icon

Mravce - faraóny v byte

lenkaj910
30. jan 2022

Ahojte, poradte co na faraonov v byte. Striekam Cyper, krelsim kriedou, kupujem tie pasce lepkave a nic. Stale su. A vela...je to uz neunosne..

Strana
z2
babovka2321
30. jan 2022

@lenkaj910 https://bugy.sk/images/products-cache/2388dc361... taketo nieco nam pomohlo, najskor sa ich objavilo hooodne, ale ked to vsetko vynosili prec, tak zmizli...

kittykat22
30. jan 2022

skus toto nastriekat po celej dlzke okrajov kuchyne alebo kde ich mas https://ageosk.sk/sk/raid-max-pena-lezouci-hmyz... ja som sa takto zbavila rybeniek. striekala som celkovo 3x - ked sa vzdy objavili a uz ich roky nemam. Ale rano po prvom nastreku bol v kupelne na zemi normalne cintorin.

lenkaj910
autor
30. jan 2022

@babovka2321 no toto som este nemala...kupila si v nejakej znamej drogerke? ci by som to nasla aj u nas...

sunshine_18
30. jan 2022

Octom rozriedenym s vodou vytriet skrinky, zárubne, listy..

lenkaj910
autor
30. jan 2022

@kittykat22 dakujem. ja ich mam uz vsade. kuchyna wc, kupelka detska.i v spalni som nasla...a to keby som nic nerobila,ale len chodim a striekam a nic z toho

lenkaj910
autor
30. jan 2022

@sunshine_18 ja uz neviem, ci by taketo "prirodne" veci zabrali..ked uz ani chemia mi neucinkuje

kittykat22
30. jan 2022

@lenkaj910 musis nastriekat po celej dzke miestnosti

babovka2321
30. jan 2022

@lenkaj910 nam to pred "sezonou" rozdavalo v starom byte bytove druztvo, takze neviem ani, ktory presne to bol, my sme uz dostali len tie nadrzky s jedom🤷‍♀️

lindous
30. jan 2022

Cyper a domčeky, z ktorých si donesú otravu do hniezda nám fungovali najlepšie, ale vždy len dočasne, finálne pomohol až hromadný postrek všetkých bytov

jani321
30. jan 2022

Nam takisto rozdávali nádobky v celej bytovke, mali sme ich v linke. Málo ich viacero susedov. Trebalo ich umiestniť v kuchyni a v stupacke. Postupne zmizli. Ale to sme museli všetci susedia použiť tie nádobky, aby nepreliezali.

heln
30. jan 2022

@lenkaj910 ahoj, neviem ci si nejak pomozete s faraonmi, treba sa popytat susedov, ci aj oni nemaju, ich kolonie presahuju vas byt, budu chodit stale. Byvali sme raz v starom panelaku, kde byvali vacsinou starsi dochodcovia, tiez sme mali faraonov, uz si nepamatam co vsetko sme skusali a ked som sa rozpravala so susedmi, tak vraveli ze starsi do toho investovat nebudu a niektori si dali sukromne vystriekat byt deratizatorom a mali pokoj.

lenkaj910
autor
30. jan 2022

@heln ja by som si zaplatila vystriekanie, len ci by to malo efektked ostatny to neriesia😔

janka_23
30. jan 2022

@lenkaj910 nám pomohlo až keď sme našli hniezdo. Inak boli všade, na chvíľu zmizli a potom sa objavili znovu. Takže môžu ti preliezat od susedov

lauristrk
Odpoveď bola odstránená
noemi155
30. jan 2022

@lenkaj910 toto mala aj kamoska taký problém
Proste bytová schôdza a každý jeden byt dať tie domčeky a pokapu
Oni sa ich tak zbavili

evaachesa
30. jan 2022

Toto nám pomohlo zbaviť sa faraónov do pár dní 🙂
https://www.lacnepostreky.sk/pripravky.proti.le...

