icon

Ako vyriešiť bývanie v 2-izbovom byte s dieťaťom?

7. okt 2024

Ahojte, ako mate vyriesene byvanie v 2 izbaku? Mame spalnu, tam spi s nami aj nas syncek a obyvacku, ktoru by som casom chcela prerobit na detsku izbicku. Rozmyslam, ze kam si potom sadneme s navstevou. Kuchynu mame malicku, je tam len barovy pult. Nechodi k nam casto navsteva no aj tak by som chcela nejaky kutik. Ako to mate riesene? Dakujem

viktoria_88
7. okt 2024

Mozno take nieco do vacsej izby/obyvacky

dankabetka
7. okt 2024

@viktoria_88 ..presne toto podobne mame aj my( ak kuknes kusok vyssie v diskusii)... ja som sa inspirovala prave touto postelou - na zaciatku a potom sme to doladili do nasej podoby, lebo my sme chceli aj dalsie skrinky a aj to akvarko tam... ale to uz je nas rozmar samozrejme 😉

elzena2
7. okt 2024

@dankabetka tak tomu sa hovorí vyuzitie priestoru.

autor
7. okt 2024

Supeer to vyzera, urcite nieco take zvazim🙂

ibatanecnica
7. okt 2024

My sme byvali 5ti v dvojizbaku. Velka izba bola predelena skrinou v jednej casti postel v druhej obyvacka. Mensia ale stacilo.

snowflakenel
7. okt 2024

Svagrina to tak ma. Obyvacku maju aj ako spalnu. Postel davali robit na mieru nejakemu stolarovi a to tak, ze sa zlozit a je z toho gauc. Konstrukcia je drevena. Plis maji l tomi este aj sedaciu supravu a v pohode sa.vojdu. spalnu maju ako detsku izbu. Satnikove.skrine.maju v chodbe a.v.detskej.

nikiki29
7. okt 2024

@dankabetka to je Nesuss?

lenkakoc444
7. okt 2024

No ja si absolutne neviem predstavit nemat obyvacku pre mna to je centrum kazdeho byvania ( u niektorych znamych je to kuchyna, ale to je malokedy). Urcite by som ju nerusila.

drianaa
7. okt 2024

Máme dvoizbák s malou kuchyňou, obe izby sú približne rovnako veľké, syn má 1,5 roka. V “obývačke” máme obývačku a herňu, teda hračky, maličký stôl a stoličku a podobne. V spálni 3 postele, skrine, pracovný stôl s monitorom, keďže manžel občas pracuje z domu a ja tiež mávam kurzy. Zmestíme sa, plánujeme po mojom návrate do práve začať hľadať väčšie bývanie, takže nám to takto vyhovuje. Neviem si predstaviť mať spálňu v obývačke, aj tak počas návštevy sa väčšinou malý hrá a návšteva je rozložená na gauči a v herni. Možno pri väčších deťoch by som to riešila inak

dankabetka
7. okt 2024
lucia062018
7. okt 2024

Ahoj, my máme spojenú obývačku so spálnou, je to pekné praktické, jasné tá obývacia časť potom nie je veľká ale nám to stačí 🙂 a malá ma svoju izbu.

nelka93
7. okt 2024

@colsami my sme to mali takto keď sme boli deti, akurát ta izba mala asi 24m². Ona píše ze ma 17m² to je dosť mala izba na takéto rozdelenie

oblecenie99
7. okt 2024

@elzena2 Dnes sa to už dá super urobiť, ja som tiež zvažovala takú tú vyklápaciu posteľ, skrytú v skrini, cez deň je to obývačka s gaučom, a večer sa nad ten gauč akoby sklopila posteľ s pohodlným matracom. Je už plno inšpirácii, a človek nemusí mať pocit, že furt sa "sťahuje" vo vlastnom byte, zároveň návšteva nesedí na našej posteli :D My sme ale napokon kúpili väčší byt. Ale bola som veľmi nalomená takto urobiť obývačko-spálňu.

jam29
7. okt 2024

Ahoj. My tiež bývame v 2izb.byte. a máme dieťa.. a zároveň čakáme druhé.
Teraz máme spálňu , časom to prerobíme na detskú izbu a my si chceme kúpiť do obývačky strinu s posteľou. Vieš taká čo otvoria skriňu a bum posteľ😂. Takže budeme mať gauč a aj posteľ.. a zároveň deti budú mať svoje
Prv som chcela ísť do väčšieho bytu no aj iné rodiny tak žijú a je ich viac a bla bla bla . Takže úplná pohoda. Oni budú mať svoje a aj my.

zltalienka
7. okt 2024

My sme mali v 2 izbovom byte spálňu samostatne v menšej izbe a obývačko-detskú spolu vo väčšej izbe. Popravde keď sme mali návštevy tak boli takmer vždy aj s deťmi, takže tak či tak by sme boli viac v detskej izbe ako v obývačke, ak by bola obývačka samostatná. Tak sme mali aspoň viac miesta 😀
Spálňa bola naše súkromné miesto, kde návštevy nechodievali.

