icon

Kancelárska stolička pri problémoch s platničkami

mamatroch
5. aug 2022

Ahojte, vraciam sa po RD do prace, budem robit z HO a tak si potrebujem kupit kancelarsku stolicku. Mam problemy s krizami (skolioza + platnicky) a sediet pre mna na beznej kuchynskej stolicke dlhsie ako hodinu je kvoli bolestiam nemozne, cize urcite potrebujem nejaku kvalitnu stolicku.
Viete odporucit konkretnu cca. do 200-250 eur?
Pozerala som napr. Songmics - mate niekto skusenosti? Ak ano, ktory typ konkretne? Som otvorena i inym znackam, no ten financny limit tam je.

tilda23
9. nov 2023

@dom_evi Tak mne by uplne vyhovovalo, keby vydrzala minimalne tych 7-8 rokov 😀 Ale tak to sa zase pri takej tej kvalitnejsej stolicke absolutne nebojim. A keby daco, stale ju vies reklamovat.

tilda23
9. nov 2023

@puticka7 Niekedy je proste menej viac 😀 Velakrat sa pokusas na nabytok pouzit kadejake rozne specialne pripravky a nakoniec to vypali este horsie ako keby si to necistila vobec 😀

darinagod
9. nov 2023

@tilda23 Si zober napriklad niekde na uradoch, kolko maju tie panie stolicky. To musi byt isto viacej :D A to o nejakej kvalitnej stolicke sa asi v tomto pripade tiez hovorit neda. Som videla uz aj tak, ze mala jedna pani, ked som bola na socialke, ze sedela na fitlopte miesto stolicky.

veroniak12
10. nov 2023

@darinagod No tak to mi velmi profesionalne nepripada 😀 Sediet na fitlopte niekde, kde mi pride klient alebo zakaznik 😀 Pride mi to take vtipne vcelku. To by ma tiez asi po chvilke omrzelo 😀

vetva99
10. nov 2023

@veroniak12 Ono je teraz taka benevolentna doba, ze ma to ani neprekvapuje. Mozeme vobec byt radi, ze tam tie panie este su a nie su vsetky doma na home office-och a neriesia vsetko a vsetkych na dialku. I ked pochybujem, ze aj z domu, ked takto robi niekto, tak si da zalezat na tom, ako sedi a podobne. Ja som takto parkrat z gauca robila. to som si vravela, ze aka pohodka. No a potom sa mi chrbat podakoval, ked som na dalsi den nemohla ani z postele vstat.

puticka7
13. nov 2023

@vetva99 Moze ti byt pri praci pohodlne a nemusis nic zvlastne vobec pocitovat 😀 Ale na druhy den zistis, ze to asi nebolo najstastnejsie rozhodnutie 😀 Tiez som to nejak predtym neriesila a aj som na to doplatila. Niekto moze tieto bolesti mat aj dlhe roky a zbavit sa ich moze byt dost narocne.

vierka_z
13. nov 2023

@puticka7 Co ti na to potom pomohlo? Nejake cvicenie alebo?

puticka7
14. nov 2023

@vierka_z No ved hlavne ta vymena stolicky si myslim, lebo nejak specialne som necvicila, len tak ako cvicim uz od svojich 18tich rokov cca. Cizne bezne cviky, vdaka ktorym zostavas vo forme. Inak nic take.

vierka_z
14. nov 2023

@puticka7 Tak to je zaujimave, ze ti to nepomahalo aj predtym, ked si mala tu predoslu stolicku. Ale asi uz bolo telo za tie roky zvyknute na taky pohyb.

tilda23
14. nov 2023

@vierka_z Moze byt. Lebo ten sposob, akym sedis, spravi podla mna vela, to, ze ty sedis vystreta vzpriamene na stolicke, ktoru si vezmes z kuchyne, neznamena, ze ta z nej nebude boliet chrbat ci zadok.

hrehusa
14. nov 2023

@tilda23 ale zase napriklad nase kuchynske stolicky su o dost pohodlnejsie, ako stolicky, co mame v praci si myslim :D ale vzpriame sediet tak to nevydrzim cely den. len tie operadla tiez nie su vzdy idealne na stolickach.

tilda23
14. nov 2023

@hrehusa To teda ja zase nemozem povedat, lebo ked pracujem z domu a som v kuchyni, tak umieram uz po polhodine sedenia 😀

hrehusa
14. nov 2023

@tilda23 ked robis z domu, tak mas normalne akoze pracovnu na pracu? a tam mas aku stolicku, ak to nie je tajomstvo? videla som aj take kadejake ergnomicke, co ani ako stolicky na prvy pohlad nevyzerali.

tilda23
14. nov 2023

@hrehusa Nie, coby, tajomstvo to nie je, ale uz som ju sem aj davala 😀 Kupovala som od Goyartu. No, su vselijake druhy, to je pravda, za mna vsak cim jednoduchsie vyzera, tym lepsie. Menej je viac, toho sa drzim pri vsetkom 😀 A tak celkovo mam rada taky ten minimalisticky styl, nic preplacane. Ani vela farieb u mna nenajdes.

