icon

Pleseň v spálni

anyka2110
7. nov 2019

Ludia,pomoc prosim ...neviem ci som v spravnej skupine ale skusim to...mame 2izbak,tehlova bytovka, a v spalni bojujeme s plesnami kazdu zimu 🙁 mame 2rocnu a 4m dcerku,zima len zacina a uz sa nam tvori na severnej stene plesen...vetrame,kurim ..min.rok sme pouzivali aj biosor ci ako sa to vola no velmi to nepomohlo...neviete mi prosim nieco icinne poradit? Bojim sa aby dcery nemali kadejake alergie z tych plesni,predsalen to dychame...soom zufala...vdaka za rady

Strana
z2
slaste
8. nov 2019

Savo je absolútne nevhodný prostriedok. Funguje na báze chlóru - ten zvyšuje obsah soli, ktorá práveže viaže vodu, čím sa zvyšuje vlhkosť muriva. Jeho jedinou výhodou je, že viditeľnú pleseň vybieli (človek má pocit, že sa jej zbavil), ale v podstate sa aj postará o ďalšiu, novú pleseň. Začarovaný kruh...

anyka2110
autor
9. nov 2019

@kulumulu123 vdaka za typ 😉 zatial sme dali biozor, a mame velky elektricky pohlcovac vlhkosti...ak sa znova objavi ttak skusim dettol..vdaka

bobko71
6. apr 2020

určite odporúčam výrobky bez chloru šetrné s výbornými výsledkami za mňa určite výrobky
firmy Eurona

anyka2110
autor
6. apr 2020

@bobko71 hned zaciatkom decembra sme zrypali cely spalnu a nanovo urobili stierky a malovali vapnom....sme bez plesni 💪

vinkel
3. jan 2021

Dobrý večer, aj nám plesnivéju steny v panelakovom zateplenom byte a už to nebaví. Vyvetram a vlhkosť klesne na 50-55 a o 30 min je znova na 65-70%. Dali sem urobiť sj termoviziu kde nám zisitli tepelne mosty!! Môj názor je že zle celé zateplenie a tiež strecha! Len teraz aký postup zvoliť ? Nahlásiť vec na SBD a čo potom ? Už má niekto skúsenosť že to opravili a pod? Ďakujem za info.

anyka2110
autor
3. jan 2021

@vinkel nic potesujuce 😔 nepomozem vam, viem si predstavit ze nase SVB by nic neporiesilo...len taka mini rada, my sme zatial chvala bohu bez plesni,ale okrem vetrania a kurenia zapinam sem tam aj elekt.pohlcovac vlhkosti, taky velky,stavebny 🤷 huci ale taha vlhkost riadne..vela sil ;)

andrea_ff
3. jan 2021

@anyka2110 necitam diskusiu...ale je mozne, ze prichodom deti sa logicky doma viac perie, susi, vari, kupe.... okna izoluju velmi dobre a teda vlhkost sa v byte hromadi. Skuste okno v spalni dat na mikrovetracku....teda bude tam milimetrova skara. Ak mate moznost, skusit kupit susicku a proste castejsie narazovo vyvetrat. Kupte si vlhkomer....vlhkost by nemala byt viac, ako 60-70%.
Inak neviem? Odvhcovac??

anyka2110
autor
3. jan 2021

@andrea_ff my sme to uz poriesili novou sietkou a vapnom + elekt.pohlcovac...ale priznam sa ze najviac mi tu vtedy pomohla rada- utecte z toho bytu 😂 na jar sme sa rozhodli stavat domcek a snad do bud.vianoc budeme tam, snad bez plesni 🤩

andrea_ff
3. jan 2021

@anyka2110 super. Az potom som si vsimla, ze je to starsia tema. 😂🤦‍♀️
A dobre rozhodnutie 👍 my sme si tiez postavili vlastny domcek 🤩

tichomiro
30. apr 2025
@gabriellka

Nam prestali vlhnut steny od kedy mam susicku a nesusim pradlo v byte

@gabriellka dobrý deň. Aj keď je to starý príspevok, máte určite dnes ešte väčšie skúsenosti...
Akú sušičku máte? Ja periem veľa triciek s potlacou, ktore majú značenie, že do sušičky nemôžu. Existuje nejaká, ktorá má setrnybprogram aj k takým trickam?

gabriellka
30. apr 2025
@tichomiro

@gabriellka dobrý deň. Aj keď je to starý príspevok, máte určite dnes ešte väčšie skúsenosti...
Akú sušičku máte? Ja periem veľa triciek s potlacou, ktore majú značenie, že do sušičky nemôžu. Existuje nejaká, ktorá má setrnybprogram aj k takým trickam?

@tichomiro na toto neviem popravde veľmi poradiť. My mame 2v1 práčku so sušičkou. Keby som mala viac miesta tak by som volila asi 2 spotrebiče. Ale u nás účel splnila aj tato. Suším v nej hlavne veľké veci v zime. Obliečky, osusky a podobne. Keď sa dá tak suším prádlo vonku. Ale keď sa nedá tak aj také bežne veci, trička, mikiny si dám časovač a dám tam veci iba preschnut a dosušim na stojane. Nemá ta moja toľko funkcii ako samotné susicky

Strana
z2