icon

Koľko stojí upratovačka?

arcticcode
17. júl 2019

Rozmýšľame so ženou nad "objednaním" upratovačky. Máme cca 96 štvorcov dvojposchodový dom (pivnicu neriešim) a chceli by sme každý týždeň poutierať všade prach, povysavať cely dom, umyť kupelne a hajzle a poumývať podlahy. V akých sumách sa toto pohybuje? Predpokladám, že nie až tak veľa... či ?

vroni
19. júl 2019

@kulumulu123, matematika a logika sú nezdomacnele cudzie slová, že? Môžeš každý deň umývať dĺazky, vysavať a utierat prach. Ale upratovačka to aj tak urobí len dvakrát do týždňa, neurobi to v stredu trikrát, lebo v pondelok a utorok tam nebola. A každý deň hodinu a viac upratovať, to už podľa mňa nie je "čisto", to je posadnutosť. Mne stačí čistá domácnosť, sterilnu nepotrebujem.

stela01
19. júl 2019

@liv1
@vroni
@kulumulu123
To už je ina liga to sú už Gazdiné ktoré robia 5 dni v týždni a tiež zas majú iný rozsah prác a tiež inú sadzbu .

liv1
19. júl 2019

@stela01 to nemusi byt gazdina. Staci ked ma kazdy den ineho klienta

stela01
19. júl 2019

@liv1 aj tak sa dá , reagovala som naprispevok vyššie ... umyje podlahu 2 x do týždňa .

liv1
19. júl 2019

@stela01 napr ak upratuje 5 domov, a chodi k nim kazdy tyzden...

kvetinka75
19. júl 2019

ja nechápem, prečo sa robí rozdiel medzi ľuďmi , ktorí si potrebujú len privyrobiť, napr. mamička na materskej, niekto popri práci, príp- dôchodkyňou a ženou ktorá by to mala ako hlavnú prácu. Ve´d sa jedná o tú istú prácu. Tak prečo by niekto mal dostať menej a niekto viac? Ten kto si chce len privyrobiť tak tomu dám menej? Veď sa narobia všetci rovnako. Ja sa na každú prácu pozerám tak, ako keby som to išla ja robiť. Koľlko by som za to chcela, bez ohľadu na to, či to mám popri práci alebo hlavnú prácu.

stela01
19. júl 2019

@kvetinka75 preto že ak to je môj hlavný pracovný pomer platím si zdravotné poistenie a sociálne
Preto napríklad

barbora_t
19. júl 2019

Hm... Ja som kedysi chodila upratovat...4roky dozadu, robila som aj cez firmu aj sukromne, nikdy sme pod 5€/hodinu nedostali.... Ked sme chodili sukromne, chodili sme dve ku jednej babe, ta mala 3izbovy byt a boli sme tam vzdy minimalne 4hodiny...upratoval sa cely byt na kompletku, okrem okien... Lebo sa to robilo poriadne - prach, vysavanie, umyvanie podlah, umytie kupelne, wc, kuchyne, vysaval sa gauc, matrace, atd....ato este mala macku takze vsade same chlpy, to nehovorim o tom kolko mala doma serepeticiek, vaziciek, k kupelni parfemov atd, to vsetko trebalo pretriet...
Ked som chodila upratovat cez firmu, tak to nas prislo plne auto a umyval sa dom/byt na kompletku aj s oknami, majtelka bola tak prisna ze ak videla cmuhu na podlahe, musela sa cela podlaha umyt este raz 🤗 ako privyrobenie to bolo fajn, ale uz by som sa k tomu nevratila lebo, nato ake maju ludia naroky to bolo slabo platene 😉

kulumulu123
19. júl 2019

@vroni Ty mi prosim o logike ci matematike nerozpravaj nehovorim ze ma 3x za den povysavat Lebo vcera. A predvcerom nevysavala Staci raz a poriadne nie iba v strede izby trochu postrasit vysavacom a rozvirit prach. Ja osobne vysavam AJ pod postelou pod linkou ci podlahu vo vstavanej skrini a latkovu rohovu sedacku. Rovnako utoeram prach AJ v policiach v skrini ci v kuchynskej linke. Ak by som mala platit upratovacku ocakavzla by som ze to urobi tiez... Tak vies pre niekoho posadnutost pre ineho bezne cista domacnost kde nemusim vypisovat na mk temy typu "dieta zjedlo z podlahy doma keksik. Myslite ze mam utekat na pohotovost alebo to prezije AJ bez dodatocneho emergency ockovania????"

