Kto ide tento rok stavať dom?
Zienky ste tu niektore ktore mate v plane zacat tento rok zo stavbou domu? My mame mat uz tento mesiac stavebne povolenie a na jar by saamalo zacat stavat..uz mame aj peniaze na ucte... priznam sa zee niekedy mam kus obavy a prejde mi hlavou kadeco a bojim sa ci to bude dobry krok pre tuto situaciu vo svete. Aj ked bola to velmi dlha cesta kym smeekupili pozemok a dostali sa az sem :( strasne sme.si to vytuzili a teraz ore to dianie vo svete sama neviem co bude. Myslim hlavne rastt cien a vsetkeho .. len by ma zaujimalo ci v tom.teda.odhodlane idete dalej alebo ste niekto aj zmenilo plany? Dakujem
@vierka_z ak si neviete predstaviť pýtať zľavy tak Vás vopred upozornim nato že stavbu pravdepodobne ani nepostavite.
Cenové rozdieli za ten istý tovar v tej istej kvalite su markantne.
Pamätám si na podovody polopravdy a nepravdy ak si na tieto veci pri stavbe nedáte pozor dobrá rada nestavajte
My už sme začali a niektoré materiály išli dole oproti r. 2022. Ale ako som už písala, treba odbehnúť viacero dodávateľov.
@lutomm preto sa to nevybera len tak pocitovo 😀 cena urcite zavazi, ale tak asi len tymto sa riadit nie je uplne dobre. zase ono vies dostat aj rozne zlavy z tej ceny, ked si seriozny zakaznik, ked beries velke mnozstva a podobne. to tym chcem povedat, ze ked najdes na nete nejake ceny, tak to nemusia byt este tie finalne, za ktore aj nakoniec nakupis.
@vierka_z to sa moze lisit v zavislosti od predajcu a objemu objednaneho stavebneho materialu. v mnohych stavebninach je bezne, ze ak nakupis vacsie mnozstvo (napriklad viac ako 1000 alebo 2000 kusov), mozes ziskat zlavu od 5 % do 15 % alebo aj viac, v zavislosti od celkovej hodnoty nakupu, to sa neda nejak jednoznacne povedat asi.
@vikisukik svagor ked tak prerabal jadro na byte tak mu dali az 30% v stavebninach co si myslim ze ti spravi na cene uz riadne vela 😀 ale islo len cisto o sadrokartony skrutky apod. neviem ci by boli ochotni takto pustit aj pri stavebnom materialy 😀
@tilly to su ale riadne rozdiely cenove. nepytali ste sa ze preco je to tak? lebo mna by to zaujimalo 😀

@tilly Ku konca roka všetci plašili, že všetko pôjde hore. Ale čo sme my zatiaľ pozerali, aj čo som čítala v nejakom článku, tak zatiaľ to práveže vyzerá byť celkom fajn. Ako záleží určite aj že ako čo a ako kde. No tie ceny za robotu, to už je celkom aj dosť tých 12 by som povedala, zvlášť, keď sú to len také bežné roboty. Môžem sa opýtať, že z čoho zvyknete stavať?