjde menj ako oprava, nastastie take znacky ani nekupujem :DD a keby mi povedal siemens, alebo miele ze nieco neopravuju tak ten cirkus by videli :DDD najdlhsie cakanie nam povedali na pracku pred milion rokmi, lebo nasa sa u nas nepredavala v sr a nemali na nu diel a vianoce a sviatky vo fabrike = mesiac. Tak sa odlozila a kupila nova, lebo to by bolo dost. Ale bezny spotrebic nemaju co tolko opravovat a vyrobca by videl cirkus co by som spravila (ver ze ano riesila som neshcopny zarucny servis, ktory si nevedel dat rady s 1200eurovou umyvackou riadu, po jednom emaily mi ju na druhy den brali a opravili)
@anonym_852388 pozri, ja ťa tu nebudem presviečať, že niekde trvá u opravára oprava spotrebiča 2 mesiace, lebo je vyťažený. Iné je, keď je spotrebič v záruke a iné keď nie je.

našu chladničku sme kúpili v marci 2010, značka Elektrolux a stále funguje.. občas síce vydáva divné zvuky, ale to robí od novoty, nikdy to však chladenie neovplyvnilo.. už na nej vidno, že nie je nová, ale kým funguje bude u nás.. keď raz zomrie chcela by som väčšiu americku dvojdverovu, ale na to nemáme budget a asi ani priestor..