icon

Na koľko stupňov kúrite v zime?

25. sep 2024

Blíži sa nám vykurovacie obdobie, človek chce byť v zime doma v teple ale na druhej strane sa obáva nedoplatkov. Na koľko stupňov máte nastavene kurenie? Vlani sme skúšali určite obdobie do 20 stupňov, ale priznám sa mne je pri takej teplote chladno aj keď som oblečená, hlavne večer keď už posedavam. Minimum kedy sa už cítim príjemnejšie je 22 aj keď tiež to u mňa nie je tielkova teplota. Bývam v zateplenom dome.

selenka7
25. sep 2024

@egonsk no vidis a mozno si to zle pochopil, mozno ti tym len chcela nieco naznacit 🙈😄

marca12
25. sep 2024

@egonsk skoro ako moj svokor 😂ten kuri na 28 a nas ide vyvalit,ked tam prideme

selenka7
25. sep 2024

To zas moji svokrovci nekuria vobec, ani v zime, im nejako staci, ako im byt vyhreju susedne byty. V spalni maju tak 16 stupnov a chodia v kratkych trickach. Pre mna je utrpenie ist k nim v zime na navstevu. V obyvacke pod stolom len laminatova podlaha, keby aspon kobercek pod nohy. Par hodin u nich a uz taham sopel.

egonsk
25. sep 2024

@selenka7 😁😁😁 no spavala aj bez pradla, tam naznacovat netrebalo 🤣 ... ale ona mala choru stitnu, takze niekedy mavala navaly jak zena v prechode...
Ale deti mam tiez take, ze starsi kludne aj v 20 bude behat v kratasoch a spat pri otvorenom okne, mladsi presne opak, ze pri 24 ho najdes zababuseneho po zuby v paplone a cez den v hrubych ponozkach a dlhych teplakoch...

danyelia
25. sep 2024

Určite nad 25, máme podlahy, malé deti, v zime by sme zamrzli 🥶

simsalabim
25. sep 2024

22.5.

slavomira236
25. sep 2024

Max na 21 cez den na noc mam siahnute kurenie na 17 takze nezopne

doriiis
25. sep 2024

Termostat je nastavený na 20,5.Ked sa zakuri je o stupeň viac.Pri 22 stupňov mi už je teplo.

henka123123
25. sep 2024

23

adriena85
25. sep 2024

Do 23

btus
25. sep 2024

izby cca 22, spálňa 18.

patta89
25. sep 2024

23 °C mame nastavene tepelne cerpadlo...v zime kurime, v lete funguje stropne chladenie

pe_mi
25. sep 2024

22.5, manžel aj 26, pre mňa hrozneee teplo.
Nevieme sa zhodnúť.
Ale keď máme doma okolo tých 22 st, to je keď manžel nie je doma 😀. ,každý kto k nám príde, že akú zimu máte..ako nechápem.aku zimu.mame novostavbu tehlovu.chodim v tričku.

nevenka
25. sep 2024

@egonsk tebe by sa pacilo v nasom starom byte, konstantne bez kurenia okolo 24-25 😅. V zime pri zamracenom pocasi okolo 22, to by si si prikuril mozno, hlavne na severnej strane a v lete je to katastrofa aj do 30+.
V dome mame okolo 21 a este chodim v tricku, je to stary nezatepleny dom, ale inak odizolovany od podlahy a kurenie podlahove. Take ine ako radiatory alebo u nasich ocove kurenie drevom, ze vypeckuje pec, dobre sa voda nevari a do rana dom vychladne, ze sa bojis vyliezt z postele 🤪. Nuz, kazdy sme iny.

magdalenal
25. sep 2024

Ked som.doma sama ze pracujem z domu, staci mi 17-18, chodim normalne tricko/teplaky, pred tym ako pridu moji z prace a skoly vykurim na 23 a prezliekam sa do kratkeho 🙂

diewcatqoo
25. sep 2024

Pre mna je ideal 22,5.
Fuj, neznasam, ked pridem k niekomu na navstevu a maju tam pretopene tak, ze sa neda dychat. Asi by som umrela, keby som mala doma kurit celu zimu na 26 stupnov.

