icon

Byt bez výťahu

25. aug 2021

Ahojte, kupili by ste byt bez vytahu? Zatial s priatelom nemame deti, ale planujeme. Mate skusenost s byvanim v byte na 2 poschodi bez vytahu? Je to velmi obmedzujuce? Dakukem za vsetky odpovede 🙂

autor
26. aug 2021

A samozrejme dakujem vam vsetkym za nazory 🙂 velmi mi to pomohlo utvorit si o tom celom lepsi obraz 🙂

standusina
26. aug 2021

Tak to je podla mna hlavne

tajy
Autor odpoveď zmazal
tulipanicek
26. aug 2021

Si si istá že je to 2.? Na letnej takto nebývajú riešené. Mezonety sú tam tak že spodok je na 3. poschodí reálne.

autor
26. aug 2021

@tulipanicek pozri ten link co som posielala, na 2 a 3 by to malo byt,

autor
26. aug 2021

@tajy na tie schody som hned pozerala ze to je nemyslitelne aby to bolo bez zabradlia pri detoch, uz asi aj zacinam chapat preco je ten byt uz niekolko tyzdnov stale k dispozicii

ivana11155
26. aug 2021

Autorka:pozrela som link, daj pozor, základný tehlovy byt je možno tak 1-max dvojizbový a zvyšok ten akože mezonet je odkúpena prerobená strecha. Ale! V tej istej lokalite sú krásne 4-5izbove tehlové byty s jedálňou, ja som myslela že taký zvažujes za tu cenu. Tento neviem ci je hodný toľkých peňazí.

autor
26. aug 2021

@ivana11155 super dakujem za radu🙂 letna je pre mna uplne najidealnejšia lokalita no v ponuke už dlhodobo vídavam len mezonety. Nevies prosím či aj tie 4-5 izbové su v bytových domoch bez výtahu?

simca06022011
26. aug 2021

Nekupila, a nie kvoli kociku (bola som v bytovke kde sa aj tak kocik nezmestil do výťahu, vela ludi ho ani do bytu nenosi a to bolo ozaj to najmenej). Ale hocico sa stane, uraz, choroba a jasne sem tam aj vláčit tazke veci treba... A vytah chýba. Je to uz teraz nutnost. 2 posch. Nie je veľa ale predstab si to a takymi barlami, sedknutym chrbtom 😁

simca06022011
26. aug 2021

Mne osobne sa ten byt paci... Ked sa normalne zariadi nemusi byt zly... Maju to tam prepchate alebo su zle fotky, pri takej rozlohe to musis vediet aj normálne zariadit😁 na tvojom mieste obhliadnem a uvidis (a zabradlie je naozaj najmensi problem, ten vytah je vacsi 😁)

ivana11155
26. aug 2021

Poväčšine áno resp.skoro stále bez výťahu. Ale tie sa určite oplatí vidieť. Skus pozrieť aj Jesennu, Park Angelinum, Komenskeho tú časť od Aidy smerom k Maratoncovi a Bacikovu. Bacikova je síce mimo zóny ktorú chceš, ale hneď v centre a tie veľké byty sú tam pekné. Všetko bez výťahu. Neviem ako sú tieto byty v ponuke, či sa skôr nededia.

autor
26. aug 2021

@simca06022011 no mne sa na tom byte paci jedine obyvačka a kuchyna može byt, len problem je v tom ze das takmer 300 tisic za byt a ešte ides prerabat :DDD ale uplne suhlasim je to tam prepchane

@ivana11155 myslim, že taketo byty sa ani na internet nedostanu :D bazos je preplneny bytmi na KVpcku, Tahanovciach a Nad Jazerom :/

simca06022011
26. aug 2021

to mas v kazdej nehnutelnosti.. ja som dala pred xy rokmi 200t za dom, co si uz rodina klepala po cele, a dalsich 60 do prerabky (a bola to novstavba) a to este bez zariadenia :D malokedy, ak clovek nejde do "sablonoveho bytu" s ktorym je spokojny, sa nic nepreraba... A druha vec, mozno ani netreba nic extra prerabat, len si das ine zariadenie, iste by som kupelnu prerabala :D
Ale ved uvidis, za obzretie nic nedas a mozno najdete lepsie. Treba chodit pozerat, vsetko. Vela prezentacii je urobenych ze "wow" a je to katastrofa na zivo a naopak (viem, brata mam realitaka :D )A ak je pravda, ze je to len v bytovke do kupena a prerobene to podkrovi, tak to tam uvidis a fakt to bude hore male... a este kto vie ako urobena strecha...

juliet86
26. aug 2021

ja by sim do toho nesla. u nas cca 20 schodov k vytahu a potom vytah a potom este 2 posch hore... neznasam vlacit sa tak s dietatom. a je to aj nebezpecne. zakopnes a co ano dieta potrevuje vlacit "len" 2roky. cize tak 600-1000krat. no fasa 😂

elizabet173
26. aug 2021

tak tento byt by som za tú cenu nezobrala, ani keby tam ten výťah bol

tulipanicek
26. aug 2021

Link som už neskôr videla. No síce tam bude posst 2. poschodie reálne vyšliapes 3. Viem o com hovorím 😉 A akože absolvujem tieto schody pár krát do roka keď sme v KE a akože mám dosť keď nosíme aj dcérku a povynasame veci z auta tak akože fuuuu.. Takto by som veru bývať s dieťaťom nechcela. Nedajbože že si niekto z vás zlomí nohu alebo tak.. Akože beriem že ja porovnávam s domom kde ale tiež mame poschodie a aj to som si pred dieťaťom chválila aké je to super práve podchodovy dom, teraz by som menila hneď za bungalov

abigail88
26. aug 2021

@tajy presne to ma napadlo, ako prve, ked bol spomenuty mezonet. Sestra byvala chvilku v takom byte a ked sme dosli s detmi na navstevu, tak sme nic nerobili, iba chodili s nimi hore dolu po tych schodoch. Mat to doma nonstop pri malych detoch nie je vyhra, ako da sa dat zabrana, ale musis davat tiez pozor, ci si zatvorila a podobne.

