Bývanie s deťmi v jednoizbovom byte
Prosim vas je tu maminka ktorá žije s detmi - dvoma troma v jednoizbovom byte? Zajuima ma ako to tam mate zariadené...ďakujem
Moj znamy mal v malom byte riesene spanie nejak takto len to nebolo v kuchyni 😅😅
@evcagabi riesenie je to sice pekne ale s konstrukcnou vyskou stropov bezneho panelaku absolutne nepouzitelne…
@evcagabi riesenie je to sice pekne ale s konstrukcnou vyskou stropov bezneho panelaku absolutne nepouzitelne…
@vanilkovazmrzka my ked sme byvali v byte tak tam boli vysoke stropy, neviem, ako to je v inych panelakoch 🤷♀️ a u toho kamosa to veru bola taka historicka budova prerobena na byty, ale hned som si na to spomenula pri tejto teme
@vanilkovazmrzka my ked sme byvali v byte tak tam boli vysoke stropy, neviem, ako to je v inych panelakoch 🤷♀️ a u toho kamosa to veru bola taka historicka budova prerobena na byty, ale hned som si na to spomenula pri tejto teme
@evcagabi zhruba 2,75m je bezne, aj menej ked je nejaky podhlad spraveny co sa pri rekonstrukciach uz asi robi vzdy… to fakt musi byt bud historicka budova alebo mozno nejake polyfunkcne priestory prerobene na byvanie 🥲 ale osobne sa mi hentie vyvysene spacie priestory pacia, je to pekne a prakticke, aj ked len do urciteho veku 😆
Určite by som rozmyslala nad poschodovou posteľou a gaucom. Menšie deti zatiaľ môžu späť spolu. Oblečenie by som riešila spacebagmi zimne, letné. V chodbe by som hore nad dverami urobila úložný priestor, nepotrebné veci odložila. Stolík na učenie by som dala skladací pri stene, ktorý by zároveň mohol slúžiť aj ako stôl v prípade potreby.
Napiste mi spravu. Navrhujem int. skusim sa na to pozriet. Budem potrebovat rozmery idealne podorys kde su zakreslene aj inštalácie. Pripadne foto.
@miusa00 nie, videla som takto vyriešené byty cca 36 m2, originálne je to 1 izbový byt, ale do kuchyne sa zmestí sedačka /aj rohová, rozkladacia/, kuchynská linka sa dá pekne oddeliť pultom, ktorý slúži aj ako jedálenský stôl
@patka06 aha čiže nie je to kuchyňa s obývačkou plus izba (1,5 izbak), ale veľká kuchyňa a izba? To už potom je jednoizbak. Áno dobre beriem spät 😊
Záleží aká veľká je kuchyňa. Lebo teoreticky to vieš tak ze z kuchyne spravíš mini izbu starším kuchyňa s obývačkou a posteľou pre teba a najmladšiu. Starší by mali trochu súkromia. Pripadne ak sa nedá takto tak skriňami im poschodovu posteľ a kúsok obývačky oddeliť aby mali svoje, a rozkladací gauč a ten tenký vrchný matrac naňho, cez den ho dáš na hornú posteľ deťom. Pripadne veľkú postieľku pre to najmenšie ze sa zmestí co najdlhšie ak nechceš aby s tebou spalo.
My sme bývali 6 detí v jednej izbe a prežili sme. Poschodové postele +výsuvné a súkromie si každý riešil mimo byt. Proste sme sa tam chodili len vyspať. Hlavne že ako matka chceš aby mali strechu nad hlavou 🥰 zvládnete to. Skromne ale zvládnete 🙏
My sme bývali 6 detí v jednej izbe a prežili sme. Poschodové postele +výsuvné a súkromie si každý riešil mimo byt. Proste sme sa tam chodili len vyspať. Hlavne že ako matka chceš aby mali strechu nad hlavou 🥰 zvládnete to. Skromne ale zvládnete 🙏
@hrasocek12 my sme tam bývali ešte s ex priateľom...4 ...dvaja dospelý dve deti....teraz bývame u priateľa v trojke ...plus ďalšie dieťa. Starší mamu svoju izbu a malú spi s nami. Ale vyzerá to tak ze sa vrátim s detmi naspäť do môjho bytu. Zvládneme to určite...len sa trochu bojím ze to bude psychiatria . Zase do malého
Ja by som to spravila takto: kuchyňu by som presunula do obývačky, pričom časť za rohom by som oddelila ako spálňu. V terajšej kuchyni by bola detská izba s poschodovou posteľou obyčajnou, 3. posteľ do pravého uhla pri konci poschodovej.
Ja by som to spravila takto: kuchyňu by som presunula do obývačky, pričom časť za rohom by som oddelila ako spálňu. V terajšej kuchyni by bola detská izba s poschodovou posteľou obyčajnou, 3. posteľ do pravého uhla pri konci poschodovej.
@andrea2667 Pardón. Ak ten pôdorys bytu nebol od teba, tak som sa zbytočne snažila.
Byt predaj a chod do najmu
To 14rocne dieťa kam chce ísť na strednú ?,tam by som zvážila aj internát ,aspoň cez týždeň vás tam nebude tak veľa stačí jedna poschodová posteľ s vytahovacou pristelkou na ktorej môžeš spat aj ty a keď príde dieťa z intra hodís si pre seba nafukovací matrac ,teda ak by nebol roztahovaci gauc
@andrea2667 no len v bytovke kvôli odpadom vode plynu takéto presuvacky nie sú vždy úplne možné a su zas aj dosť finančné náročné

my sme chvilu byvali v jednotke 38 stvorakov, kym sme nepresli do trojizbaku, ale boli sme dvaja dospeli a jedno dieta, kuchyna bola predelena na cast kuchynku a v druhej casti mal syn postel, zatvarala sa dverami, cize sme mali sukromie, jendu cast chodby sme zamurovali a z toho priestoru sme urobili satnu, cize skrine sme nemali ziadne, teraz citam, ze mate len 33 stvorakov, bude to narocne, ale na cas kym su mali to nejak zvladnete