euka210
25. sep 2024

Mame starsi zatepleny dom, kurime drevom v kotli. Tak okolo 20C, max.21C...rozdiel medzi poschodiami je 1C. Pri 23 uz mi je horuco. My chodime v dlhych trickach celu zimu, ja niekedy rano ci vecer aj mikinu.

matrioshka333
25. sep 2024

Kým neboli deti 25-26 C. Teraz 22-23 C

samik88
25. sep 2024

Ja potrebujem 23-24. Neviem pochopiť tých čo majú 17-18. Zamrzla by som 🥶

saxana000
25. sep 2024

Skusali sme minuly rok na 22 ale rosili sa nam okna a bolo mi stale zima nonstop v svetri alebo pod dekou podlahy mame strasne studene byvame na jednotke pod nami su pen pivnice.23,5 je taky moj standart.muz sa sice vari ten je horkokrvny ale ja som spokojna a mame aj male babo tento rok tak tych 24 tu bude minimalne aspon v dennej casti detskej a v kupelni v spalni moze byt aj menej.

pe_mi
25. sep 2024

Ti ,čo na noc vypinate kúrenie,máte proste malo stupňov v spálni, v čom spite?vo fusakoch?ešte mi povedzte,že bez ponožiek a v krátkom pyzame 😀😀 ja by som zmrzla

patka06
25. sep 2024

@pe_mi v spálni v podstate nekúrime vôbec, v zime dlhé bavlnené tričko na telo a pod zadok s dlhým rukávom, bez ponožiek. Ideál na spanie 18 - 20 Stupňov.

titla
25. sep 2024

Cez den mame nastavene na 21, v case ked nie sme doma a v noci 19°C. Ja som zmrzlina, cize v zime spim v hrubom pyzame, ponozkach a pod riadnym paplonom. Doma nosim svetre a kym sa hybem, tak mi je 21° o.k., telku vecer potom pozeram v zupane a pod dekou. A moj 5 rocny syn pri tejto teplote funguje bez papuc a v kratkom tricku...

marcellka32
25. sep 2024

Keby som v zime spala pri 17 stupňoch, tak ráno mi tečie sopel...22 musím mať cez deň, noc 20

A inak: muži majú hrubšiu kožu, potrebuju menej tepla, žena má tenkú kožu, potrebuje viac tepla ;)

tilly
25. sep 2024

Hore v nočnej časti na cca 20 stupňov a dole, kde sme celý deň na cca 23, ale prikurujeme cez deň, ak svieti slnko, klímou, ta ide vďaka ftve zadarmo

tilly
25. sep 2024

@pe_mi ja hrubé ponožky, tielko a tenký bavlnený rolák, krk musím mať krytý, ale gate buď tenké, alebo krátke.

3princezne
26. sep 2024

My mame nastavene nech kuri, ked teplota klesne pod 21. Ale ano, niekedy je to moc zima. Ale ja si aj rada vetram. Ja som zistila, ze musim sa proste hybat, vkuse daco robit a zima mi potom nie je. Teda samozrejme mat papuce, to musim a aj sa teplejsie obliect, urcite nie v kratkom tricku

slavomira236
26. sep 2024

@pe_mi v normalnom bavlnenom pyzame a v ponozkach ale v tych spim aj ked je horuco v lete. V zime klasicky paplon v lete len navliecka.. zistila som ze setom sa lepsie spi ked sa nekuri.niesu spotene. Su menej chore

caroline_
26. sep 2024

ked uz je fakt chladno tak max na 22 ale to len sem tam,vacsinou na 20

katkaseiner
26. sep 2024

Kurenie cez den mame nastavene tusim na 23 stupnov ale ked k tomu zasvieti slnko tak mame aj 26. Kamoska k nam chodievala v zime a sedela v tielku, tak jej bolo teplo 😆 Samozrejme viem ze je lepsie menej kurit ako viac ale mame sedavu robotu a pracujeme z domu, cize sediet v 20 stupnoch urcite nebudem.