kvetinka75
19. júl 2019

@stela01 za tú istú prácu by mali všetci dostať zaplatené rovnako, či si už privyrábajú alebo je to ich hlavný zdroj príjmu. A toľko aby sa to oplatilo aj tomu čo si platí odvody. A nie dostať 3eur na hodinu, s tým, že veď si len privyrába. A čo ten človek vyvinie menej energie, menej úsilia? Výsledky chcú všetci rovnaké ale zaplatiť pomaly nikto

kvetinka75
19. júl 2019

@stela01 neviem prečo by som napr. ja mala dostať nejaké 3 eur na hodinu len preto že to mám popri práci ako žena, ktorá to má ako hlavný zdroj príjmu. Urobím presne to isté ako ona. Malo by sa platiť za odvedenú prácu a nie že tejto budú stačiť 3 eurá lebo....

acrobaleno
19. júl 2019

Nemali ste zo začiatku také tiky, že musíte upratať, lebo príde upratovačka a čo si pomyslí aký je bordel?

stela01
19. júl 2019

@kvetinka75 samozrejme určite sadzba za hodinu upratovania -3€ je smiešna .

Ale nemozeme porovnávať sumu idem si privyrobiť po pri mojej práci .
A dostanem zaplatené tak ako brigádnik ?! Keď je to moj chlieb
Živnostník VS brigádnik

danik1505
19. júl 2019

@daniel69 a odkiaľ si?

auberggine
19. júl 2019

@marianinka a mozem vediet kolko za to dostanes na hodinu v nemecku?

kvetinka75
19. júl 2019

@stela01 chápem ťa, ale príde mi to také diskriminačné voči tým, ktorí si chcú iba privyrobiť, pretože vykonajú presne tú istú prácu. A dostanú menej, preto lebo.....

vroni
19. júl 2019

@kulumulu123, skoro som si oplula obrazovku, pri tých témach 🤣 Hoci sú domácnosti, kde by ma dokázalo vydesit, že dieťa jedlo z dĺazky. Niektoré preto, lebo to množstvo dezinfekčných prostriedkov zo zeme sa už môže považovať za biologickú zbran. Iné preto, lebo mam nutkovanie očkovať proti moru a cholere už vo dverách. Pod posteľou nevysavam, stoji na zemi a nevojde pod ňu ani chlp. V skrini tiež nie, nie je vstavaná a pod sedačkou nemám koberec. Ale mame dom o cca trojnásobne rozlohe a uratovacka 2x do týždňa po štyri hodiny stíha vrátane jednorazových ukoloviek ako skrinky v kuchyni, obyvackove vitrína ci naša obrovská knižnica. A teda ja som v tomto cvok, so mnou nepohnu rozhádzané papiere po stole, ale v skriniach a skrinkách ma krížom položená šnúra dokáže vytočiť do nepríčetnosti. Nerobí prádlo a okná, tie do času nerátam (teda nerobila, momentálne žiadnu nemám). Ale môže to byť aj zariadením bytu. Ak je milión policiek a serepeticiek na odkladanie, tisíc kobercekov, sklenené dvere a parkety, bude časovo náročnejší ako veľký priestor s minimom nábytku. Ja na upratanie celého domu potrebujem tých cca 10 hodín do týždňa, ale upratovanie neznášam a považujem ho za stratu času, takže je pre mňa upratovačka jasná voľba. Viac ako tých štyri až maximálne osem hodín do týždňa nepotrebujem (jasne, ze umývačku si naložíme a vyložíme aj sami, mačacie chlpy povysavame tiež a riady nebudeme nechávať uprostred obývačky, kým príde upratovačka)

stela01
19. júl 2019

@kvetinka75 chápem , každá minca má 2 strany ....
píšeš že si idu privyrobiť ale treba si uvedomiť iný sa tým živia .

