Kúpa pozemku v tichosti pri lese verzus pri hlavnej ceste
Ahojte. Vyberáme pozemok. Mame dva. Vymera a cena sú rovnaké. Na oboch sú IS aj prístupová cesta. Ktorý pozemok?
1. Pri hlavnej ceste, výfuky, hluk, neustály pozor aby deti nevybehli na cestu, do NR 15km
2. V tichosti, pri lesiku, na konci dediny, deti môžu behať hore dole, do NR 28km
Jedine ta “dostupnosť do NR” ma mata... ale je to až taka výhoda??? Keď ma človek auto? Pri hlavnej bývať... hlavný tah NR - NZ.... neviem... skusenosti? názory?
@tajy urcite, ja sa nehadam. Starsi dom v meste teda, aspon v Tn, vychadza okolo 100tis viac ako starsi dom na dedine.
Nechce sa mi prepocitavat, za kolko rokov by sme to precestovali ;)
To dochadzanie je otravne, ale zili sme v Ba a tiez sme v ramci mesta precestovali vela km, a tiez to dochadzanie mhd nebolo idealne. Je to osobnych preferenciach.
Niekomu chyba civilizacia mestsky ruch a niekto by sa v byte citi ako skrecok v krabici ;)
A jasne, uplne najsamlepsie je zdedit dom alebo pozemok ;)
@u2jana My sme z KE, cize ceny tiez uzasne aj na okolitych dedinach. Clovek vekom dozrieva a prehodnocuje svoje rozhodnutia. Inak rozmysla bezdetny a veci si idealizuje, inak viacdetna rodina so skolopovinnymi detmi. Zaklad je vediet sa spravne rozhodnut, prip.co rodine nevyhovuje vediet zmenit. Co je teraz ideal o 10 r.uz vyhovovat nemusi ale dobra nehnutelnost sa da predat vzdy. Pri kupe treba pozerat aj do buducna, ak nastane taka situacia, ci je v tej lokalite nehnutelnost dobre predajna, nestrati na cene atd. Je jedno ci ide o kupu bytu, pozemku alebo domu.
@satanca Odpovedám trochu oneskorene, ale snáď to nevadí. Kolega má dom pri lesíku a ľutuje, že tam šli bývať. Začína im prekážať, že je to od ruky. Z detí má tínedžerov a chceli by tráviť viac času s rovesníkmi, ale keďže dom je "ďaleko", tak častokrát sa nedostanú von... Kolega tiež spomína, že pri lesíku je chladnejšie a vlhkejšie. Vie to porovnať. Predtým bývali v menšom rodinnom dome na frekventovanejšom mieste.

Ja som z dediny, čiže ja som zvyknuta. Teraz byvam 5 rokov priamo v NR v bytovke, a ide ma porazit, ja milujem ticho, klud, samotu, zahradkarcenie, muz takisto. Sme introverti. Masy ludi nam totalne vyciciavaju energiu. 4 km od obce je mensie mesto (Vrable), kde je skutocne vsetko. Ak budeme potrebovat nejake socialne vyzitie, skocime do kina do NR, pripadne na najeke podujatie :D aj tak v NR budeme asi pracovat, aj ked radi by sme homeoffice obaja 🙂 zijeme bio zivotom, ja sa vidim ako dennodenne varim pre rodinu, odstavujem ovocie, peciem bio kolačiky, staram sa o zahradku, psa, sportujem, a pracujem z domu. 🙂 Klidek, pohodicka, no stress.. chcem "vybocit" z tej dnesnej vystresovanej, uponahlanej, mestskej "reality", ktora mi viac berie ako dava (najmä zdravotne)... zivotny pokoj hladame... s dobrou dostupnostou k mestu 🙂 cize skutocne asi ta dvojka.