Oplatí sa kúpiť umývačka riadu?
Ahojte baby.Chcem sa opýtať, oplatí sa kúpiť umývačku riadu?Doteraz som ju nemala,ale chcem si ju kúpiť.Sme štvorčlenná rodina dve male deti.Chodím do roboty,varím nie každý deň.Hlavne víkendy. Dajte plusy a mínusy.
Ďakujem a prajem pekný večer.
@ruzicka603 to sa ti fakt divim
@bluka2 no ako na toto reagovať... Pokiaľ mi tvrdíš, že mám prať posteľnú bielizeň v rukách a sušiť na slnku v prostredí plnom prachu a peľov. A že je to hygienickejšie. Opýtam sa svojho muža, silného alergika, či vyhodíme práčku a sušičku ešte dnes alebo až zajtra. Vďaka za radu. A pokiaľ ešte umývaš riad v rukách vo vyše 50° vode, tak ti rada zaplatím, len aby som to videla. Môžeš dôjsť...
@ruzicka603 pri 4clennej rodine umyvat riad 2x5/ 10 minut asi keby sme jedli z jedneho taniera a pili z jedneho pohara.. uz len po ranajkach by mi trvalo tych 10 min ten umyty riad do sucha utriet aby som ho mohla odlozit (kava,caj,dzus - 3 hrnceky, 2salky,2 pohare, 3 taniere, nozik, doska). Obed, ktory treba nielen zjest ale aj uvarit tj + misky, hrnce, panvica, noze, doska, sitko, naberacky. Poobede kolac, kava, deti olovrant - dalsie salky, taniere, pribory. Potom vecera. Takze riad umyt, utriet a suchy schovat po celom dni tak minimalne 1.5 hodiny. Nalozit a suchy riad z umyvacky vylozit moze byt tych 5 minut
Ďakujem Vám dievčatá za odpovede a že ste mi pomohli presvedčiť manžela,že je to výborný pomocník do kuchyne.Dneska som objednala i ked len 45 -ku,väčšia mi nezide do kuchyne.Ďakujem pekne!
@lilope a mate ju cistu? Vycistene filtre aj mycka s cisticom, dobre tablety/prasok, sol, lestidlo a davate spravny program? Mne napr. vobec neumyje eco program, po nom su riady divne, tak pouzivam iny... A tiez, ked mam zaspinene filtre, tak uz umyva dost zle. Jediny problem mam s hrncom, kde sa nieco pripecie, alebo ked varim vyvar, tak ostane taka ta ciara po obvode. Ale to som sa naucila uz prejst vlhkou hubkou pred vlozenim do mycky - mam na dreze v rozprasovaci octovy cistic s kvapkou jari, to tam nastriekam a prejdem hubkou 🙂 jediny problem s myckou je u nas, ze kto ju vyberie (sme dvaja s partnerom, ale varim nam a ide denne/raz za 2 dni a cez vikendy aj 3-4x)
Nevýhody umývačky sú iba pri menších domácnostiach. Ale 45ka je stále v poho aj keď sú iba dvaja podľa mňa. Keď sme boli v domácnosti dvaja a mali sme 60ku, niekedy bol problém ju naplniť. Ale inak šetrí to čas, vodu a pri eco programe je aj nižšia spotreba energie. A dnes už je aj plno ekologických prostriedkov do myčky: https://bezobalis.sk/eko-drogeria/eko-umyvanie-riadu/eko-umyvacka-riadu/
@ruzicka603 takto vraví každá, ktorá umývačku nikdy nemala...to sa Ti len zdá 10 minút ...figu borovú, týždenne stojíš niekoľko hodín aby si vypucovala riad a okolie kuchyne...a to všetko zistíš a objektívne budeš vedieť porovnať až keď ju v domácnosti mať budeš...
@lilope takto, píšeš že tá umývačka tam už bola a zle umýva
1. Treba skontrolovať všetky filtre, riadne prečistiť odtokovu a privodovu hadicu, sifón...ak ste to za 2roky použili len 20x je s najväčšou pravdepodobnosťou zanesena mastnotou,,trysky v ramenách pravdepodobne upchaté...neexistuje žeby umývačka neumyla mastný tanier, príbor alebo hrniec...
Ak bola umývačka roky nečistena nečudujte sa že neumyva,,ktohovie ako sa o ňu starali predchádzajúci majitelia.
Ja nič neoplachujem, iba zhrniem zvyšky jedla do koša, a všetko umyje..
2. Nie všetky hrnce či sklo je vhodné do umývačky aj na toto si treba dávať pozor.
No primárne si myslím že taký zlý výkon podáva lebo sa zanedbala údržba a teda ktohovie buď to napraviť alebo kúpiť novú a zistiť po 2rokoch že jej aký dobrý vynález...
@luna89 inak moja starká je sama a má umývačku takže ani to nie je nevýhoda 😊...každy druhý deň ju pusti. Keby som bola sama tiež sa jej nevzdám 😀
Ja som maniak do zbierania pekných šálok, tanierov,misiek aj keby trčia 3dni neumyte v umývačke stále mám čo vyťahovať čisté....to na margo toho ako niekto písal že potom nemajú z čoho jesť...😀
máš vyskúšané tie eko prípravky čo si dala link? Ešte som ich neskúšala, ale pokukavam. Či si spokojná.
@apolka77 áno je to taká skôr polonevýhoda 🙂 Mávali sme akurát trochu problém, že ak sa to dlhšie zbieralo, niekedy to začalo zapáchať. Ale to sme boli dvaja a mali sme veľkú 60ku. S tými prostriedkami hej používam a som spoko. Aj väčšina ľudí čo poznám a bavím sa s nimi. Akurát na čo podľa mňa treba myslieť je, že výsledok môže ovplyvniť aj napr. samotná umývačka, poprípade tvrdosť vody, alebo na koľko stupňov sa zohrieva voda. treba asi vyskúšať a uvidieť. Za mňa ale gél, leľtidlo a šoľ fungujú super.
@inava Ahojte, viem že to je staršia diskusia, ale mozno mi niekto odpovie 🙂 chcem umývačku riadu. Problem je, že odtok mám cca 4metre ďaleko. Je to problém? Ja viem samozrejme že sú hadice dlhé takmer kolko chcem, ale nestojí v tej hadici voda? Má niekto tak, že má umuvacku ďalej? Ďakujem