Obytný kontajner - bývanie s deťmi
Bývali by ste s dvoma deťmi v obytnom kontajnery, keby ste v podstate nemali inú možnost?
kontajner je zariadený, aj s malou záhradkou (ponuka od kamarátov), ale stále je to...kontajner, nic ine cenovo neprichádza do uvahy. Ta druha možnost je ostat s násilnikom alebo u rodičov (nie dobré vztahy, ťažké povahy).
Bolo by to asi aj na trvalo (dlhodobo), hypotéka je nereálna. Rozmýslam aj, ako na deti budu pozerat spolužiaci.
Vdaka za nazory.
a hlavne WC+ sprcha voda elektrina všetko je tam vyriešené ako má byť?
Preco nie? Pokial je tam kurenie, zariadenie, sprcha, toaleta? Treba to len "podat" okoliu, ze idete styl minimalistickeho byvania a rozhodli ste sa tak.
@mimaapeto to ano.
@mimaapeto ...a sposob vykurovania v zime (tepelna izolacia kontajnera) a naklady nan.
Taketo nieco si predstavujem https://www.bvsprobtp.com/product-page/conteneu... ak je to takto, tak absolutne OK
no podľa toho ako to vyzerá teraz robia tie kontajnery krásne aj z vonka ani nevieš že je to kontajner... takže foto by potešila... to ideš kúpiť alebo ako podnájom??
@mimaapeto zatial prenájom, je to na kamaratkynom pozemku, pochybujem že by mi to predala, resp, o tom teraz nebola reč.
@anonym_autor mne sa náhodou páči také bývanie. Samozrejme teda, ak je tam toaleta, sprcha a všetko, čo má byť. Určite radšej tak bývať, ako s násilníkom.
A teda k otazke, co spoluziaci - je to hodne hodne viac cool, ako 10.poschodie jednoizbak v panelaku, ver mi...
Taketo nieco si predstavujem https://www.bvsprobtp.com/product-page/conteneu... ak je to takto, tak absolutne OK
@anjelicek26 ano, niečo podobne, na okraji mesta, medzi záhradami, 45 minut elektrickou do prace. trochu sa bojim aj tej samoty okolo.
@anonym_autor ak si zmatena z nazvu "kontajner", tak to nie je odvodene od slova "smetny kos", ale skor od tych kontajnerov, co sa v nich prevaza na lodi tovar... A podla mna "kontajnerove domy / byvanie" uz zacina byt "normalna ponuka"... takze na nejake hanbenie sa nie je miesto...duplovane, ak alternativa je s nasilnikom... za to uz by sa nehanbili deti?
@anonym_autor mne sa náhodou páči také bývanie. Samozrejme teda, ak je tam toaleta, sprcha a všetko, čo má byť. Určite radšej tak bývať, ako s násilníkom.
@anos18 hej, realnejsie je to kdesi na dolniakoch. Na Orave ci na Kysuciach, pod Tatrami a pod. by ta zima mohla byt problem (minimalne cenovy).
Niekto býva v karavane a je spokojný, tak v kontajneri budeš mať viac priestoru.
@anjelicek26 ano, niečo podobne, na okraji mesta, medzi záhradami, 45 minut elektrickou do prace. trochu sa bojim aj tej samoty okolo.
@anonym_autor nastavis alarmy, vonkajsie kamery, kupis slzak, toto poriesis. To nie su ziadne velke polozky a vie to velmi pomoct. Aj to vykurovanie, co tu spominaju, male priestory - male naklady, ja mam napriklad doma elektricky krb a je to uplne skvele... ak to vobec nepojde, stale mozes k tym rodicom ist ako nudzova moznost. Ale podla mna to vobec take zle nebude.
@anonym_autor ak to má vodu, wc, elektrinu, kúrenie, a bola by som v situácii, kedy potrebujem pre seba a svoje deti kľud a bezpečie a finančná situácia mi nedovoľuje štandardné bývanie, tak by som to brala všetkými desiatimi.
Ja ti držím palce už len za to, že sa snažíš a neschovávaš sa za deti, že im "nechceš rozbiť rodinu". A časom sa aj tvoja situácia určite zlepší, len sa potrebuješ asi trošku pozbierať, najmä psychicky, nadobudnúť trošku sebavedomia, možno nájsť lepšie platenú prácu. Ale naozaj čokoľvek je lepšie ako zostávať s násilníkom pod jednou strechou.