Ale tak je nereálne u nás na SK aby niekto odrobil 8 hodín za 10€ hod .
5 dni v týždni .

kvetinka75
19. júl 2019

@stela01 tak chápem, ale ja osobne, keby som si išla privyrobiť a za tú istú prácu by mne niekto núkal 3 eurá a druhej osobe 6 pretože to má ako hlavný zdroj príjmu, tak by som s tým veru nesúhlasila a nezobrala to. Veď by som robila presne to isté. A tam mi príde ten nepomer. Bežne vidím u nás inzeráty že privyrobenie v domácnosti a 2-3 eur/hod. Veď to je smiešne.

stela01
19. júl 2019

@kvetinka75 áno ale napríklad ty si nezaplatiš zdravotné poistenenie , sociálne + daň .

Taktiež neruciš ničím ani len svojim menom , napr Bratislava je tak mala ako kolvek čo kolvek už tá neodporučia ....ohovoria ....
cena sa stanovuje od veľa veci aj keď robíš pre firmu ako živnostník či brigádnik alebo len tak na čierno ....
😉

auberggine
19. júl 2019

@tenerifka a ked uz je lenivy sam po sebe upratovat tak nech aspon zaplati... nam chodi upratovat pani uz roky , ale nezneuzivam ju a ked nam umyvala okna a drhla kachlicky v kupelni ked som bola po onko operacii, tak mala zaplatene viac aj ked si nepytala . No a vrchol
vsetkeho co tu citam je , ze im aj hadze pradlo do pracky.. aby mi niekto cudzi chytal moju pouzitu bielizen.. uplny grc a vrchol lenivosti, alebo falosneho pocitu nadradenosti niektorych ludi

auberggine
19. júl 2019

@arcticcode tak si uprac so zenou sam 😉 pracujem v IBM a veru aj upratovacke musis zaplatit, pretoze tak ako si myslis ze nevie robit kazdy tu tvoju pracu, tak nevie kazdy robit uplne perfektne tu jej . Resp aj vies, ale nechce sa ti / nemas cas.

marianinka
20. júl 2019

@auberggine ja som dostavala 16.50 /h , druha rodina davala 13,50 /h , ale uz zvysuju na 15e /h pretoze si overili ci sa dobre upratuje a dokonca pani domu uz nebyva doma takze vsetko robim sama , bez pritomnosti rodiny.

baran1982
20. júl 2019

@arcticcode odkiaľ ste

iskrickaa
20. júl 2019

Ja by som cudzieho cloveka do domu nechcela. Ked sme malovali a prach zo stien bol uplne vsade (dom ma 300 stvorakov), so sebazaprenim sme zavolali upratovacej firme a dotrepala sa 200 kg kalika, co ani chodit nemohla. Pytali 200 dolarov za tri hodiny. Poslali sme ju kadelahsie s 10 dolarovkou za cestu. Nikdy viac. Zahradnik nam obcas pokosi travnik, ale dnu by som uz nikoho nevolala.

oira
20. júl 2019

5-7 € / hod vo vacsom meste ( mimo BA)

lovely5
20. júl 2019

@arcticcode nic vzlom, ale nepisal si minule v inej diskusii ze mas dlhy a nevies nic usetrit?? aj to ze tvoja zena pracuje len par hodin za 300? nech zdvihne rit a uprace si sama.. ja pracujem na fulltime, mam aj firmu a este som aj tehotna ale ze by som bola tak leniva a neupratala a nenavarila? a to mame super prijmy.. troska sa drzat pri zemi by vam neuskodilo

stela01
20. júl 2019

@lovely5 nech sa páči 💪🏻👍🏻😉.

auberggine
20. júl 2019

@lovely5 aj tak sa da povedat

marianinka
20. júl 2019

@auberggine presne tak , ako to pradlo je uz dost intimna zalezitost ,ja napr nedavam prat , maximalne mi povie ,aby som dala do susicky a vybrala a povesala , ale nezneuziva ma abs , pani ma 6 deti a uprimne mi je ju luto lebo okrem varenia a starostlivosti o 1r dceru ,nestiha abs nic ,ale... velmi si ma vazi a dokonca mi kazdy dne pvoie ze bezomna by sa mohla akurat tak... ale sak kazdy sme si steojcom svojho stastie a ked ai vybrala velku rodinu tak musi mat aj niekoho, kto jej bude pomahat . Ja som na MD a stiham aj moju domacnost aj o deti sa starat aj chodit do prace .