Byt bez výťahu
Ahojte, kupili by ste byt bez vytahu? Zatial s priatelom nemame deti, ale planujeme. Mate skusenost s byvanim v byte na 2 poschodi bez vytahu? Je to velmi obmedzujuce? Dakukem za vsetky odpovede 🙂
@marca12 ved to mi je cudne, ze je to letna presne 134m a 288 tisic a ta ponuka je tam uz naozaj dlho. Ked vidim ze 4ky na tahanovciach sa predavaju po 180-200 tak mi to prislo este ako celkom dobra cena, aj ked je to extremne vela😀
Nie, nekúpila by som taký. My sme napríklad nechceli žiadny iný ako vyvýšené prízemie/1. Poschodie, to bola naša požiadavka a taký byt aj máme. Ale- nemáme v paneláku kočíkareň ani žiadnu spoločnú miestnosť. Kočík som každý deň 2x nosila po schodoch (ku vchodu z ulice 12 schodov bez plošiny, ku mojím dverám ďalších 7-8). Každý jeden deň som skladala a rozkladala kočík 2x a 2x ho ťahala po 20 schodoch. Pri dverách som ho nemala kde nechať, kočíkareň, byciklaren ani žiadna iná spoločná veľká pivnica v našom paneláku neexistuje. Na nákupy chodíme raz za dva týždne s manželom a to máme nákup tak 20kg. Nosíme to spolu. Auto nemáme. Peši z obchodu. Neviem sa predstaviť sa s tým trepať na nejaké vyššie poschodie po tom úzkom schodisku. Už takto máme ruky ako opice vyťahané. A to hore ku vchodu ho vynesieme spolu, ale k našim dverám ho muž musí niesť sám a ja otváram dvere. Naozaj si takú operáciu neviem predstaviť na vyššie ako prvé. A s dieťaťom- no keď chodí, tak kým je malé, do troch rokov, tak tie výstupy a zostupy zo schodov aj dačo trvajú. Ideš ovesana ako vianočný stromček, lebo opäť, všetky veci si ťahas z domu. Napríklad u nás by sme bycikle museli brať z nášho balkóna a niesť to dolu po schodoch. A teraz si predstav, že sú 3 či 4... V našom dome je výťah, susedia ťahajú všetki veci výťahom, no na to prvé to musia všetci vyniesť v rukách, ako my, lebo výťah začína až u nás. Takže u nás všetci vláčia všetko aj ku výťahu. Takže sa všetci navlacime rovnako. Ale nemať výťah a ťahať všetky tie veľké a ťažké veci na vyššie ako prvé a nemať ani spoločnú pivnicu na kočíky, bycikle, odrážadlá atď... Tak to je psycho a do toho by som nikdy nešla.
Áno, stále tak bývame, bytovka bez výťahu, druhé poschodie. Zvykli sme si, nie je to nijak extra obmedzujúce, ALE na prízemí mame priestrannú čistú kocikaren a slušných susedov, tak kočík nechávame stále tam. Trosku na začiatku to bolo blbé, musela som nájsť systém, ale v pohode sa dalo. Na začiatku som nosila malého vo vanicke od kočíka, dala sa dat dole, suseda zase dieťa dlho nosila dole ku kočíku vo vajíčku.. Bavilo ma to par týždňov, potom som tu vaničku s malým odmietala vlacit.
Na vyššie poschodie by som už bez výťahu nešla, mali sme teraz možnosť kúpiť si väčší byt, viac izieb, viac priestoru, pekne prostredie, ale vyššie poschodie a bez výťahu, tak toto už vôbec neprichádza do úvahy.
Teraz pozerám autorka, že si z KE, na Letnej štvorku na druhom poschodí určite ber 😁, ak ti vyhovuje cena není o com, my bývame za Yasminom pri Mlynskom náhone, aj to bol dôvod, prečo som ozelela ten vytah. Letná je top lokalita.
@oblecenie99 mne tie ceny v KE pridu extremne prestrelene, len otazkou je ci je toto nejaka bublina alebo bude iu len horsie?😀 vies co ked si to porovnam s tym kolko chcu za byt na tahanovciach alebo nad jazerom, tak mi to pride aj ako adekvatna suma :D byvala som v podnajme ns tahanovciach, precestovala som denne 2 hodiny a myslim, ze to z dlhodobeho hladiska zs tie usetrene peniaze fakt nestoji. Vsade som musela chodit v predstihu aj hodinu, niekedy som prisla na miesto o pol hodiny skor inokedy som zas kvoli zapcham dosla neskoro😀preto som si povedala ze tieto dve lokality urcite nie, no a furca detto
Ja som bývala aj na Furci, hneď na začiatku prvá zastávka, nebolo to také zlé, fajn výhľad, mesto relatívne blízko, lepší vzduch a vtedy ešte ta doprava v meste nebola až taká ako teraz. Teraz by som sa už neulakomila na lacnejší byť tam hore, lebo tie zápchy sú stále horšie a horšie. Potom 2 roky na Južnej triede, tam sme mali všetko blízko ale lokalita sa mi nepáčila, bolo to blízko k Rybe, čiže sa už tam začínala ta priemyselná časť.. Teraz sme v Starom Meste, ja mam prácu 5 minút pešo z domu, muž chodí na aute.. Závisí to aj od toho, kde človek robí.. Ale zatiaľ by som lokalitu veľmi nemenila.. Mojim snom bola stále ta "mala Praha", kde máte vyhliadnuty ten byt, to je bez debaty top lokalita.. Nas napr. Idu dosť zastavat, novostavby pri Mlynskej baste, teraz ta rezidencia Albeli na Alvinczyho... 🙄 Už sa to tu dosť zahustuje, predtým tu bolo relatívne pokojne bývanie.
