Je 50 m2 dostačujúcich pre dve osoby?
Ahojte, hľadám byt pre mňa a dcéru. Pozerám v meste novostavby bytov, 2 izbové majú 50 M2, čisto plocha bytu. Obývačka je spojená s kuchyňou. Je to veľmi malý byt? Pre nás dve? Neviem si to predstaviť, či je to v pohode alebo radšej hľadať staršie klasické...
@anonym_autor dcéra bude o pár rokov dospelá, bude mať priateľa, príde k vám na návštevu, ešte stále ti príde ok to, že by si ty spávala v obývačke?
@anonym_5917ab stačí vám to, tvoja dcéra bude stále viacej času tváriť zatvorená v izbe a kuchyňu navštívi občas. O pár rokov sa odťahuje a byt ostane len pre teba. Ja tak fungujem so synom, súkromie mi chyba tak 4 krát do roka, ináč som spokojná. on je takmer dospelý, súkromia má dostatok.
@anonym_5917ab stačí vám to, tvoja dcéra bude stále viacej času tváriť zatvorená v izbe a kuchyňu navštívi občas. O pár rokov sa odťahuje a byt ostane len pre teba. Ja tak fungujem so synom, súkromie mi chyba tak 4 krát do roka, ináč som spokojná. on je takmer dospelý, súkromia má dostatok.
@anonym_4a56a3 ja si tiež myslím, že autorka s jedným dieťaťom by to mohla v pohode zvládnuť. Deti v puberte zvyknú tráviť čas vo svojej izbe a dcéra sa si tiež zvykne že v noci si nemá vyvárať. A vodu si môže nabrať aj v kúpeľni napríklad. A o pár rokov sa môže dcéra aj odsťahovať alebo ísť niekde aj na internát.
2 izbové novostavby sú podľa mňa zlým riešením z dôvodu prepojenia kuchyne s obývačkou, čo by pre teba znamenalo spanie v obývačke bez súkromia. Isto by som hľadala 2 izbový byt so samostatnou kuchyňou ktorá by slúžila aj ako spoločenská miestnosť na rozhovory, pripade pri mensej navsteve a z 2 izieb by som spravila 2 spalne.
No jasne že stojí toľko. Neviem si myslela že nejaká novostavba bude za 80 000 eur?
No jasne že stojí toľko. Neviem si myslela že nejaká novostavba bude za 80 000 eur?
@sisska96 nie myslela som 130 000
@sassy_girl
@anonym_718764 tak druhé dieťa ani chlapa neplánujem.teraz tiež spavam v obývačke, lebo kuchyňa je malá, tak z druhej menšej izby máme jedáleň. Len tiež si neviem predstaviť tie priestory proste. Menší priestor nevadí, len škoda, že sa to nedá vidieť naživo keďže to teraz stavaju
@anonym_autor život sa nás často nepýta na plány 🤣.. to len na pobavenie
@anonym_autor skoda, lebo podorys sa mi zdal uplne ok pre vas dve.
@salome123 ja by som ho brala keby bol do 130 tisíc... Ale 150 sú fakt nemôžem dovoliť
@anonym_autor život sa nás často nepýta na plány 🤣.. to len na pobavenie
@221girl joj ja som už roky sama s dcérou a na dieťa som už stará...mám 41 rokov🤭
@221girl joj ja som už roky sama s dcérou a na dieťa som už stará...mám 41 rokov🤭
@anonym_autor okrem lokality je dvolezity vás denný program: Ak robíš z domu musíš mať pracovný kút ak ste cele víkendy u babky, alebo v parku, na tréningu tak je úplne jedno keď sa chodíte len vyspať a napisat úlohy do menšieho bytu. Lokalita je dôležitá.
A kde kupuješ? U nás dobrá lokalita pekné a prerobené 3izb bytu idú okolo 130. Toľko by som za 50m dvojizbak nedala. Veď nemusíš vyberať len novostavba alebo v pôvodnom stave na prerábanie... Držím palce
@anonym_autor moja kamoška mala takú plochu 59 obývačka s úzkou kuchynkou, teda linkou a mala Izbická. Čiže 1 a pol izbak. Celkom dosť miesta tam mala. Do spálne dala posteľ 160 x 200 a 2 komody. V chodbe mala skriňu. Keď sa vydala, bývalá tam ešte s manželom, no keď čakali rodinku, kúpili si 3 izbový vylky byť. Možno na určitý čas vám to bude aj stačiť. Časom môžeš kúpiť niečo väčšie.
A kde kupuješ? U nás dobrá lokalita pekné a prerobené 3izb bytu idú okolo 130. Toľko by som za 50m dvojizbak nedala. Veď nemusíš vyberať len novostavba alebo v pôvodnom stave na prerábanie... Držím palce
@anonym_7a8018 ďakujem, Liptov..šialené ceny. . budem pozerať starší panelák...
