icon

Chceme si poriešiť domček. Ako a kde začať?

modrykolibrik
26. sep 2022

Ahojte potrebujem poradiť. S priateľom chceme začať pomaličky riešiť spolocn bývanie. Ja bývam v podnájme priateľ u rodičov. A kim sa vezmeme chceme poriesit domček len nevieme ako začať. Od jeho rodičov mame pozemok ktorý ale je ako orná pôda ale hneď vedľa je už dom takže predpokladám,ze sa to bude dat prehodiť na stavebný ale neviem ci by to nevyšlo drahšie ako keby sme kúpili už hotový dom. Absolútne netuším ako začať ci co robiť.
Co podľa Čas by bolo najlepšie?
Chceme do domu dat max 100 000 vyše nám banka neda

Strana
z4
simca06022011
27. sep 2022

@mamula20 ale my nie sme rizikovy zivnostnik, to ze nam rovno povedali, ze zivnost vobec neberu do uvahy, je jedno ze ma trzby milionove... rposte nie... a to moja materska banka hadam aj 20rokov... mna to neskutocne prekvapilo, strasne ma nas**li a s TB som tym padom skoncila, CSOB takuto podmienku nemala, jedine co ma vytocilo, ze s tou tatrou sme vobec stracali cas, lebo na jar islo o cas a stacilo par dni v tom chaose stratit a uz nebola sanca, nevedeli sme na predschvaleny uver zohnat znalca na ohodnotenie majetku, medzitym sa pozastavilo refinancovanie a... bohuzial :( A refinanc teraz, no ked mi to takto rychlo splacame, men sa neoplatilo refinancovat z 1,4% na 2% ked splatnost tam mam cca 10rokov...takto z vysokej sumy posplacame 4 roky s 1,4% urokom, a potom uvidime kolko ostane, urcite okolo polovica a len z tej sa bude plati vyssi urok. A tym padom neriesim.. ekdysi boli a 5-6% hypoteky a brali sa a oplatili sa.
Ono nebudu hladiet iba na bonitu, ale snaha vysokych urokov je znizit dostupnost uverov, znizit spotrebu, je to vlastne sposob akym vplyvaju na vysoku inflaciu. Tak je prirodzene, ze uz hocikto na hocico nedostane uver. Treba si zvykat.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
bombulka1987
27. sep 2022

@momoftwo Ahoj, mohla by som sa ťa prosím popýtať bližšie info ohľadom preklasifikovania ornej pôdy na stavebný pozemok? Premýšľame nad tým s mužom ako nad jednou z možností, ale doteraz nám to prišlo práveže nereálne. Môžem napísať aj sa ak by Ti to bolo lepšie. Ďakujem 🙂

bombulka1987
27. sep 2022

@kleopatra114 záleží kde, v mojom meste aj na jednoizbák málo, žiaľ

dadush
Autor odpoveď zmazal
suhajsvarny
12. nov 2022

Dá sa postaviť drevodom, troj-izbák za 100k v pohode a na kľúč. “Čo onemeli ste milionári?”. Ale dám vám odporúčanie. Pýtajte sa na správnych miestach čo sú stavebné firmy, nie tu hlupákov čo vás vysmejú. Z mentality niektorých jedincov, zvyčajne takých “dostal som od ocina a od maminy” mi krúti črevo.

Strana
z4