Koľko stojí upratovačka?
Rozmýšľame so ženou nad "objednaním" upratovačky. Máme cca 96 štvorcov dvojposchodový dom (pivnicu neriešim) a chceli by sme každý týždeň poutierať všade prach, povysavať cely dom, umyť kupelne a hajzle a poumývať podlahy. V akých sumách sa toto pohybuje? Predpokladám, že nie až tak veľa... či ?
@liv1 to co za nemehlo bolo?😀
Moju robotu nemoze robit kazdy, lebo to vyzaduje urcite zmyslanie a urcite studium. Nie len tak, ze sadnes a programujes, ja sa tomu venujem od trinastich rokoch. Kym ine deti hrali priblble hry, ja som sa ucil programovat.
Zas na druhej strane, uz aj trvalo opaleni mi odmietaju hrdlacit na dvore za 4€ za hodinu, to len ja som taky hlupak, ze robim za 6,50€. Ale tu pod tatrami to mame tak. ☹
@arcticcode, to fakt? Mam softwarovu firmu a teda pod 15 €/h by nešiel ani tester, čo vie akurát zapnúť a vypnúť počítač....
Upratovačky bytov zarábajú v miestnom valale od 8 evri rakúskych (Rumunky a Polky) až po cca 14 € (domáce). Tiež už sa "teším" na hľadanie od septembra (s poslednou sme sa rozlúčili, lebo mala lepive prsteky a pri upratovaní sa nestrhala)
@vroni zamestnaj ma 😀 zivnost mam
@arcticcode, ak máš dobrú nemčinu...
@vroni Scheize. To je všetko čo viem po nemecky :D
@ktochytavzite ani nehovor 🤦♀️ . Ked si na nu spomeniem... Ona ked tu bola ja som bola strasne v napati co zas urobi a to akoze profesionalka. Pomoc 😁
@vroni
@daniel69 no som rada ze ja som nastastie negativnu skusenost nemala. mame uz par rokov v domacnosti tu istu pani. som s nou velmi spokojna. za 3hodiny jej davame 25eur. ale ona za ten cas si nesadne ani na minutu. ani kava ani nic. len sa prezlecie a maka..ano je to viac ale stoji mi to za ten pokoj ze je tu aj sama. mozem mat snubak s obruckou vylozeny a nemam najmensi strach. doobeda upratuje co ma uvazok v starom meste a potom ma ksefty. rodinne domy byty a chodievala aj do rakuska. byva v petrzalke. neveim ci ma priestor na novych klientov. teoreticky sa jej zajtra mozem spytat 😃
@juliet86, my sme mali fantastickú babu desať rokov. Lenže za ten čas jej skončila materská, dorobila si výšku a mala iné vyhliadky ako drhnut dom. Tak sme našli novú, poznala som ju už roky a neverila som, že by sa mi také čosi mohlo stať... No, čo už. Takže hľadám novú. Aj kávu jej spravím, aj som ochotná slušne zaplatiť, ale už len bez lepivych prstov....
@arcticcode, to slovíčko je hodne frekventované, akurát sa píše so s a nie z 🤣🤣🤣
@marianinka to je dost malo na DE.
@articcode zalezi od toho v akom meste si. sikovne panie si beru cca 10 eur/hod, menej sikovne 5, zalezi aj ake naroky mas, ja som nebola spokojna ani s tou, co brala 10 eur (odmietala umyt wc a okna zle umyvala opakovane dlazku ..) a tak tiez hladame.
@momoqui, to je úplne primerane na De, bývalý ma upratovačku za 8, ale je na severe, tam je to s prácou dosť mizerne. V Mníchove sa za 14 upratovačka zháňa úplne v pohode, ak si škrob a berieš hocičo (mam na mysli národnosť a nie prasa), zoženieš aj za 12. Takže 13,50 je veľmi slušný priemer.
Ja som kedysi bola na skúšku s upratovacou firmou jeden deň, resp. 4 hodiny. Malá súkromná firma, majitelia starší pár, jedna študentka, jedna nezamestnaná a ja. Nikdy viac!! Za 4 hodiny sa upratali dva veľké domy, bez umývania okien, ale keby majitelia videli ako sa to umýva, tak by ich vystrelo. Všetko ako z rýchlika a jednou handrou dvere, zárubne, pracovnú dosku aj sporák, s jedným vedrom vody, lebo šetríme. Bol to des. Po tomto zážitku mi bolo jasné, že keby som si mala ja zaplatiť co i len vianočné upratovanie, tak len s mojim dozorom. Neviem koľko kasirovali majitelia, my sme dostali 12 € za 4 hodiny, to bolo pred 3 rokmi. Čistiace prostriedky všetko najlacnejšie na trhu, mali vedrá z Kauflandu také lacné šmejdy, odlomila sa rúčka a všetka špinavá voda sa liala v tom milionarskom dome po zemi v kuchyni, ešte aj pod linku, všade. Úplný otras.
@vroni sak too .. jedenkrat ze okna nie lebo som jej to vopred neoznamila 🤔a dalsikrat ze wc nie ze sa jej to hnusi 😀 podotykam ze ja wc cistim aj hocikedy pocas tyzdna takze nebolo to spinave jak dakde na vlakovej stanici.