@anonym_718764 vieš čo, teraz sme v 3izbovom 57m2 ako vravíš v staršom paneláku..ale nad nami sú strašne hluční susedia, zachvilu bude treba nejaké väčšie úpravy, potrebujem sa odsťahovať bližšie k autobusovej stanici...takže rozmýšľam nad kúpou mensieho bytu bližšie k centru
@anonym_autor u nas 3k su 74m2 a viac
@anonym_autor 50m je dost. akurat ako tam budete zit, ked je obyvacka spojena s kuchynou: Spite obe v spalni? Ak ano, do akeho veku dcery si to vies predstavit? Alebo bude jedna spavat na gauci s nulovym sukromim?
My sme malé mesto, doslova zapadákov kde nič nie je a novostavby okolo 50m2 idú cez 150000€ 130000 tu stoja staré prerobené byty.
No neviem teda ake obmedzené možnosti máš ale u nás sú také ceny za novostavby že dom v centre kúpiš alebo aj 4 izbový zrekonštruovaný byt 😅 predpokladám žev iných mestách to bude tiež podobne
Takže isto by som nešla do malého dvojizbaku
Inak to su šialené ceny, ja som pred 3 rokmi za túto cenu kúpila veľký 3izbovy 30 km od Bratislavy. Tiež novostavba, ale 150K za dvojizbakna Liptove je vela
My sme malé mesto, doslova zapadákov kde nič nie je a novostavby okolo 50m2 idú cez 150000€ 130000 tu stoja staré prerobené byty.
@lucia147852 aj u nás tak
Inak to su šialené ceny, ja som pred 3 rokmi za túto cenu kúpila veľký 3izbovy 30 km od Bratislavy. Tiež novostavba, ale 150K za dvojizbakna Liptove je vela
@nelka93 no vieš čo, je to choré fakt a ešte z jedného platu..
U nás za cca 110 tisíc kúpiš trojizbak po kompletnej rekonštrukcii tak 65-70m ,taká úplná klasika
My sme žili v dvojizbaku 4 ,mal o pár metrov viac ale záleží ako sú tie metre rozložené .
Naši si prerábali a chceli spojenú kuchyňu s obývačkou
Dokonca v tej obývačke si urobili priečku a taky malú spálňu síce bez okna ale posteľ komoda a televízor sa zmestil ,vyslovene len na spanie .
My máme 3 izbak a len chodba má snáď 15 metrov čo mne príde zbytočne no tým chcem povedať že proste bez toho aby som byť videla by som ho v žiadnom prípade nekupila
U nás za cca 110 tisíc kúpiš trojizbak po kompletnej rekonštrukcii tak 65-70m ,taká úplná klasika
My sme žili v dvojizbaku 4 ,mal o pár metrov viac ale záleží ako sú tie metre rozložené .
Naši si prerábali a chceli spojenú kuchyňu s obývačkou
Dokonca v tej obývačke si urobili priečku a taky malú spálňu síce bez okna ale posteľ komoda a televízor sa zmestil ,vyslovene len na spanie .
My máme 3 izbak a len chodba má snáď 15 metrov čo mne príde zbytočne no tým chcem povedať že proste bez toho aby som byť videla by som ho v žiadnom prípade nekupila
@sasenkas33 no teraz pozerám že u nás nadštandardné prerobený 3i. Za 160 000 eur. Choré toto... U nás tak za 120 tisíc a viac idú dvojizbaky.
No ja mam 54m2 2izbovy a isla som don s 2 deťmi i keď ta spálňa bola tak ze sa dalo to rozdeliť ale teraz mam deti uz dospele a( to ubehlo ako voda) a a co sa rozdelila ta spálňa tak v jednej časti mam postel veľkú a v druhej skriňu a obývačka bola taka veľká a tiež spojená s kuchyňou ale všetko sa da rozumne riešiť a mala som obývačku oddelenú paravánom a mne tam kedysi stačila postel za paravánom drevennym a teraz keď uz som len ja s priateľom paravan išiel preč alebo použiť ako doplnok a uz je len obývačka
Záleží ako to je rozložené a premyslieť iba a o kreativite, ale rátaj ze dcéra vyrastie
A to bolo posledny krat co som sa sťahovala po 4 stahovani a som v tomto byte u z 15 rokov
@anonym_autor ked je to na dlhodobo, podla podorysu by mohla byt priecka este medzi kuchynou a obyvackou. Nedalo by sa ju tam dorobit a tym spravit z bytu 3i? Mala by si sukrokie aj ty aj dcera
@anonym_autor ked je to na dlhodobo, podla podorysu by mohla byt priecka este medzi kuchynou a obyvackou. Nedalo by sa ju tam dorobit a tym spravit z bytu 3i? Mala by si sukrokie aj ty aj dcera
@simulienka123 ďakujem za radu, ale stojí 150 000, takže mimo môj rozpocet

My sme bývali v novostavbe a hluk od susedov bolo počuť ešte viac než v starej tehlovke, kde sme boli predtým.