Ceny, úf... Pred piatimi rokmi sme kupovali dvojku za 76 000 eur, strašili nás, že sme blbci, že berieme hypo, bublina praskne.. Špekulujeme, či ju meniť tak, že prenajmeme alebo predáme, chceme už väčší byt, a núkajú nám zaň 140 000 🙈 za 5 rokov! Bez výťahu, bez balkónu,bez akejkoľvek našej investicie do bytu. Tie ceny v KE su šialene, proste cisté šialenstvo.
Bývala som na druhom poschodí bez výťahu od narodenia do 18 rokov. V tom čase som to nejako obmedzujúco nevnímala, bola som decko, behať po schodoch mi nevadilo, kočík, ani nákupy som nevláčila. Ale teraz by som už tak bývať nechcela. Aj rodičia sa napokon z toho bytu odsťahovali, s pribúdajúcim vekom to bol čím ďalej, tým väčší problém.
My bývame na druhom poschodí bez výťahu a je to v pohode, ale je to tehlová bytovka a keď to stavali mysleli vtedy aj na rodiny s deťmi takže zo strany od dvora po oboch stranách schodiska je spravené pri zábradlí miesto na kočíky, bicykle...aj z prednej strany, čo máme druhý vchod sa dá kľudne jeden kočík odparkovať. Schodisko je tiež široké. Takže ak tam máte takto spravené miesto, alebo je tam kočíkareň tak by som neváhala, ak sa vám byt veľmi páči.
Autorka: byt bez vytahu nie (milion dovodov od nakupov, cez zlomenu nohu, stahovanie, nakup nabytku a spotrebicov, tehotna zena, male dieta...), mezonet ani omylom (vyssie naklady na vykurovanie) plus cena, ktoru uvadzas, je teda za mna dost vysoka (pomer cena, kvalita resp. to co ten byt ponuka). Mozno preto sa predava dlhsie...
@nikolka1986 byvas v ke a pozerala si sucasne ceny nehnutelnosti? Rozmyslali sme aj nad domom, pretoze spociatku som si vravela presne to iste. No ale tu su dalsie problemy, dom 20-25 km od Kosic, kazdy den precestujes x casu, nacakas sa v zapchach a ked pridu deti tak pendlovat hore dole tiez nie je zavidenia hodne. Ak by sme chceli dom blizko ke, tak tam sa uz zase bavime o inych sumach. Hladali sme takisto pozemok, no pozemky v dedinach blizko KE su samozrejme extremne drahe a male, natlacene domy jeden na druhom- mam pocit ze v takom pripade ma clovke viac sukromia aj v dome.
@beata_k ved to, stale si hovorim ci ludi neodradilo to, ze nema vytah :D ja sa chcem ist aspon na obhliadku nech mam srece na mieste😀 cakala som aspon ze s tou cenou pojdu dole ale nic sa nezmenilo.
2m, že niekto predáva byť nie je nič neobvyklé.Ale osobne by som byť bez výťahu nechcela
Nasi byvaju v klasickej 7 poschodovej bytovke na prvom poschodi. Zrovna na nasom poschodi bol vytah zamknuty, odomkli ho mozno max 8 rokov dozadu... Mne to pride divne, ze funguje, lebo som tak zvyknuta... Mama vlacila 3 deti v kociku hore dole po schodoch - neskladala ho, ale klasicky spustala po schodoch, tazke nakupy... Kocikaren nebola k dispozicii, ta je az teraz. Tak su tam aspon bicykle pre deti (este donedavna mala aj tie v byte).. dokonca nasi nemaju ani balkon a prezili sme tam. Aj tak nepoznam v nasom.meste nikoho, kto by sedel vonku na balkone alebo ho nejako vyuzival na sedenie... ja by som do toho sla...
Je mozne, ze mnohym ten vytah vadi, ze tam nie je, no mozno je problem aj niekde inde. Mali by ste si spravit tu obhliadku a uvidis, ci vas to tam chyti alebo nie
Nikdy, nie, nie a nie
Ja by som do toho nesla. Ani do mezonetu.