gdpr
26. aug 2021

kúpila by som na 2.p v pohode vyjdeš väčšina bytov má dole kočíkáreň a len odopneš korbičku na kočíku alebo dáš dieťa na ruky a tých pár schodov zvládneš

dollyzv
26. aug 2021

Za tie prachy pozrite radšej domček,máte kľud a nemusíš nákupy a diéta s kočíkom trepať na 2he poschodie 😂 ale ak chcete výlučne byt,osobne si to neviem predstaviť už len pri sťahovaní/zariaďovaní všetko trepať pešo na poschodie..my bývame na vyvýšenom prízemí,niekomu by zase to nevyhovovalo no mne to vyhovuje maximálne 😁 100ludi 100chuti

autor
26. aug 2021

Dakujeem vam este raz velmi pekne, ze ste so mnou zazdielali vase osobne skusenosti 🙂 nacitala som si k tym mezonetom ale par clankov 😀 a nebudem vymyslat. No a co sa tyla toho vytahu tak je to fakt, teraz to dvaja este v pohode zvladneme ale s detmi by to bolo narocnejsie. Nehovorim o prsvidelnom tahani sa s nakupom hore🙂 hladame dalej 😃

oblecenie99
26. aug 2021

Pozerala som ten byt, je pekný... Ale pri tej cene a rozpočte by som možno neriešila ani byt v centre, ani dom mimo KE, ale dom v rámci KE, priamo v meste 🤔 Už aj v centre som videla za takúto cenu (okolie Hornádu, ako sú uličky s rodinnými domami, ulice Slovenská, Česká, Moravská a pod.) , je to už mestská časť Sever ale stále širšie centrum. Ako bonus by ste už za tu cenu mohli mať domček s nejakou záhradkou, a stále ste v meste. Alebo som ešte videla v Myslave, centrum to síce nie je, ale vždy lepšia voľba ako napr. Krásna, predsa je človek viac v meste a vyhne sa kolónam.

euie
26. aug 2021

Isla som akurat pisat, ale vidim ze autorka sa uz rozhodla. Tak len za mna ze suhlasim, s detmi urcite byt s vytahom alebo idealne aj dom. (Za nas sme si presli bytom na 4tom bez vytahu, potom v tom byte 1-2 deti, byt s vytahom, teraz dom) Dom v dobre vybavenej lokalite vyhrava 🙂

autor
26. aug 2021

@oblecenie99 ano rozmyslali sme aj nad domov a myslava je perfektna, ale tam ked boli ponuky tak domy za 700-800 tisic, co uz je daaleko nad ramec nasho rozpoctu😀 uz aj tento mezonet je extremne drahy. No stale ked si pozriem ponuky 4iek na.pr na tahanovciach kde sa ceny vysplhali na 200 tak mam pocit ze blizko centra asi pod 250 tisic 4ku jednoducho nekupime

autor
26. aug 2021

@euie urcite len v KE domy su naozaj drahe to je tak 2nasobok toho co si mozeme dovolit, niekedy aj 3x. Pozemok v takej lokalite nenajdeme a ak sme sa obzerali po okolitych dedinach, kde by uz cenq prichadzala do uvahy, tak tam uz je zase negstivim, to kolko sa denne nacestujeme

oblecenie99
26. aug 2021

Aha, teraz pozerám, že si mi aj odpísala 🙂 , ja som už niekedy z tych cien zúfalá, lebo tiež hľadáme niečo väčšie, ale tam, kde by bola ešte cena aká taka, tak nám vôbec nevyhovuje lokalita 🤷‍♀️

oblecenie99
26. aug 2021

Ale ako pozerám ďalej tie inzeráty na domy, tak za tu cenu by som už mohla mať vilu v Toskánsku 🙈

autor
26. aug 2021

@oblecenie99 presne,s tym domom v myslave urcite nieco bude ja mam pocit ue sa predabal uz mozno v septembri😀 ale ked si pozries kolko schodov len vedie k domu no tak to dovidenia😀 aj v dome to schodisko ke take strme stiesnene okrem ineho😀to sa este nebavime o tom ako je dispozicne rieseny atd. Napr tento je pekny ale iba 3ka a veeeelmi maly pozemok takmer ziadny😀 https://www.reality.sk/byty/novostavba-3-izbovy... takze neprichadza do uvahy. Potom su tam 100rocne domy, ktore by trebalo cele prerobit a energeticky na tom samozrejmr nie su najlepsie. Je to cele ako zacarovany kruh😀😀 uz len vyhrat v tej loterii v nedelu a lepsoe by sa byty hladali

autor
26. aug 2021

@oblecenie99 no my sme zatial 2 a deti v najblizsej dobe este neplanujeme ale ajtak nevidim zysel v tom kupovat teraz 2ku prisposobit si ju a preeobit podla seba a o par rokov sa stahovat zas niekde inde

nikiki29
26. aug 2021

Bývame na 2P bez výťahu a bez problému. Ale kočík nechávame dolu v kočíkarni/pivnici.