Oplatí sa kúpiť umývačka riadu?
Ahojte baby.Chcem sa opýtať, oplatí sa kúpiť umývačku riadu?Doteraz som ju nemala,ale chcem si ju kúpiť.Sme štvorčlenná rodina dve male deti.Chodím do roboty,varím nie každý deň.Hlavne víkendy. Dajte plusy a mínusy.
Ďakujem a prajem pekný večer.
@zuzuliennka1 su aj také malé umyvačky alebo že si nastavíš umyvanie len 1 koša keby byvam sama tak ju proste mám čo by čo bolo
žiadne minusy
len samé plusy, tak nikdy neumyje a nevyleštím pohare
ovela menšia spotreba vody ako pri ručnom,
u nás beži aj 2-3 x denne zvlašt ked sa varí a pečie na raz
nik na svete ma neprinuti to umyt radšej počkám kym doumyvam a znovu naložim 😂
bez myčky ani rana
@sara07 tak jasné, tiež semtam zapnem aj poloplnú, nech to napr. na noc nesmrdí a zapnem program že “vrchný kôš”, ale tak vidíš aj tu sama, ze niektori su proste proti aj keby co bolo 😂 tak hej no, su aj pripady, ze ju teoreticky netreba…
prakticky si fakt neviem predstavit byt bez umyvacky… tolko zabiteho casu a tej vyplytvanej vody… o znicenych rukach a nechtoch nehovoriac
Určite áno!
@inava ak ste štyria, tak sa oplatí. veď nikde nie je napísané, že musí frčať denne. ak nevaríš cez týždeň, ale hlavne cez víkend, tak ju budeš púšťať cez víkend a cez týždeň opláchneš aj ručne. kedysi som žila v byte, kde sme boli 3, z toho jedno malé dieťa a tá umývačka sa mi veru zišla 🙂 teraz sme dve, ja a dcéra, umývam ručne, dá sa. ja som zvyknutá od detstva umývať riady, takže nie je problém. ale občas varím pre viacerých a na viac dní a vtedy by sa veru zišla 🙂 ale ako čítam, ste 4, dvaja dospelí, 2 deti, ja osobne by som v tomto prípade umývačku určite ocenila 🙂
@zuzuliennka1 keby som rovno len ležala na gauči a pozerala vonku na oblohu a stromy je to lepšie stravený čas ako pri umyvaní riadu
ja som si svoje odumývala v detstve dakujem neprosím
naloženie 2 min ? vyloženie 4 min a to proste robia už deti ja nie aby mali nejaku povinnost
Umyvacka je klasicky potrebny spotrebic do domacnosti rovnako ako pracka ci vysavac, aj prat mozes v umyvadle, aj koberec mozes tahat vona prasit.. Ale kto to v dnesnej dobe robi?
@inava umývačka ma rovnaké mínusy ako automaticka práčka. Teda žiadne.
Teraz dočasne nemáme, prerabame byt. Už len po raňajkách tie taniere, hrnčeky, lyžice,... To sa ráno nestíha umyt, prídem domov popoludní a čaká ma to tam... Pritom inokedy sa to ráno da do umývačky a je poriadok. Rovnako víkend, dojeme obed, všetko do umývačky a ideme von. Neexistuje aby sme zabíjali čas umývaním riadov, keď existuje pomoc. Ak niekoho baví deň čo deň toľko stať pri dreze, keď sa dá robiť kopa iných veci, v pohode. Ale ak si chceš pomôcť a mat viac času pre život ci na seba, jasná voľba
@inava kupuj hneď. Rovno veľkú nie 45. Najlepší vynález na svete.
Nevyplati sa iba vtedy, ak velmi velmi milujes umyvanie riadu 😊
my sme 13 rokov boli bez umyvacky, ale do noveho byvania, sme si kupili vsetky mozne spotrebice na ulahcenie zivota, a teda aj umyvacku, mne teda trochu trvalo, kym som si na nu zvykla, lebo nejak ma to neohurilo, ale po roku a pol, mozem skonstatovat, ze je to super, a naozaj nie su ziadne minusy
@legna30 To máš pravdu, robotický vysávač je blbosť. Keď mám furt myslieť na to aby nikde nič nebolo na zemi a aj ohľadne nábytku aby sa vedel všade dostať - to radšej raz za čas prebehnem byt klasickým vysávačom.
Sušička? - nie všetko sa môže sušiť - keď mám pri praní rozmýšlať, čo z toho sa môže sušiť - radšej vyvešiam všetko.
A potom čo mi pri pokazení vytiekla umývačka riadu - novú som ani nespustila, aj tak som z umývačky není nejak ohúrená a cyklus trvá veľmi dlho na to aby som čakala na nejaký kus riadu nech je čistý (a stane sa že ani úplne dobre neumyje) - radšej umyjem ručne.
Ale ja som v niektorých veciach veľmi konzervatívna - som si toho vedomá, že na nejaké vychytávky sa nechytám.
My sme 3 a umývačka veľká ide 2x denne, dávam hrnce, plechy, dokonca aj filtre, fritovaci hrniec, rošt na gril… atd. proste všetko čo by som inak umývala ručne, rovnako roboticky vysávač ide denne, interiér mame prispôsobený, susicka rovnako denne pri malých deťoch, ktoré sú špinavé aj viackrat denne je to na nezaplatenie. Som za každé uľahčenie prace a šetrenie času, ten je nevyčísliteľný.
Mínusy umývačky riadu ani nevidím. 🤣 Ja každý deň ďakujem človeku, ktorý ju vynašiel. Je to obrovská pomoc.
Umyvacka, roboticky vysavac, susicka - jednoznacne ano. Setria cas vsetky tri.
Ked sa to spravne rozvrhne, tak za ten isty cas sa toho uprace naraz viac. A potom je viac casu venovat sa svojim veciam.
My dve dvaja a neviem si to vynachváliť. Najlepší pomocník
@nafka0483 prosim nikdy som s umyvackou v styku nebola nikto u nas v rodine nema. Chcem vediwt trwba pred vlozenim riadu do mycky riad oplachnut vodou? Niekto mi to takto povedal... Ale kazdopadne umyvacku sa chystam kupit. To co neznasam v kuchyni je teda umyvanie riadu. Som ekzematik a moke ruky trpia velmi. Neviem sa dockat uz ked bude mycka na svojom mieste
@inava My máme dve deti a keby ze mame na to priestor v kuchyni tam je lepšia 60tka. Naša 45ka ide niekedy aj dva krát za deň.
Dávam do nej komplet všetko (príbory, poháre, hrnce, sklo, plastové riady). Kupujeme iba riady, ktoré sa dajú umývať v umývačke. Na to si treba dávať potom pozor. 😀

@nafka0483 nie keď využívam raz za čas jej služby, nahadzem tam všetko okrem hlinikovych veci 😂 ja som chora ja proste hned po uspineni umyjem
@evaachesa nehovorím že veľa ale viac ako príboru😁 no proste pre mňa je umývačka miesto, kde by som mala radšej ďalší úložný priestor ale ked nebudem na materskej možno ju viac využijem 🤷♀️