icon

Je 50 m2 dostačujúcich pre dve osoby?

5. aug 2025

Ahojte, hľadám byt pre mňa a dcéru. Pozerám v meste novostavby bytov, 2 izbové majú 50 M2, čisto plocha bytu. Obývačka je spojená s kuchyňou. Je to veľmi malý byt? Pre nás dve? Neviem si to predstaviť, či je to v pohode alebo radšej hľadať staršie klasické...

Strana
z3
procrastique
6. aug 2025

My sme bývali v novostavbe a hluk od susedov bolo počuť ešte viac než v starej tehlovke, kde sme boli predtým.

anonym_4a56a3
6. aug 2025
@anonym_5917ab

@anonym_autor dcéra bude o pár rokov dospelá, bude mať priateľa, príde k vám na návštevu, ešte stále ti príde ok to, že by si ty spávala v obývačke?

@anonym_5917ab stačí vám to, tvoja dcéra bude stále viacej času tváriť zatvorená v izbe a kuchyňu navštívi občas. O pár rokov sa odťahuje a byt ostane len pre teba. Ja tak fungujem so synom, súkromie mi chyba tak 4 krát do roka, ináč som spokojná. on je takmer dospelý, súkromia má dostatok.

culienka
6. aug 2025
@anonym_4a56a3

@anonym_5917ab stačí vám to, tvoja dcéra bude stále viacej času tváriť zatvorená v izbe a kuchyňu navštívi občas. O pár rokov sa odťahuje a byt ostane len pre teba. Ja tak fungujem so synom, súkromie mi chyba tak 4 krát do roka, ináč som spokojná. on je takmer dospelý, súkromia má dostatok.

@anonym_4a56a3 ja si tiež myslím, že autorka s jedným dieťaťom by to mohla v pohode zvládnuť. Deti v puberte zvyknú tráviť čas vo svojej izbe a dcéra sa si tiež zvykne že v noci si nemá vyvárať. A vodu si môže nabrať aj v kúpeľni napríklad. A o pár rokov sa môže dcéra aj odsťahovať alebo ísť niekde aj na internát.

anonym_2bc089
6. aug 2025

2 izbové novostavby sú podľa mňa zlým riešením z dôvodu prepojenia kuchyne s obývačkou, čo by pre teba znamenalo spanie v obývačke bez súkromia. Isto by som hľadala 2 izbový byt so samostatnou kuchyňou ktorá by slúžila aj ako spoločenská miestnosť na rozhovory, pripade pri mensej navsteve a z 2 izieb by som spravila 2 spalne.

sisska96
6. aug 2025

No jasne že stojí toľko. Neviem si myslela že nejaká novostavba bude za 80 000 eur?

autor
6. aug 2025
@sisska96

No jasne že stojí toľko. Neviem si myslela že nejaká novostavba bude za 80 000 eur?

@sisska96 nie myslela som 130 000

221girl
6. aug 2025
@anonym_autor

@sassy_girl
@anonym_718764 tak druhé dieťa ani chlapa neplánujem.teraz tiež spavam v obývačke, lebo kuchyňa je malá, tak z druhej menšej izby máme jedáleň. Len tiež si neviem predstaviť tie priestory proste. Menší priestor nevadí, len škoda, že sa to nedá vidieť naživo keďže to teraz stavaju

@anonym_autor život sa nás často nepýta na plány 🤣.. to len na pobavenie

salome123
6. aug 2025
@anonym_autor

@sisska96 nie myslela som 130 000

@anonym_autor skoda, lebo podorys sa mi zdal uplne ok pre vas dve.

autor
6. aug 2025
@salome123

@anonym_autor skoda, lebo podorys sa mi zdal uplne ok pre vas dve.

@salome123 ja by som ho brala keby bol do 130 tisíc... Ale 150 sú fakt nemôžem dovoliť

autor
6. aug 2025
@221girl

@anonym_autor život sa nás často nepýta na plány 🤣.. to len na pobavenie

@221girl joj ja som už roky sama s dcérou a na dieťa som už stará...mám 41 rokov🤭

sisska96
6. aug 2025
@anonym_autor

@salome123 ja by som ho brala keby bol do 130 tisíc... Ale 150 sú fakt nemôžem dovoliť

@anonym_autor no aj 130 je veľa za mini 50m2 bytík

zeldia
6. aug 2025
@anonym_autor

@221girl joj ja som už roky sama s dcérou a na dieťa som už stará...mám 41 rokov🤭

@anonym_autor okrem lokality je dvolezity vás denný program: Ak robíš z domu musíš mať pracovný kút ak ste cele víkendy u babky, alebo v parku, na tréningu tak je úplne jedno keď sa chodíte len vyspať a napisat úlohy do menšieho bytu. Lokalita je dôležitá.

anonym_7a8018
6. aug 2025

A kde kupuješ? U nás dobrá lokalita pekné a prerobené 3izb bytu idú okolo 130. Toľko by som za 50m dvojizbak nedala. Veď nemusíš vyberať len novostavba alebo v pôvodnom stave na prerábanie... Držím palce

margotka17
6. aug 2025

@anonym_autor moja kamoška mala takú plochu 59 obývačka s úzkou kuchynkou, teda linkou a mala Izbická. Čiže 1 a pol izbak. Celkom dosť miesta tam mala. Do spálne dala posteľ 160 x 200 a 2 komody. V chodbe mala skriňu. Keď sa vydala, bývalá tam ešte s manželom, no keď čakali rodinku, kúpili si 3 izbový vylky byť. Možno na určitý čas vám to bude aj stačiť. Časom môžeš kúpiť niečo väčšie.