Ono vzdy treba spravit kompromis, ale u mna by to vytah nebol.
Bývame na 3p/4 bez výťahu,kočíky sa nechávajú dolu v kocikarni,pri pivniciach..pokiaľ nenesiem aj nákup a dieťa naraz tak je to úplne ok,mám dve deti 5r a 1r
Ahoj, za mňa skôr nie. Bývali sme na 3.poschodí tiež bez výťahu a teda to bolo za trest. Veľké nákupy nosiť , malinovky, to bolo o život mali sme len malú pivnicu, žiadna kočíkareň nebola iba tá pivnica ale to bolo tiež cez schody takže som musela malú niesť vo vajíčku z bytu do pivnice, odtiaľ zobrať kočiar a vytrperiť ho hore na chodbu , nechať vajíčko v pivnici a malú dať do kočíka. Po prechádzke zasa zobrať malú z kočíka , dať ju do vajíčka, kočík zniesť dolu do pivnice a z pivnice ju niesť hore vo vajíčku. U nás sa inak nedalo lebo na chodbe bolo zakázané nechávať čokoľvek ani botníky nemohli byť nie ešte tak kočiar a do auta som schovávať kočík nemohla lebo vtedy sme mali len 1 auto na ktorom partner jazdil do práce 🤷 nenávidela som to a to sa nebavíme o Tom keď som si nohu zlomila a musela z a do 3.poschodia skackať na barlách a so sadrou. Za mňa po skúsenostiach nie
nekúpila by som, časom by ti to liezlo na nervy. Ja býam na 2. poschodí. Väčšinou chodím pešo ale keď mám veľký nákup, únavu , tak idem výťahom. keď si predstavím, že by som sa na 2. poschodie mala trepať s kočíkom, tak to nie. Zo začiatku možno OK ale časom ti to bude liezť na nervy. A ďalšia vec, neviem koľko máte rokov a ako dlho tam chcete bývať. Či už celý život. My sme teraz svokru 65 ročnú sťahovali z takého bytu, lebo už nevládala po schodoch. A to jej začali problémy už po 50-ke. Takže aj z dlhodobého hľadiska nie. Môj muž už okolo 45ky začal mávať problémy s kolenami, a bol veľmi rád, že máme výťah. Niekedy mu robilo problém ísť po schodoch. Takže treba si zvážiť aj toto.
2 poschodie nie az taka tragedia. Co sa tyka deti - ano je lepsie mat vytah, je to pohodlnejsie. Dieta si v kociku donesies rovno domov, nakup atd...ale zas na druhej strane, je to len rok resp 2 roky a potom dieta beha a kocik odlozis. Cize ak je to byt podla vasich predstav, dobra lokalita, tie 2 roky sa daju zvladnut
Ja pochádzam z tej časti KE kde si nasla ten mezonet. Lokalita výborná, prežila som tam cele detstvo aj strednú, všade blízko, všade peši. Super! K výťahu len toľko, donedávna sme bývali na 3p s výťahom, dole sme ho ani jeden člen rodiny nevyuzivali. S malými deťmi bez výťahu to bude ťažšie, ale byt podla mňa určite stojí za zváženie.
4p. Bez výťahu 3 deti, zadok ako s bootyplanom :D
Na druhom poschodí by som absolútne nepochybovala.. ak vyššie tak to už by malo nejaký mínus, ale druhé poschodie je podľa mňa v pohode.. kamarátka bývala v mezonet bez výťahu na 4tom poschodí, to bolo problém vyliezť niekoľko krát do dňa.. ale nižšie je to ľahšie.
@autorka bývali sme v tej lokalite v podnájme v podobnom dome, čo mal len 3 poschodia 🙂 lokalita je to parádna, ale ten dom mal katastrofálne male okná... Furt sme museli svietiť a to sme boli otočený na juh. Tak na to si ešte daj pozor... Lebo tam sú všetky domy s takými oknami.
@zuzkapap
@tajy dakujem vam, ja uz asi nechcem ist anj na tu obhliadku😀 cely zivot byvam v bytovke a mezonet som vzdy vnimala ako perfektny kompromis medzi domom a bytom a zaroven moznostou byvat blizko centra. No ako tak pozezeram tie okna su tam naozaj male a schodov pozehnane 😀 https://reality.bazos.sk/inzerat/126890621/rozl...

nie, nekupila, byvali sme 3 roky,
stahovanie cista katastrofa - ale to je jednorazovo, to sa dalo vydrzat,
ale denne s dietatom, v zime vo fusaku
+ vlacit tazke nakupy,
+ ked prisla moja mama co ma chore kolena a ma problem ist aj po rovnej ceste - nech by sme tam doteraz byvali, neviem neviem ako by vysla hore 😕,
nedajboze ze si clovek nieco spravi s nohou je problem ist po rovnom, nieto sa trepat po schodoch