Matná alebo lesklá kuchyňa
Ahojte.
Výhody nevýhody matnej a lesklej kuchyne ? Farbu vybratu mám len povrch si nechám poradiť ☺️
@bellaa3007 ja mám z Ikei, matnú a v pohode. Raz týždenne stačí prebehnúť. Ale nemám dotykové otvaranie ale taký ten zárez zhora.
Viac záleží na tom, z akého materiálu je povrchová úprava, teda či je priľnavá, čím sa doporučuje čistiť, nedajbože či sa nezoderie alebo nezduje.
Ja mam jednu kuchynu bielu lesku a druhu ciernu matnu ale jednoznacne leskla ...matna mi ide na nervy brrrr jedine co pomaha na umyvanie je tepla voda so saponatom
@alenamihal videla som naživo matnu čiernu u kamaráta a pot má oblieval 😀 muž má teraz v dome kde bývame šedú a ešte také blbé ryhy nejaký vzor či čo to je... V novom dome sa preto rozhodujem čo bude najlepšie riešenie pre moje nervy
@bellaa3007 lesk. Mám aj matnú aj lesklu a išla vy som do lesku
Máme 8r vysoký lesk,biela striekaná folia. Údržba je super, vlhkou handričkou všetko vyleštím a hotovo. ALE biela fólia na priamom slnku zmenila farbu. Po 8r mám horné skrinky v 3 rôznych odtieňoch žltej. Ešte, že tento rok je maslová veľmi in..
@bellaa3007 necelý rok mám lesklú bielu a časť matnu čiernu. Tá čierna je našťastie len na 2 skrinkách. Bielu lesklú len prejdem vlhcenym obrúskom a je vybavené. Čierna matná dá zabrať. No aj tak neľutujem. Ale celú matnu by som nedala
@merrykondrk bielu lesklú tiež ? Ja chcem krémovú niečo podobné ale teda rozhodujem sa medzi matnou a lesklou
@bellaa3007 niečo podobné, ako máme my ☺️
@wiwi28 striekana folia?
@natalka13 pri lepenej fólii sa nedajú do detailov upraviť rohy na skrinkách (po čase sa práve v týchto miestach začne fólia olupovať). Pri "striekanej" fólii sa nanáša na povrch iným spôsobom ako lepením a nevznikajú spoje po rezaní. Toto sme dostali ako vysvetlenie v SIKO.
@bellaa3007 moja 1.čierna lesklá -údržba super
2.antracit matná -údržba oveľa horsia
@natalka13 pri lepenej fólii sa nedajú do detailov upraviť rohy na skrinkách (po čase sa práve v týchto miestach začne fólia olupovať). Pri "striekanej" fólii sa nanáša na povrch iným spôsobom ako lepením a nevznikajú spoje po rezaní. Toto sme dostali ako vysvetlenie v SIKO.
@wiwi28 striekana folia neexistuje. strieka sa lak.
folia sa lepi.

@bellaa3007 mám bielu matný, som spokojná. Ono je všetko o tom cákani pri varení. Nejako sa mi zvlášť nespini, ak niekde kvapneme, hned utriem, čiže je to aj o údržbe.