Ako zabezpečiť klietku pre morča?
ahojte, má niekto skúsenosť s chovom morčaťa? je chov v pohode alebo???a čo by som mohla dať okolo stien klietky aby nevypádavali piliny?
Ak by sa nám s chovom nedarilo, je tu niekto kto by to po nás prevzal?
Vopred ďakujem za odpovede
@gilmorka tak to dlhsie ako my.
neviem ci niektore morcatka nie su nachylnejsie na tie mocove kamene. obcas davaju v TV take dokumenty z veteriny ( teraz neviem an akej stanici ) a tam mali tiez morcatko s mocovymi kamenmi. malo ich opakovane. skusali aj nizovapnikovu dietu a nepomohlo, nam to zatial pomaha.
bol relieceny AB, ked mal tazkosti, vapnik sme zredukovali. amme aj take granule s brusnicami z veteriny,a le su original pre zajace. no nechce ich stale, sem tam si da. uz je to nejaky cas, co mal probelmy a zatial sa drzi.
@mamickatt https://www.vaschovatel.sk/102733-klietka-arena...
su aj mensie rozmery, 80cm, 120cm,a le pre 1 morca by som pod 100cm nesla.
inak nechavame krpca ajvybehat v izbe, je zabavny - najskor si prezrie teritorium, ci sa neico nezmenilo. dnes sme ho pustili a chodil si a krchkal si, obisiel okolo mna. 😀 sem tam zacne sprintovat, vybeha sa. zdrziava sa v izbe, ale sem tam presiel za jedlom aj do kupelne, no tma uz moc nechodi, pripadne ked chce, pride do chodby a zalezie pod botnik. pocujem jak klepka nechtami po podlahe. , uz prejde ajkusok do kuchyne.
je to randa, ez morcatka sa pohybuju volne na uezmi, ktore poznaju a to co nepoznaju, tma su opatrne a musia si ho najskor pozriet. ak nemusia, tak sa tam ani radsej nevyberu. teda asi zavisi trosku od povahy,a le predpokladam koli ich ostrazitosti, ze radsej nepojdu. no moze ich zlakat jedlo. ked si obzera nove uzeie, kde este nebol, tak ide pomaly. ak ho lakame jedlom, tak sa natahuje, id eprednymi labami, ale zadne zostavaju na mieste, clekom je to sranda.
Ahojte dievčatá, tak sa ozývam, aby ste vedeli, ako som to poriešila s tým boxom... Takže namiesto boxu sme kúpili ešte jedno morča 🤩 myslím, že najlepší darček, aký sme tomu nášmu mohli dať.... cca týždeň sme ich dávali spolu do výbehu, kým si na seba zvykli, a potom už spolu v klietke boli v pohode. A teda ten náš úplne ožil, odkedy sme mu priniesli kamoša. Dokonca, kým boli ešte každý zvlášť tak ten náš sám od seba vyskočil z klietky, kým som išla umyť misky, aby mohol ísť za tým malým.... Čo dovtedy nikdy nevyskočil z klietky, ani keď som ju omylom nechala celú noc otvorenú.

@majamat 2,5 roka