Kam odložiť oblečenie pred praním?

1. júl 2025

Baby vy viete vždy poradiť. Spoznala som sa s mužom, začali sme sa stretávať. Čo mi ale vadi, košeľu alebo triko si vie obliecť aj 2x po sebe a nedá to oprať 🤦‍♀️ ja zakaždým čo dám dole hneď sup do pračky. On ma vesiak, kde tie veci odloží. Takisto rifle, raz oblečiem, hádžem do pračky, on nosi aj týždeň. Oázka na vás, ktoré tiež neperiete veci hneď keď ich dáte dole, kde tie veci odložíte? Máte v izbe/ kúpeľni nejaký stojan? Mne je to až trapne toto sa pýtať. 🤦‍♀️

jasminia
1. júl 2025

Túto tému založila dospelá osoba ? My sa toho chlapa máme ísť na to pýtať ?

petamich
1. júl 2025

Rifle teda rozhodne neperiem po jednom pouziti, rovnako ako x dalsich veci (mikina, sveter), cize napr. konkretne tie rifle odlozim spat do skrine. Veci ako spodne pradlo, ponozky, tricko (hlavne v lete) tie jasne idu rovno do pracky. Neviem ale ak nesmrdi, dodrziava hygienu, tak asi ma sudnost a vie co je okej a co nie je okej obliect si dvakrat.

autor
1. júl 2025

@petamich rozumiem a kde odkladaš iné veci? Takisto do skrine? Mne to príde dosť divne odložiť niečo čo som mala na sebe do skrine k už vypranym veciam. Teda ten stojan je ako tak ok ale kde ho umiestniť.

patka06
1. júl 2025

Tiež neperieme všetko po jednom použití - máme v spálne aj detskej nemého sluhu, tam veci prevesíme
Aj to čo vyzlečieme, najprv prevesíme ak je to spotené a potom ide do koša na prádlo - neperime každý deň, ale až keď sa naplní pračka

autor
1. júl 2025

@patka06 v spálni nemý sluha? Ako do spálne môžeš dať veci ktoré nosis po meste? 🤣 veď v spálni máš všetko čisté, spis tam, či?

patka06
1. júl 2025

Veď si to nehádžem do postele, normálne prevesím do kúta - žiadny problém v tom nevidím
Neválam sa v tých veciach po zemi pod.
V obývačke by to fakt vyzeralo zle

larinka552
1. júl 2025

Kazdy to ma inak. Mne zas pride divne ze by som mala vsetky veci po jedinom noseni prat. Ale chapem, ze sa to nemusi stretnut s pochopenim. Dobre, dajme tomu, ze v lete to ma zmysel, clovek ss viac poti atd. Po sporte.Ale inac v tom nevidim vyznam. Je to neekologicke a ide to aj do penazi. Ved to musis zapinat pracku niekolkokrat do tyzdna 🤔
A co s nosenymi vecami? Bud stolicka, gauc alebo su niekde len tak polozene, na skrinke alebo tak 🤷😃

autor
1. júl 2025

@patka06 Dakujem za radu

emily_88
1. júl 2025

1 policku v skrini mam presne na tento ucel

autor
1. júl 2025

@larinka552 áno, periem každý deň, ale zas veľa cvičím

jasminia
1. júl 2025

Načo tu riešiš veci, čo má kde kto uložené a dané ? Je to predsa každého osobná vec. Ak Ti všetko tak vadí, vysťahuj nemého sluhu na balkón a vysťahuj tam aj toho svojho priateľa, aby si mala od baktérií pokoj. A budeš mať imunitu na bode nula, skolí Ťa obyčajná viróza.

autor
1. júl 2025

@jasminia Dakujem za názor 🙂

pribinak
1. júl 2025

Rifle po jednom nosení neperiem. Zas nerobím v bani, na stavbe ani na družstve aby bolo nutne ich prať po 1 nosení

Nosene veci nedávam do skrini, mam ich na kresle v spálni, alebo na vesiaku

Ty žiješ sama, že?

