icon

Kancelárska stolička pri problémoch s platničkami

mamatroch
5. aug 2022

Ahojte, vraciam sa po RD do prace, budem robit z HO a tak si potrebujem kupit kancelarsku stolicku. Mam problemy s krizami (skolioza + platnicky) a sediet pre mna na beznej kuchynskej stolicke dlhsie ako hodinu je kvoli bolestiam nemozne, cize urcite potrebujem nejaku kvalitnu stolicku.
Viete odporucit konkretnu cca. do 200-250 eur?
Pozerala som napr. Songmics - mate niekto skusenosti? Ak ano, ktory typ konkretne? Som otvorena i inym znackam, no ten financny limit tam je.

ellemell
11. okt 2023

@bogierka No ja teda som v živote nič kožené doma nemala 😀 Tak neviem posúdiť. Ale o niečom to asi svedčí, nemám veľmi k tomu dôveru zrejme. Zatiaľ ma ani nikto o opaku nepresvedčil, takže zostávam naďalej pri látkovom nábytku všeobecne.

michellia
12. okt 2023

@ellemell No ono mozno ked este lezis napriklad na tej kozenej sedacke, tak to tak nevnimas, ked sa na nej cela natiahnes, ale pri tom sedeni to uz asi citis viac, nakolko si v takej polohe v akej si. To by mi asi prekazalo a asi by som ani v praci nevedela byt efektivna, ak by som mala kozu pod sebou. 😀

zanta3
13. okt 2023

Ja osobne som mala moznost vyskusat si oba materialy, co sa sedenia za pocitacom tyka a bol to mega velky rozdiel :D Samozrejme, ze je to o tom vyskusani a o pocite, nakolko sme ozaj kazdy iny.

hrehusa
16. okt 2023

podla coho ste si vyberali kancelarske stolicky? teda za predpokladu, ze ste si ich kupovali same, alebo ste mali moznost v praci k tomu nieco povedat? tak myslim, ze ake kriteria sa tam posudzuju, co treba brat do uvahy. okrem materialu, to je pre mna vedlajsie.

veroniak12
16. okt 2023

@hrehusa Zvazujes momentalne kupu stolicky? No my sme teda nemali moznost sa k tomu vyjadrit, jedneho pekneho dna po dovolenke tam na nas uz proste cakali 😀 Takze aj to je fajn, hlavne ak su ozaj kvalitne a sef pre teba nevyberie prvu, co zbada 😀 Ale fakt ze zvazoval tuto kupu dlhsie, takze je to aj vidiet a citit 🙂

veroniak12
16. okt 2023

@hrehusa Aha, prepac a pytala si sa, ze podla coho vyberat. Tak ak by som si vyberala sama pre seba domov napriklad, tak by som sa skor pozerala po takych, ktore su nastavitelne a vies si sama regulovat vysku ci hlbku sedenia. A ked ti na materiali ozaj nezalezi, tak lepsie pre teba 🙂 Lahsie sa potom vybera rozhodne.

hrehusa
17. okt 2023

@veroniak12 tak to mate potom fajn sefa, ked si potrpi na taketo veci. ten nas sa na to zvysoka kasle. tak aspon domov by som chcela nejaku poriadnu. cize to si nastavujes aj operadlo? hore dole aj dopredu dozadu alebo sklon alebo co presne? ma aj tie opierky na ruky? to neviem, ci to je vobec nutne, aby to ta stolicka mala.

zanta3
17. okt 2023

@hrehusa Co sa opierok ruk tyka, tak som citala, ze vraj by mali byt take, aby si nemala oprete zapastia, ked si na ne polozis ruky 🙂 Tak som to hned skusala, ci to ma aj moja tak 😀 Sedi to. 😀 Aj ked je pravda, ze vacsinou mam tie ruky vylozene hore na stole/klavesnici.

bibiana177
17. okt 2023

@zanta3 oprete zapastie? to som este nepocula, ze taketo nieco akoze treba vobec sledovat. a co v takom pripade, ked si tu stolicku neviem vyskusat? ze ju len objednavam.

zanta3
17. okt 2023

@bibiana177 Clovek sa uci cely zivot 😀 Tiez som o tom pocula prvykrat. ale je vela takych uzitocnych informacii, ktore si vies dohladat o zdravom sedeni.
Najskor by som sa pozerala asi po takych predajniach, ktore maju v ponuke aj to, ze si ich vies odskusat aj osobne.

bibiana177
17. okt 2023

@zanta3 neviem, ze ci by ma to potom nedoplietlo aj, lebo ja by som si musela vyskusat kazdu jednu stolicku, ako sa poznam 😀 ale hej, mas pravdu, vsak tam hadam aj ti predajcovia by pomohli aj s tym, ze co ako treba nastavit atd.

rucka77
18. okt 2023

@zanta3 vedela by si ma nasmerovat, ze kde hladat tie informacie?

ellemell
18. okt 2023

@bibiana177 Tak keď už niečo predávam, tak asi by som o tom aj mala niečo vedieť 😀 A samozrejme keď sa na to pozriem z tej druhej strany (kupujúceho), tak radšej si kúpim od niekoho, kto sa rozumie a vie mi aj riadne poradiť 🙂 Mňa teda osobne dosť odrádzajú aj také eshopy, kde je uvedené minimum informácií napríklad.