autor
7. aug 2025
@anonym_7a8018

A kde kupuješ? U nás dobrá lokalita pekné a prerobené 3izb bytu idú okolo 130. Toľko by som za 50m dvojizbak nedala. Veď nemusíš vyberať len novostavba alebo v pôvodnom stave na prerábanie... Držím palce

@anonym_7a8018 ďakujem, Liptov..šialené ceny. . budem pozerať starší panelák...

alexanderkovacs
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_718764 vieš čo, teraz sme v 3izbovom 57m2 ako vravíš v staršom paneláku..ale nad nami sú strašne hluční susedia, zachvilu bude treba nejaké väčšie úpravy, potrebujem sa odsťahovať bližšie k autobusovej stanici...takže rozmýšľam nad kúpou mensieho bytu bližšie k centru

@anonym_autor u nas 3k su 74m2 a viac

princezna_bosorka
7. aug 2025

@anonym_autor 50m je dost. akurat ako tam budete zit, ked je obyvacka spojena s kuchynou: Spite obe v spalni? Ak ano, do akeho veku dcery si to vies predstavit? Alebo bude jedna spavat na gauci s nulovym sukromim?

lucia147852
7. aug 2025

My sme malé mesto, doslova zapadákov kde nič nie je a novostavby okolo 50m2 idú cez 150000€ 130000 tu stoja staré prerobené byty.

sasenkas33
7. aug 2025

No neviem teda ake obmedzené možnosti máš ale u nás sú také ceny za novostavby že dom v centre kúpiš alebo aj 4 izbový zrekonštruovaný byt 😅 predpokladám žev iných mestách to bude tiež podobne
Takže isto by som nešla do malého dvojizbaku

nelka93
7. aug 2025

Inak to su šialené ceny, ja som pred 3 rokmi za túto cenu kúpila veľký 3izbovy 30 km od Bratislavy. Tiež novostavba, ale 150K za dvojizbakna Liptove je vela

autor
7. aug 2025
@lucia147852

My sme malé mesto, doslova zapadákov kde nič nie je a novostavby okolo 50m2 idú cez 150000€ 130000 tu stoja staré prerobené byty.

@lucia147852 aj u nás tak

autor
7. aug 2025
@nelka93

Inak to su šialené ceny, ja som pred 3 rokmi za túto cenu kúpila veľký 3izbovy 30 km od Bratislavy. Tiež novostavba, ale 150K za dvojizbakna Liptove je vela

@nelka93 no vieš čo, je to choré fakt a ešte z jedného platu..

sasenkas33
7. aug 2025

U nás za cca 110 tisíc kúpiš trojizbak po kompletnej rekonštrukcii tak 65-70m ,taká úplná klasika
My sme žili v dvojizbaku 4 ,mal o pár metrov viac ale záleží ako sú tie metre rozložené .
Naši si prerábali a chceli spojenú kuchyňu s obývačkou
Dokonca v tej obývačke si urobili priečku a taky malú spálňu síce bez okna ale posteľ komoda a televízor sa zmestil ,vyslovene len na spanie .
My máme 3 izbak a len chodba má snáď 15 metrov čo mne príde zbytočne no tým chcem povedať že proste bez toho aby som byť videla by som ho v žiadnom prípade nekupila

autor
7. aug 2025
@sasenkas33

U nás za cca 110 tisíc kúpiš trojizbak po kompletnej rekonštrukcii tak 65-70m ,taká úplná klasika
My sme žili v dvojizbaku 4 ,mal o pár metrov viac ale záleží ako sú tie metre rozložené .
Naši si prerábali a chceli spojenú kuchyňu s obývačkou
Dokonca v tej obývačke si urobili priečku a taky malú spálňu síce bez okna ale posteľ komoda a televízor sa zmestil ,vyslovene len na spanie .
My máme 3 izbak a len chodba má snáď 15 metrov čo mne príde zbytočne no tým chcem povedať že proste bez toho aby som byť videla by som ho v žiadnom prípade nekupila

@sasenkas33 no teraz pozerám že u nás nadštandardné prerobený 3i. Za 160 000 eur. Choré toto... U nás tak za 120 tisíc a viac idú dvojizbaky.

monika988
7. aug 2025

No ja mam 54m2 2izbovy a isla som don s 2 deťmi i keď ta spálňa bola tak ze sa dalo to rozdeliť ale teraz mam deti uz dospele a( to ubehlo ako voda) a a co sa rozdelila ta spálňa tak v jednej časti mam postel veľkú a v druhej skriňu a obývačka bola taka veľká a tiež spojená s kuchyňou ale všetko sa da rozumne riešiť a mala som obývačku oddelenú paravánom a mne tam kedysi stačila postel za paravánom drevennym a teraz keď uz som len ja s priateľom paravan išiel preč alebo použiť ako doplnok a uz je len obývačka
Záleží ako to je rozložené a premyslieť iba a o kreativite, ale rátaj ze dcéra vyrastie
A to bolo posledny krat co som sa sťahovala po 4 stahovani a som v tomto byte u z 15 rokov

simulienka123
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ked je to na dlhodobo, podla podorysu by mohla byt priecka este medzi kuchynou a obyvackou. Nedalo by sa ju tam dorobit a tym spravit z bytu 3i? Mala by si sukrokie aj ty aj dcera

autor
7. aug 2025
@simulienka123

@anonym_autor ked je to na dlhodobo, podla podorysu by mohla byt priecka este medzi kuchynou a obyvackou. Nedalo by sa ju tam dorobit a tym spravit z bytu 3i? Mala by si sukrokie aj ty aj dcera

@simulienka123 ďakujem za radu, ale stojí 150 000, takže mimo môj rozpocet

Strana
z3