petamich
1. júl 2025

Tebe je to divne, mne to divne nie je 🙂 mam sekciu rifle v skrini, tak tam to odlozim k opratym a neopratym rifliam. Ved nie som v tych rifliach v stajni a nepracujem na JRD a ani sa nevalam po zemi. Sudiac podla tvojich reakcii skor mam pocit, ze trpis nejakou fobiou alebo neviem, ked to takto riesis. Takze cisto za mna a nasu domacnost ano aj veci, ktore sme uz pouzili a chystame sa ich pouzit opat vlozime spat do skrine, ak su v stave vhodnom na opakovane pouzitie a v stave vhodnom zdielat skrinu s vecami, ktore su neposkvrnene a oprate. A ak to tebe nevyhovuje pokojne per vsetko hned 🙂 aj to je uplne v poriadku, kusok neekologicke ale okej.

jasminia
1. júl 2025

@petamich Autorka je buď troll, alebo potrebuje pomoc.

autor
1. júl 2025

@pribinak sama veru 🤣

@petamich No ale radšej byt neekologický ako špinavý, či? Ako nič v zlom….

pribinak
1. júl 2025

No vidno 🙈🙈🙈 keď budeš mat muža dieťa a psa tak asi budeš s práčkou aj spávať

petamich
1. júl 2025

Moja posledna reakcia v tejto teme: my nechodime spinavi, my len pouzivame zdravy rozum pri posudzovani, co je a co nie je vhodne opakovane pouzit. Pre mna rifle, ktore boli jedenkrat oblecene a nie si znecistene ziadnym sposobom (lebo hypoteticke znecistenie, uz len tym, ze som ich mala na sebe je totalna hlupost) nie su spinave, ak pre teba su, tak nechapem co ocakavas od tejto diskusie. Ved per vsetko hned, vybavene.

patka06
1. júl 2025

Ak je niečo špinavé, jasné, že ide do práčky
Ale bežne sa stane, že tričko oblečené hodinu dve, nedáme do práčky, dá sa ešte použiť napr. na ďalší deň -presne na to je nemý sluha, použité nedávame do skrine
Fakt by som denne netočila poloprázdnu pračku

autor
1. júl 2025

@pribinak 🤣🤣🤣 nie to snáď nie

autor
1. júl 2025

@patka06 popremyslam teda

larinka552
1. júl 2025

Ak chces iny nazor... tak je to vela kazdy den prat. A neperies teda v poloprazdnej pracke? Veci po cviceni by mozno stacilo prat obden. Ale samozrejme je to tvoja vec.
A tem koment ze radsej neekologicky nez spinavy je uplne wtf 😃 Akoby neexistovala ziadna normalna a racionalna miera. Bud si cisty a neekologicky alebo spinavy a ekologicky? 🫠🙃

doriiis
1. júl 2025

Vidieť,že si single a nemáš deti.A si hrozne neekologicka.Prat rifle po každom nosení? Ako čo opravujes auta alebo si nejaké iné prasiatko?
Veď to je choré,takto zit

s1s4
1. júl 2025

ak nemám oblečenie spotené tak ho odložím na stoličku, keby mám dať prať po každom použití tak ma trafí šľak (a to sme len dvaja...neviem si predstaviť viac členov)
samozrejme spodné prádlo a ponožky idú hneď do prania

simonka6828
1. júl 2025

@pribinak to ich bude rovno vsetkych do práčky hádzať oblečených 😃

pribinak
1. júl 2025
macatt
1. júl 2025

Moje kamarátky takto tiež perú každý deň, aj pyžamo majú len na 1 spanie a musím povedať, že som to pochopila neskôr, to oblečenie keď vyzlečú smrdí, majú taký pot, že to cítiť aj po 2 minútach, že to mali na sebe..
Ja sa nepotím vôbec(teraz trochu áno) a keďže nemám čas každý deň prať tiež si to oblečenie prevesím v spálni, nestrčim ho pračky(do koša na prádlo) aby to tam stuchlo..

biba_18
1. júl 2025

ty keď chceš prať každý deň kľudne to rob. ak nechceš mať nenosené veci v spálni tak ich nemaj. ostatní majú a im to príde normálne. ja absolutne nerozumiem čo riešiš…

marianarem
1. júl 2025

Ja tiez neperiem rifle po jednom pouziti a dam ich normalne k ostatnym. A nemam ziadne infekcie ani ine tymto sposobene problemy. Aka spina si predstavujes, ze na tom je? Aby to nemohlo byt napriklad ani v spalni na nemom sluhovi?

lindous
1. júl 2025

Prihovorím sa za toho muža, nechaj ho radšej ísť, keď “čistotu” dvaja nevidia rovnako, je to ťažké spolužitie 😅😄