Vdaka za nazory všetkym. Asi som len potrebovala trochu podpory. Bolo by to 200 eur, za energie na 3 osoby, s tým že keby nemam, tak ma nevyhodi.
Samozrejme, že by som do toho išla, ani by som nerozmýšľala, ...všetko je lepšie ako ostať žiť s násilníkom a nechať trpieť deti aj seba. Také bývanie sa dá krásne zutulnit a zariadiť. Vôbec by ma netrápilo, co si budú myslieť ostatní. Držím palce 🍀🍀🍀
200e z energiami je fajn..mate strechu nad hlavou, teplo, svetlo, vodu. Musite zacat odznova a super, ze mas kamosku, co pri tebe stoji a takto ti vie pomoct.
200e z energiami je fajn..mate strechu nad hlavou, teplo, svetlo, vodu. Musite zacat odznova a super, ze mas kamosku, co pri tebe stoji a takto ti vie pomoct.
@anjelicek26 ano, som si vedoma že mam velke stastie, no aj tak sa citim velmi neisto. Snad to bude v poriadku.
V dnesnej dobe sa aj cele skoly stavaju z obytnych kontajnerov, je to rychle a lacnejsie.
Brala by som ho všetkými 10timi
Samozrejme, ze je to lepsie nez ostatne alternativy. Kontajnerove domy (modulove domy) su in. Aj ludia s € si nieco take kupia na pozemok. Moja teta Si taky davana pozemok - rychle a uz je starsia, nechce ani cakat ani nic robit. Smelo do toho
@anonym_autor byval som v obytnom kontajneri v ramci prace,vôbec sa nemusis bát,samozrejme je to ine,ako rod.dom,ale vies v pohode fungovat.
Drzim palce a smelo do toho.
Určite to nie je hanba, z kontajnerov stavajú aj školy, nemocnice, atď...
Ja by som sa skôr bála toho, že píšeš, je to na okraji mesta, medzi záhradkami, neobývané... Co keď ta tam agresor nájde a bude agresívny? Bude to niekto počuť? Všimne si to niekto? Oveľa skôr ta prepadne aj cestou do práce, atď, keď tam nie je veľká frekvencia živého ducha. Z tohto dôvodu by som ja osobne bála tam ísť.
Všetko je lepšie ako ostať tam kde si teraz. Časom môžeš mať aj lepšie zamestnanie a vlastné bývanie, teraz sa musíš uskromniť.
dala by som si pozor, ako sa na to bude pozerat socialka, poznam pripady, kde byvala zena s detmi v zahradnej chate so soc zariadenim, vodou elektrinou v zahradkarskej oblasti a deti jej odobrali, ze to nie je objekt urceny na dlhodobe byvanie
@anonym_autor ja byvam v kontajmerovom dome a vobec to nevidno vyzera to ako obycajny klasicky dom kontajner je len nosna konsteukcia predsa nevidim na tom nic zle vobec nechapem preco si myslis ze by si sa za take byvanie mala hanbit
Úprimne naozaj netuším, prečo si myslíš, že to je dôvod na hanbu.. v dnešnej dobe sa to už dá považovať za bežné bývanie. My sme na tom finančne dobre a uvažujem nad kúpou kontajnerového domu na účely chaty..
@anonym_autor neviem, ako to sice vyzera u vas, ale moja dcera ma spoluziacku, ktori maju 3 spojene kontajnery a z toho urobeny bungalov v najdrahsej kosickej mestskej stvrti. ja som ani neverila, ze to je z kontajnerov. maju to normal zateplene, na tom fasadu, clovek nema ako zistit, ze to nie je klasicka stavba. dnes to ide dost do popredia, len mame v sebe akesi predsudky z niecoho noveho nepoznaneho. vobec sa toho neboj. nech sa vam dobre byva.
@mimaapeto zatial prenájom, je to na kamaratkynom pozemku, pochybujem že by mi to predala, resp, o tom teraz nebola reč.
@anonym_autor aj s manželom by som išla 😄 ja som chcela radšej toto ako dom. 🙈

no podľa toho ako to vyzerá teraz robia tie kontajnery krásne aj z vonka ani nevieš že je to kontajner... takže foto by potešila... to ideš kúpiť alebo ako podnájom??