pinkgirl
30. jan 2022

@lenkaj910 odporúčam riešiť to komplexne - u nas v bloku sa objavili a z fondu bytového domu sa zaplatila firma - vystriekali byty s výskytom a rozdali nám špeciálne "domčeky" s otravou. Tie bežne v obchodoch nedostať. Funguje to, zbavili dme sa ich.

viestta
Odpoveď bola odstránená
lenkaj910
autor
30. jan 2022

@viestta co z toho ,ked tu su taki "ochotni" susedia, ze az... nikomu nikdy nic netreba ,nic nevadi atd... sa daleko nedostanem s takouto "ochotou".. :/

viestta
Odpoveď bola odstránená
laurika85
30. jan 2022

@lenkaj910 my sme mali presne to iste, co pisala babovka, dokonca nam to potom aj domovnik roznasal, ze je to momentalne najlepsie na trhu. Najskor budes mat strasne vela mravcov, lebo im to vonia, ale donesu si to do hniezda a uz sa dalej nerodia. Fakt to velmi pomoze, teda u nas v panelaku uz nemame

anavivana
30. jan 2022

Nám pomohlo toto, a to sme s nimi inak bojovali roky, poskúšali kadečo.
https://repelenty.heureka.sk/bayer-garden-gel-n...
Nájdeš si miesto, ich cestičku, tam im kvapneš návnadu a oni si to odnesú do domčeka a pokapú tam.
A ako už bolo povedané, treba na domovej schôdzi o tom povedať, aby zabezpečili vystriekanie stúpačiek. Lebo určite nie ste jediný byt, kade lozia.

nairia
30. jan 2022

urcite to treba riesit so spravcom/domovym dovernikom. ja som mala rovnaky problem, oni maju radi vlhko a presuvaju sa najma cez stupacky. nikdy nebudu len v jednom byte, takze ak maju hniezdo inde, mozes aj pol drogerky vykupit, nepomozes si, toto chce plosny zasah dezinsekcie. u nas to niekto zo susedov nahlasil a zrazu sme zistli, ze polka bytov sa s nimi lopoti.

lenkaj910
autor
30. jan 2022

Dakujem Vam vsetkym
.
.domovnika nemame, schodze nemame... skusim zacat opakovane tlacit na spravbyt.. dakujem ozaj za skusenosti a nazory

empeeska
30. jan 2022

@lenkaj910 ja tiez odporucam Protect. My sme sa mravcov faraonov tiez nevedeli dlho zbavit, boli v celom byte, nepomohol ani postrek celej bytovky, ziadne ostatne prostriedky, prirodne uz vobec, stale sa vracali. Kupili sme toto, trvalo to chvilku dlhsie ale mravcov sme sa zbavili. Funguje tak, ze bráni vo vývoji mladých fáz mravcov na dospelé jedince a zároveň bráni v liahnutí samotných vajíčok. Za dobu 12-14 týždňov uhynie celé hniezdo.

lenkaj910
autor
30. jan 2022

@empeeska mame 80 m2 byt...ja kludne toho nakupim viac.. staci 2-3 ks do lazdej izby,?

empeeska
30. jan 2022

@lenkaj910 my sme mali v kazdej izbe po 1ks a v kuchyni, kde ich bolo najviac, 2ks. V kuchyni to rychlo vyzrali, tak sme potom dali na to iste miesto dalsie.

lenkaj910
autor
30. jan 2022

@empeeska a po 12-14 tyzdnoch ste uz mali pokoj na dlhsie obdobie?

empeeska
30. jan 2022

@lenkaj910 najskor ich bolo vela, chodili to vyjedat, potom postupne menej a menej, po 2 mesiacoch sa uz len sem tam mravec objavil, potom uz nic. Mali sme pokoj 2 roky, minule leto sa zasa zacali objavovat, tak sme hned nasadili Protect a zmizli.

zuzana518
2. nov 2023

@lenkaj910 dobry den, chcem sa opytat, ci sa vam to potom podarilo vyriesit, zabrali vam tie pasce? poradili ste si s tym?

Strana
z2