icon

Matná alebo lesklá kuchyňa

bellaa3007
20. apr 2025

Ahojte.
Výhody nevýhody matnej a lesklej kuchyne ? Farbu vybratu mám len povrch si nechám poradiť ☺️

vanilkovazmrzka
20. apr 2025

Leskla

A nerozumiem kde vznikol ten hoax ze matny povrch sa lepsie cisti… totalny bullshit, leskla vyzaduje uplne minimum efortu na cistenie

michaelam2
20. apr 2025

@ingridpisarova vies co pronto na vsetky povrchy pouzivam, to mam najradsej.

guudy
20. apr 2025

Zavisi od kvality pouziteho materialu. Aj matny aj leskly povrch moze byt naprd alebo aj v pohode na udrzbu.

@bellaa3007 chod si materialy ochytat, poskusaj ako vidiet odtlacky prstov, pokojne by som si vzala aj mikrovlaknovu handricku so sebou.

Ja som takto testovala kvalitu drevenych podlah. Sice nie kvoli odtlackom, ale klucamk som skusala tvrdost a odolnost ;)
Praktickost nadovsetko😁

livsi
20. apr 2025

@babushkaem skúšala som všetko a aj tak tam ostávajú šmuhy 😆 niekedy fungoval Alex renovátor nábytku. Alebo tmavá DIAVA taká tmavá. Ale nikdy to nebolo top bez šmuh. Jedno skrinka ok a ďalšia hrôza. Skúšala som aj všetky typy handričiek. Niekto ešte odporúčal Vieleda handričku fialovú. Tu som neskúšala tak neviem

veve889
20. apr 2025

Ja som mala ciernu matnu a to bolo strasne vycistit - mastne odtlacky tam zostali, nech som robila cokolvek. Teraz mam kasmir lesklu a super. Len pretriem.

biba_18
20. apr 2025

@babushkaem je to na lakované linky, takže…

biba_18
20. apr 2025

@vanilkovazmrzka mám skúsenosť, fakt ma to nestojí žiadnu námahu…

michaela329
20. apr 2025

Mám matnu a dokonca svetlú - vanilka, čistí sa veľmi dobre. U rodičov sme mali lesklý povrch a to nikdy viac, nemala som na to nervy a to tam boli už len dospelí ľudia 😃

lucia13022023
20. apr 2025

Matná. Vobec sa neumyva ťažko😁 mam krásnu bezovu matnu linku.
Leskla je v prvom rade sama o sebe škaredá, vidieť na nej každý dotyk prsta, lestit to do nekonečná by sa mi nechcelo.

bellaa3007
autor
20. apr 2025

Ďakujem dievčatá ❤️

majlo1234
20. apr 2025

My mame matny beton a nevidno nic. Naopak, mame sklenenu ciernu chladnicku, vstavane spotrebice a sporak, a vidno na nich kazdu kvapku. Za mna urcite matna

deedol
20. apr 2025

Matna biela - nevidiet nic. Ale mam take tusenie, ze je to o konkretnom pouzitom materiali, my mame od stolara a je to rozdiel oproti takym tym z obchodu. A to nebola nejaka draha. Ako niekto pisal, chod si to ochytat.

liv1
20. apr 2025

My mame matnu bielu/slonovinovu a super udrzba. Ziadne packy nie je vidno nikdy. A mame od stolara

milanemila
20. apr 2025

A tie co mate matne kuchyne a zle sa vam umyvaju, aku mate povrchovu upravu? Lebo my mame striekane matne skrinky a udrziava sa mi ta kuchyna rovnako ako aj leskla predtym 🤷🏼‍♀️ nemame ani uchytky, niekde su zafrezovane a niekde push.

nevenka
20. apr 2025

My mame matnu bielu z Decodomu, Lotu a mam ppcit, ze je totalne v pohode. Akoze nie je to dub arlington, co sme mali v byte, na tom nic nebolo vidno, ale chcela som bielu a je to v pohode...🤔

betulinka1
20. apr 2025

@bellaa3007 za mna lesklá. Mame aj v praci aj doma. Utries handrickou na sklo a ako nove, ziadne cmuhy Aj v praci pouziva upratovacka handričku na sklo. V robote sme mali matnú a tam boli furt capky.

nevenka
20. apr 2025

@guudy klucami??? A to keby kazdy robil, no neviem si predstavit. Ale mala som to spravit, lebo sme kupovali taku odolnejsiu Egger a revat sa mi chce, co spravili zrnka prachu pod takou tou ochranou pod kancelarsku stolicku. Bez tej ochrany by to bolo asi lepsie...😑

babushkaem
20. apr 2025

@milanemila ja mam egger black matt.. a posledný krat v živote

ingridpisarova
20. apr 2025

@michaelam2 dakujem

guudy
20. apr 2025

@nevenka ano klucami. Na vzorkach, nez sme sa rozhodli, ktoru chceme…

timea301196
20. apr 2025

@babushkaem modrý cistic z dmky topka

martinka0944
20. apr 2025

Za mna matna. Mala som aj lesklu, nikdy viac lesklé povrchy momentálne do nového domu. Rychlo sa vylesti, ale casom na nej ostanu tie smuhy z cistenia akoby sa vycucha lesk a to tiez nevyzera bohvie ako. Proste stale to len iritovalo tie packy cistit...mam teraz matnu dolne skrinky capucino a horne kasmir s ciernymi uchytkami a nedam dopustit! V lidli za par eur kupim vlhcene utierky n povrchy a pekne s tym ide dole ak za mokra dolestim dosucha.

lizatko1009
21. apr 2025

prave lesku pretries speci handrickou bez čistiacich velmi rychlo, ale z matu tak lahko nepojdu, kamoska uz tie capky na ciernej a sivej s jarovou vodou skúšala drhnut...

natalka13
21. apr 2025

@martinka0944 16 rokov nemam ani cmuhu ani na kuchyni ani na obyvacke. To mudi byt smejd nabytok ak ma vydrate cmuhy po svedskej handre

natalka13
21. apr 2025

Este dodam ze ide dost aj o styl domu ci bytu. Celkovo pouzite materialy v interieri

sarandon
21. apr 2025

Mala som lesklú, leští sa dobre ale tiež pozor ns handru- jemné škrabance. Potom mi z nej odišli fólie a dvierka sme menili za matné. Lesklú by dom už nedávala. Ani dizajnovo,ani údržbou.

nelka93
21. apr 2025

Mam matnu, kúpila som si hubky na čistenie a nie je žiadny problém. Ale mne sa lesklé nepáčia, príde mi to staromodne a kolotocarske 🙂 takže u mňa bola voľba jasna

cafelatte
21. apr 2025

Prešla som z matnej čiernej na lesklý bielu a neviem si vynachváliť.

merrykondrk
21. apr 2025

@bellaa3007 Mala som čiernu lesklú, bolo na nej vidno všetko, teraz mám bielu vysoký lesk a údržba je minimálna 🙏🏻 (utrieť ju musíš, ale nie je na nej vidno každý odtlačok prsta)

bellaa3007
autor
21. apr 2025

@merrykondrk bielu lesklú tiež ? Ja chcem krémovú niečo podobné ale teda rozhodujem sa medzi matnou a lesklou