Kancelárska stolička pri problémoch s platničkami
Ahojte, vraciam sa po RD do prace, budem robit z HO a tak si potrebujem kupit kancelarsku stolicku. Mam problemy s krizami (skolioza + platnicky) a sediet pre mna na beznej kuchynskej stolicke dlhsie ako hodinu je kvoli bolestiam nemozne, cize urcite potrebujem nejaku kvalitnu stolicku.
Viete odporucit konkretnu cca. do 200-250 eur?
Pozerala som napr. Songmics - mate niekto skusenosti? Ak ano, ktory typ konkretne? Som otvorena i inym znackam, no ten financny limit tam je.
@tilda23 Si zober napriklad niekde na uradoch, kolko maju tie panie stolicky. To musi byt isto viacej :D A to o nejakej kvalitnej stolicke sa asi v tomto pripade tiez hovorit neda. Som videla uz aj tak, ze mala jedna pani, ked som bola na socialke, ze sedela na fitlopte miesto stolicky.
@darinagod No tak to mi velmi profesionalne nepripada 😀 Sediet na fitlopte niekde, kde mi pride klient alebo zakaznik 😀 Pride mi to take vtipne vcelku. To by ma tiez asi po chvilke omrzelo 😀
@veroniak12 Ono je teraz taka benevolentna doba, ze ma to ani neprekvapuje. Mozeme vobec byt radi, ze tam tie panie este su a nie su vsetky doma na home office-och a neriesia vsetko a vsetkych na dialku. I ked pochybujem, ze aj z domu, ked takto robi niekto, tak si da zalezat na tom, ako sedi a podobne. Ja som takto parkrat z gauca robila. to som si vravela, ze aka pohodka. No a potom sa mi chrbat podakoval, ked som na dalsi den nemohla ani z postele vstat.
@vetva99 Moze ti byt pri praci pohodlne a nemusis nic zvlastne vobec pocitovat 😀 Ale na druhy den zistis, ze to asi nebolo najstastnejsie rozhodnutie 😀 Tiez som to nejak predtym neriesila a aj som na to doplatila. Niekto moze tieto bolesti mat aj dlhe roky a zbavit sa ich moze byt dost narocne.
@hrehusa Nie, coby, tajomstvo to nie je, ale uz som ju sem aj davala 😀 Kupovala som od Goyartu. No, su vselijake druhy, to je pravda, za mna vsak cim jednoduchsie vyzera, tym lepsie. Menej je viac, toho sa drzim pri vsetkom 😀 A tak celkovo mam rada taky ten minimalisticky styl, nic preplacane. Ani vela farieb u mna nenajdes.
@hrehusa vsak su farebne stolicky, cervene a taketo. ci aku farebnu by si chcela? kvetinkovu duhovanu? :D
@bibiana177 Tak podla mna menej je viac 🙂 Aspon teda ja to takto vidim, nedala by som si uz asi nic vzorovane do domacnosti, vsetko najlepsie bez vzoru a ked tak, tak jemny, nenapadny, ktory velmi nekrici 😀 Akoze ved ak sa to zase niekomu paci, tak ok, to je na kazdom, ja to mam osobne takto 😀
koľko ste tak ochotné investovať do tej kancelárskej stoličky, keď si ju kupujete domov na prácu? asi je aj rozdiel, že či robí niekto z domu len občas alebo normálne pravidelne, či?
@rucka77 Samozrejme, pri každej stoličke by mala byť uvedená najvyššia povolená hmotnosť, akú unesie. A asi by bolo fajn to aj dodržať 😉 Lebo už som videla kadečo, aj na detskej zvyknú ľudia sedávať, čo ja teda osobne celkom nechápem, ale tak budiš 😀 V rámci šetrenia sú schopní kadečoho 😀
aký ste si vybrali materiál na tej stoličke? kožu, koženku, látku, alebo kombináciu? čo je najlepšie, alebo teda najpohodlnejšie?
@bogierka Zalezi aj na tom, co konkretne preferujes 🙂 Ja mam skusenost aj s kozenou aj s textilnou stolickou pri takom tom dlhodobejsom sedeni - za mna koza nie. To je material, ktory "nedycha" a nie je sanca, ze sa na nej dokazes pohodlne usadit. Niekomu toto ale mozno vyhovuje, neviem. Ale tak ja vseobecne kozi velmi neholdujem ani pri gaucoch napriklad.
@silvusias Toto absolutne nechapem, preco maju ludia potrebu robit. Kupim si krasny novy gauc, tak nan dam deku, aby som si ho neuzila a nikto ho nevidel. Fakt palec hore 😀 Rovnako to plati aj pri stolicke a este pri takejto, ked by som sa tym vlastne este mohla ukratit aj to tie vyhody, kvoli ktorym ju kupujem 😀
@nadejna7 no asi, vsak ked je to sedenie nejake ergonomicky navrhnute a tym tam das podsedak, tak potom nemusis mat ani taku stolicku predsa.
@moncurienula Akoze istotne su aj dake ergonomicke podsedaky, to zase o tom potom 🙂 Ale ked uz si kupim aj stolicku ergonomicku, tak kupa takehoto podsedaka asi trosku straca zmysel si myslim 😀

@dom_evi Tak mne by uplne vyhovovalo, keby vydrzala minimalne tych 7-8 rokov 😀 Ale tak to sa zase pri takej tej kvalitnejsej stolicke absolutne nebojim. A keby daco, stale ju vies reklamovat.