hrehusa
14. nov 2023

@tilda23 normalne fotku? tak musim pozriet predosle prispevky, som to akosi odignorovala heh. ja mam toto zase uplne opacne, ja cim viac farieb a vzorov, tym lepsie. take kancelarske stolicky asi nerobia 😀

bibiana177
15. nov 2023

@hrehusa vsak su farebne stolicky, cervene a taketo. ci aku farebnu by si chcela? kvetinkovu duhovanu? :D

michellia
16. nov 2023

@bibiana177 Tak podla mna menej je viac 🙂 Aspon teda ja to takto vidim, nedala by som si uz asi nic vzorovane do domacnosti, vsetko najlepsie bez vzoru a ked tak, tak jemny, nenapadny, ktory velmi nekrici 😀 Akoze ved ak sa to zase niekomu paci, tak ok, to je na kazdom, ja to mam osobne takto 😀

rucka77
20. nov 2023

@tilda23 Tam je to aj nejak limitované, čo sa týka hmotnosti? Resp. nosnosti?

flofli
21. nov 2023

koľko ste tak ochotné investovať do tej kancelárskej stoličky, keď si ju kupujete domov na prácu? asi je aj rozdiel, že či robí niekto z domu len občas alebo normálne pravidelne, či?

ellemell
27. nov 2023

@flofli Myslím, že je jedno, ako často v tej pracovni som, podstatné je, že keď si tam sadnem, chcem sa cítiť pohodlne. A mne napríklad stačí pár minút na nejakej stoličke a hneď viem posúdiť, či ju chcem na dlhšie alebo radšej nie 😀

ellemell
27. nov 2023

@rucka77 Samozrejme, pri každej stoličke by mala byť uvedená najvyššia povolená hmotnosť, akú unesie. A asi by bolo fajn to aj dodržať 😉 Lebo už som videla kadečo, aj na detskej zvyknú ľudia sedávať, čo ja teda osobne celkom nechápem, ale tak budiš 😀 V rámci šetrenia sú schopní kadečoho 😀

jana19877
27. nov 2023

@ellemell Tak ale toto je podľa mňa normálne 😀 Tiež si sadnem na Maťkovu stoličku, keď niečo v izbe robíme. Ale je tiež pravda, že nepresedím na nej pol dňa.

bogierka
28. nov 2023

aký ste si vybrali materiál na tej stoličke? kožu, koženku, látku, alebo kombináciu? čo je najlepšie, alebo teda najpohodlnejšie?

cukricek4
29. nov 2023

@ellemell tak ja sa tiez priznam, takisto som zvykla sedavat na kadecom, co mi proste prislo pod ruku 😀 nezamyslala som sa az tak nad tym, hlavne, nech si spravim robotu.
@jana19877 ano, to je asi rozdiel takto na chvilku, vsak vyskusaj si 8h odpracovat na tom 😂 asi by si inak hovorila.

puticka7
29. nov 2023

@bogierka Zalezi aj na tom, co konkretne preferujes 🙂 Ja mam skusenost aj s kozenou aj s textilnou stolickou pri takom tom dlhodobejsom sedeni - za mna koza nie. To je material, ktory "nedycha" a nie je sanca, ze sa na nej dokazes pohodlne usadit. Niekomu toto ale mozno vyhovuje, neviem. Ale tak ja vseobecne kozi velmi neholdujem ani pri gaucoch napriklad.

ewiculik
30. nov 2023

@puticka7 keby si si dala napriklad podsedak na taku kozenu sedacku, to by asi pokazilo ten efekt, co?

silvusias
1. dec 2023

@ewiculik Keď už si kúpim stoličku, tak asi by som ju nechcela zakryť niečím takým 😀 To je ako keď si niekto gauč dekami zakrýva 😀 A s tým podsedákom by si bola zrejme aj v takej výške dosť nevhodnej na také to "zdravé" sedenie, si myslím teda.

nadejna7
1. dec 2023

@silvusias Toto absolutne nechapem, preco maju ludia potrebu robit. Kupim si krasny novy gauc, tak nan dam deku, aby som si ho neuzila a nikto ho nevidel. Fakt palec hore 😀 Rovnako to plati aj pri stolicke a este pri takejto, ked by som sa tym vlastne este mohla ukratit aj to tie vyhody, kvoli ktorym ju kupujem 😀

moncurienula
4. dec 2023

@nadejna7 no asi, vsak ked je to sedenie nejake ergonomicky navrhnute a tym tam das podsedak, tak potom nemusis mat ani taku stolicku predsa.

dajna8
4. dec 2023

@moncurienula Akoze istotne su aj dake ergonomicke podsedaky, to zase o tom potom 🙂 Ale ked uz si kupim aj stolicku ergonomicku, tak kupa takehoto podsedaka asi trosku straca zmysel si myslim 😀