My sme mali cleanerku ked sme zili v de a platili sme viac ako pises ty ale my sme boli na hranici s luxom a teda tam aj tie ceny su vyssie
@liv1 no ja sim mala raz upratovanie,ked som tehu bola,to dirma,ze sa ich dovali viacej ale tiez nemali extra rychle tempo ale pouzivali ocit a kybel z tej octovej vody dali na drevenu podlahu,hned biele flaky ostali,
@arcticcode tak ja som z BA a byt 90m2 mi agentura bola ochotna upratat za 54e, co boli 2,5 hodiny roboty...existuje portal domelia kde su aj ponuky na upratovanie od sukromnych osob, ale tam ani po osloveni asi 15 ludi nemal nijto volny termin. a cena bezneho upratovania 5-7e na hodinu, svojra takto prisla upratat jedna pani za 10e na hodinu. velky dopyt je v meste
@ktochytavzite presne pre toto nemám rada rôzne upratovačky. Ja moju neviem moresom naučit na firme, neviem čo by bolo doma. Domáce zvyky ako jar na všetko atď sú silné. A firmy často tieto zamestnankyne nevyskoli. Ja mám drevo na poschodí, vapencove podlahy dole, obklady granitove a vapencove... Si nemôžem dovoliť aby mi to nejaká hviezda zaoctovala alebo umyla po svojom čím ona chce 😁🙏
@arcticcode ak chces aby ti to niekto urobil poriadne tak min 10eur/hod... Ak ti staci povrchny poriadok tj vyzera to sice upratane ale ciste to asi nebude tak okolo 5eur/hod... na takmer 100m2 rataj asi 4hod na dokladne upratanie 2x za tyzden.... Ale zalezi od toho ako ste na tom doma ci si po sebe urobite zakladny poriadok alebo bude musiet zakazdym zoskrabavat prisusenu srajdu v zachode.....
@ktochytavzite no moje nervy 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Nam chodi upratovat pani, raz do tyzdna na 4 hodiny, platime jej 20 eur. 120 metrov stvorcovych - vysavanie, zmyvanie, utretie prachu, umytie kupelne, zachodov, prezlecenie postelneho pradla, ked stiha aj pozehli.
@kulumulu123, na 100m2 štyri hodiny dvakrát do tyzdna? To bude lízať dĺazky jazykom? Dobra blbosť.
@kulumulu123 1760 eur v cistom pri 10eur/hodina upratovacke pri 8hodinovom pracovnom case hmm to nema v BA pomaly ani manazer 😁. Ja som mala kocku za 5eur/hodina v BA a robota tip top urobena. Skoda ze skoncila a zalozila si zivnost na kozmetiku... Takze zalezi...
Keď si nájdeš nejakú študentku, ktorá to bude mať ako brigádu a peniaze na ruku, tak za 4-5€ na hodinu ti poupratuje. Ak si chceš najať ženu, ktorá sa venuje iba upratovaniu a ma ta ako svoju živnosť, zaplatíš asi viac, oni sa nechajú oceniť. Keď si zaplatíš upratovaciu agentúru, tak to bude ešte viac - lebo neplatís len za službu, ale ešte aj za sprostredkovanie človeka. Ja by som napríklad išla do tej druhej možnosti - nájst si niekoho, kto sa tomu venuje na živnosť (prípadne je teda "dobrovoľne nezamestnaný" a chodí upratovať), takí ľudia sú kvalitní a dajú si na výsledku záležať.
Nejaká lacná študentka ti poupratovať môže, ale môže jej to trvať dlhšie alebo to nebude úplne podľa tvojich predstáv. No možno motyka vystrelí a budeš naozaj spokojný. A s agentúrami nemám dobre skúsenosti... Oni zaplatené dostanú a veľa krát sa stane, že to flakaju, keďže sú zamestnanci, tak nie vždy majú ten záujem, aby bol klient co najspokojnejsi, ale aby si oni odrobili svoju sichtu. Cest výnimkám, poznala som aj úžasne pani upratovačky z agentúry, ale to boli skôr výnimky
@liv1 ako si k takemuto super vypoctu prisla? 40eur X 2 = 80eur/tyzden X 52tyzdnov ma rok = 4160 EUR v cistom za rok : 12 mesiacov ma rok = 346.66 EUR mesacny plat v cistom 😐😐😐 matematika 3 rocnik ZS!!!!!!!
@liv1 ale za 1760eur plat v cistom ti aj ja sama velmi rada budem chodit 2x v tyzdni upratovat 😁😁😁😁
@kulumulu123 neviem ako ty, teraz sa fakt smejem 😁😁, pocitas pracovny cas. Ja pocitam 10eur za hodinu, 8 hodin denne, 5 dni v tyzdni, 22 pracovnych dni v mesiaci... To je bezny uvazok 😁😉
@vroni ja osobne mam rd cca 95m2 upratujem kazdy den cca 1-1 1/2h a ano mam Tu ozaj cisto a nie nechodime po dome v topankach. Takze 2x za tyzden po 4hod mi nepride az tak moc ale kazdy mame inu predstavu o poriadku takze ak niekomu Staci 1x za tyzden utriet prach a zhruba povysavat v rychlosti prejst kupelku a vecko ok kazdeho osobna vec.....
@liv1 😂😂😂

@liv1 to asi nebola upratovačka ale demoličná čata😊