icon

Myslíte, že na Slovensku nebude plyn?

27. aug 2022

Myslite si že na Slovensku nebude plyn? Že naozaj domácnosti budú obmedzene na kúrenie 18 stupňov ? Čo sa bude ďalej diať na tomto svete ?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
pribinak
28. aug 2022

@sasa1983 píšem sme rozmaznaní. 18 je úplne v pohode, v mnohych krajinách by sa zasmiali na dobrom vtipe

mimirka32
28. aug 2022

@mamula20 Fico nas ale nedostal ani do EU 🙈

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mimirka32
28. aug 2022

@mamula20 az na to, ze tu pracu neurobil Fico, ale Dzurinda

sasa1983
28. aug 2022

@pribinak dovolím si nesúhlasiť. Ja mám pod 21 dyskomfort, je to moja osobná záležitosť a už aj to som oblečená . Môžem doma chodiť v teplákoch a tričku, kľudne aj s dlhým rukávom, ale chodiť aj s dlhým rukávom a svetri sa mi kvôli sankciám, najmä DE voči Rusku chodiť nechce.

pribinak
28. aug 2022

@sasa1983 obávam sa, že tvoj názor nikoho veľmi trápiť nebude

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sasa1983
28. aug 2022

@pribinak áno veď to. Nevadí. Už v DE začínajú byť nepokoje. A to zaviedli 19st. Strany začínajú tlačiť na politikov, aby sankcie zmiernili. Nadej existuje.

hopsadobrandejsa
28. aug 2022

Europu caka tvrda zima, nebudeme si klamat, ale pozitivne je, ze sme v kolektive krajin ktore sa snazia vzajomne si pomahat ci uz v dobrom ci v zlom. Rusi sa v sucasnosti nemaju na koho spolahnut pretoze drviva cast clenov OSN odsudila invaziu na Ukrajinu a od Severnej Korey pomocnu ruku cakat nemozu....ledaze tak vozy so slamou.

Rusi budu trpiet dlhodobo pretoze Europa sa casom stane od Ruska energeticky nezavislou. Bohuzial pre nich, Rusi uz monopoly co sa tyka plynu a ropy mat nebudu pretoze Azerbajdzan dokoncil sustavu cez Turecko az do Talianska ( hoci to Rusi namietali ) a Kaspicke more ma obrovske loziska plynu a ropy.

Rusi maju len energoprijmy a ked sa toto odstavi, su nahrati. Prognozy sa naplnili presne ako to uvadzali a to tak, ze najneskor koncom augusta zacnu rusi pustat plyn do vzduchu pretoze ho nebude kam poslat. Loziska plynu sa vypnut nedaju.....bud to predaju alebo budu pustat do luftu, ina alternativa nie je.

Azia taky dopyt po plyne nema a navyse nie je na to vybudovana infrastruktura a v sucasnosti export plynu a ropy do Indie ci Ciny je s vyraznou zlavou a logisticky narocne. Rusi teraz zarabaju na vysokych cenach a dopyte z Europy ale tento "gravy train" im coskoro skonci.

Len ziadnu paniku.....je tu Azerbajdzan, Norsko ma tiez velke zasoby ropy a plynu, Holandania maju tiez hoci momentalne odmietaju narazit vrt. Poliaci stavaju novy LNG terminal a nasu sustavu nedavno prepojili s tou polskou.

Je to na dlhe lakte, ale ak Europa teraz vydrzi zimu a zrejme cely dalsi rok tak Rusi budu mat problem dlhodobo. Plyn budu pustat doslova do luftu pretoze v kratkej dobe nenajdu odberatela ktory im pokryje 40% stratu z Europy. Azerbajdzan bude zarabat tazky cash a z dialky sa im budu smiat do ksichtu.

pribinak
28. aug 2022

@sasa1983 držím palce

sticker
mb2021
Odpoveď bola odstránená
veverickav
28. aug 2022

K tej tvojej poslednej otazke... co sa este bude diat? Myslim, ze vsetko je mozne sa docitat v biblii. Ale jasne... ludia sa z toho smeju 😉 jedno ti ale poviem, podla biblie bude uz iba horsie.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
veverickav
28. aug 2022

@mb2021 😉

petulda333
28. aug 2022

@marzuz89 boze,bolo to napisane s nadsazkou. Neboj niesom tak sprosta,aby som myslela len na seba. My plyn nemame,ale moji rodicia,svokra ci sestra ho potrebuju. Bol to zart! Tak klud

bimbambom
28. aug 2022

@evamarek77 je to naozaj možné , to isté dookola vojna , kovid , očkovanie, šetrenie , platy atď . Prieskum rýchlo , zadarmo a bez námahy .....

autor
28. aug 2022

@petulda333 dobre elektrika že o 42% drahšia žiadna výhra

petulda333
28. aug 2022

@maciatkolulu
@savmebej neboj,taka hlupa nie som. Vdaka za sudenie. Moja veta,ze nemame plyn,bola nadsazka. My ho v dome nemame,ale zvysok rodiny ho potrebuje. Takze nie,nie som sebec. Bol to zart,aldbo ako to nazvat

petulda333
28. aug 2022

Uvidime ako to bude,nebudem sa strachovat vopred.

autor
28. aug 2022

@terezka1947
@mamula20 ale eu káže rozdeliť sa ! Takze aj plyn poputuje dalej

liligreg
Autor odpoveď zmazal
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ndrag
28. aug 2022

@marca12 ale myslim to vazne ;).Firmy s velkymi ziskami to daju, ale napr cukrar z vedlajsej ulice co ma 5 zamestnancov uz nemusi. Aj stredne velke firmy mozu mat problem, a kto si to nakoniec vyzerie? Komu kvoli tomu bude meskat vyplata? Treba rozmyslat v suvislostiach.

ivana11155
28. aug 2022

Plyn bude, len bude drahý. Premietne sa to do cien výrobkov, to sa vlastne deje už teraz. Ja mam rada v zime vnutri teplo, budeme si musieť zvyknúť, ale co viem niektorí dochodci mali už aj predtým nastavene vykurovanie na 18stupnov celú zimu.