cukricek4
19. okt 2023

@ellemell no ja zase nekupujem nic, s cim by niekto nemal zatial ziadnu skusenost.
@rucka77 aj tu je zopar zaujimavych info napriklad, o niektorych veciach som vobec nevedela :D
https://www.sedimezdravo.sk/zdrave-sedenie/

vetva99
19. okt 2023

@cukricek4 tak to podla tohto sedim uplne nespravne. inak je to sranda, to si clovek ani neuvedomi, ze sa take nieco vobec da, ze sedis na stolicke nespravne. a to, ze na co vsetko to ma potom vplyv.

lutomm
19. okt 2023

@vetva99 Lebo to robis pravidelne a uz to mas zauzivane, tak ti to nepripada ako nieco, co je zle. Jednoduchsie je asi vymenit stolicku a telo si samo navykne. Nez ked to mas spravit opacne, ze sa budes snazit o zmenu na starej a kolkokrat na prd stolicke.

pupavocka101
23. okt 2023

@lutomm no ked nieco nema svoju kvalitu, tak sa mozes snazit akokolvek chces a dobre sa ti na nej proste sediet nebude a hotovo. takisto som kupu novej stolicky odkladala a tuto povinnost stale tak akoby tlacila pred sebou 😀 ale nakoniec som sa k tomu nejako dokopala a lutujem len jednu vec, ze som to nespravila uz davno predtym 😀

jana19877
23. okt 2023

Ak sa ti sedí na nej lepšie tak je to super. Ono človek zväčša na niektoré veci príde až časom alebo keď sa opáli. Tú novú stoličku si si bola pred samotnou kúpou aj vyskúšať, či ti bude sedieť?

dajna8
24. okt 2023

@jana19877 Podla mna je asi lepsie si to odskusat, snad to teda dovoluju realne aj na predajniach alebo v tych showroomoch kadejakych, neviem 😀 Ale tak zase na druhej strane uz sa mi aj online nakupy velakrat osvedcili, nebyva to stale risk.

vetva99
24. okt 2023

tak nie ale su asi veci, ktore je podla mna lepsie si vyskusat. my aj ked sme si kupovali gauc alebo stolicky do kuchyne, proste som trvala na tom, ze si ich pred kupou musime vyskusat, no chapem aj to, ze nie kazdy na to musi byt tak zatazeny

tilda23
25. okt 2023

vidim, ze som nebola jedina, ktora sa rozhodovala tak dlho ohladom stolicky 😀 clovek by povedal, ze je to taka banalna zalezitost, ale vobec nie, to pri vybere si treba dat riadne zalezat. vybrala som si tuto:

ewiculik
25. okt 2023

Ta vyzera v celku fajn, taka co sa hodi do kazdeho priestoru. A ked si si teda tak dlho vyberala, cim ta tato stolicka ocarila? Ci ked si si na nu sadla, tak sa ti na nej sedelo najlepsie?

filory
26. okt 2023

@tilda23 Noo tak na podhľad si si vybrala dobre. Páči sa mi. Ako už na prvý pohľad vyzerá kvalitne, ale aj po dizajnovej stránke veľmi dobre. No vidno aj to, že asi nebola najlacnejšia 🙂

tilda23
2. nov 2023

@filory mne sa velmi pacila hned ako som ju zbadala 🙂 az potom som riesila cenu. velakrat to vlastne robim takto 😀 odjakziva som toho nazoru, ze za kvalitu sa proste plati. a toto je rozhodne dobra investicia. nemam ju predsa na mesiac ani na rok. stacilo par dni doma za pocitacom a otvorilo mi to oci 😀

dom_evi
6. nov 2023

@tilda23 Na aky cas sa teda da vlastne odhadovat zivotnost takej stolicky? Akoze hej, aj po 20 rokoch sa na nej moze dat stale sediet, ale ci bude splnat vsetky tie ergo zalezitosti.

win_gi
7. nov 2023

Mmmm a to musia byť tie kancelárske stoličky len čierne? Prečo všade len také bývajú. Mne by sa viacej páčila nejaká farebná :D

tilda23
7. nov 2023

@win_gi Nemusia byt len cierne, kde si zobrala, ze ina farba stoliciek neexistuje? 😀 Ja sa sice priklanam viac k tejto farbe, ale tak to je uplne na tebe, aku si zvolis. Aj tuto moju som nasla tiez v inej farbe:
https://www.goyart.sk/produkty/herman-miller/he...
Paci sa mi takisto, ale za mna je to dost blede, lebo ako sa tak poznam, dlho by cista rozhodne nevydrzala 😀 Ked ja musim aj pit aj jest pri pc, bez toho pracovat ani neviem som zistila 😀

puticka7
8. nov 2023

@tilda23 Toto bol moj druhy favorit inak 😀 Nakoniec som sa ale rozhodla pre inu. Ja uz som si jedlo zakazala pri pc 😀 Uz to oddelujem, lebo sa jednak nesustredim tak pri tej praci ako by som chcela a druha vec je to, co si opisala 😀 Ja aj ked sa neviem ako snazim jest, tak je to vsade, ked sa postavim 😀

tapala
8. nov 2023

@tilda23 ved presne, to mi ako prve napadlo, ked som si ten odkaz otvorila, ze sice je ta stolicka pekna, len to si pyta, aby sa uspinila. tak rozmyslam, ze ci teda tiez na to nerobia aj nejake specialne cistiace prostriedky. nam napriklad v predajni nukali na osetrenie a cistenie sedacky, ked sme kupovali.

puticka7
8. nov 2023

@tapala Akoze tiez sa mi podarilo zababrat uz kadeco, neboj sa 😀 Nic specialne na to nemam, ale takou tou lepsou hubkou a cistou horucou vodou ide dole kadeco, by si sa divila 😀