ludka0309
7. okt 2024

Ja riesim nieco podobne s rozdielom,ze byvame v 3izbaku a potrebujem 2 detske izby..rozmyslala som uz nad xy variantami ale zatial v tom vidim viac minusov ako plusov tak s manzelom rozmyslame, ze bude asi lepsie prestahovat sa do vacsieho idealne do domu. Pokial sa neplanujes stahovat, tak neviem kolko ma syn rokov ale kym pojde do skoly postaci mu aj kutik v spalni a potom by som asi na tvojom mieste kontaktovala nejakeho navrhara/architekta,ktory ti pomoze urobit zmeny v byte tak, aby tam bolo plnohodnotne byvanie pre vsetkych clenov rodiny, aj miesto pre navstevu.

jam29
7. okt 2024

Wood service má krásny gaucik/posteľ Betka

janette2021
7. okt 2024

Moji krstní tak bývali dlhé roky s dvoma detmi. Z menšej izby urobili detskú izbu. Tú väčšiu izbu rozdelili na obývačkovú časť a spalňovú časť, oddelené skriňou a závesom. V spálňovej časti bola len manželská posteľ a nad ňou polička. Skriňa, ktorá to oddeľovala, bola veľká skriňa, kde mali oblečenie.

janette2021
7. okt 2024

Presne takú istú izbu mali aj moji krstní, ako je tá veľká na tvojom nákrese. Vľavo od dverí bola manželská posteľ oddelená skriňou so zrkadlovými dverami. Do obývačky sa vchádzalo popri skrini, a v tej časti s oknom a balkónom bol gauč a telka.

janette2021
7. okt 2024

@viktoria_88 ďakujem za inšpiráciu, posteľ v skrini je pre mňa novinka. Viete odporučiť kde sa to dá zohnať, tak, aby ma to nezruinovalo? 🙂

dankabetka
7. okt 2024

@janette2021 nam robila firma nesuss cca 2 roky su tomu

dceramamababka
7. okt 2024

Najpraktickejsie je mensiu izbu zariadit dietatu a vacsiu izbu ako obyvacku s pohodlnym rozkladacim gaucom na kazdodenne spanie. Cez den izba aj pre navstevy aj pre rodinu na spolocny cas. Tiež som takto vyrastla. Neskor aj nase dcery mali spolocnu jednu izbu a s manzelom sme spali v obyvacke. Dcery sa vydali a my sme si zariadili prvú klasickú spalnu az po 30 rokoch manzelstva 😀. Bolo to ok.

viktoria_88
8. okt 2024

@janette2021 vola sa to "sklapacia postel" niekde "vyklapacia", ked zadate do google mate vela moznosti, vela variant, male, velke, na dlzku/sirku, skuste si popozerat podla preferencie, vela predajcov, pozrela by som aj recenzie a sla vyskusat do predajne... Kamarat si kupoval, on volil kvalitu za vyssiu cenu a je spokojny, ma ju uz roky, ale nepamätam si kde kupoval.

andrea2667
8. okt 2024

Ak je taká možnosť, previedla by som vodu do obývačky a spravila obývačkovú kuchyňu. Tak by vznikli dve miestnosti na spanie. Ako detskú by som ponechala väčšiu, čo ak sa rozmnožíte? Ideálne je investovať do bytového architekta. Oni majú často geniálne nápady. Pri nulovom rozpočte by som spravila detskú z obývačky a návštevy nech si sadnú do malej kuchynky. No a čo?

oblecenie99
8. okt 2024

Ja som si teraz našla na tie postele "Jasna design", hoďte do FB, ak ho máte, tiež robia peknú prácu.

margotka17
8. okt 2024

Klobúk dole dievča, máš šľachetné srdiečko. Smutné, že mama zatiahla babku do problémov, miesto toho,aby jej v starobe pomohla. Možno by si mohla vybaviť babke dávku v hmotnej núdzi, popri práci sebe ešte dávku za opatrovanie babky. Určite by vám to pomohlo. Držím palce 👍

autor
8. okt 2024

@andrea2667 to by bolo asi komplikovane a mame linku na mieru.

ptvw
9. okt 2024

Kamarátka ma tak ze dieťa ma normálnu detskú izbu, obývačka je obývačkou a maju v nej vyklápaciu plnohodnotnú posteľ s kvalitným matracom ktorá vyzerá ako skriňa cez deň 🙂 takto nejak

gondyo
9. okt 2024

Ja obývačku nepotrebujem, tak som ju zrušila,syn má svoju izbu a ja svoju s veľkou posteľou ale máme väčšiu kuchyňu,našťastie viacpočetné návštevy nemávame..

canany
9. okt 2024

2 deti a ja byvame v dvojizbaku. Z malej kuchyne som si spravila pidi spalnu so 140 cm postelou a skrinou na moje oblecenie. Kuchynu som presunula do obyvacky. Cez den sme tam aj tak vsetci spolu, varim, robia si ulohy, pozeraju tv, spolocenska miestnost aj pre navstevy. Z povodnej spalne som spravila detsku izbu. Predtym mali poschodovu postel, ale uz nechceli, tak maju 2 postele, 2 stoly a 2 skrine. Hracky maju pod postelami.