Poradíte, ako vylepšiť návrh novej kuchyne?
Ahojte, už dlho plánujeme novú kuchynskú linku.
Dostali sme takýto návrh ale ja som stále asi nie úplne spokojná...
Je to kuchyňa do bytu, čiže priestoru nie je veľa.
Chcem určite skrinky až po strop.
Len vadí mi tá pravá strana, to ukončenie....
Poraďte či ešte čosi prespekulovat a zmeniť...alebo je to takto ok.
Na pravo už vedie chodbička do chodby.
Zn. Dilema, súrne...

@rozculena tak môžme sa tu chytať za slovíčka, ale zbytočne, predpokladam, že vies čo som tým chcela povedať… veľa ľudí to tak ma rozmiestnené, to ale neznamená, že to je šťastné riešenie. Keď varím, často potrebujem ČOKOĽVEK oplachnut - mäso, nôž, dosku na krájanie, ovocie, zeleninu,… nebudem si chystať vsetko hodinu pred varením a dávať potom ostatným embargo že teraz varím - zákaz pohybu okolo. Ked sa nastahujem niekam, kde ta kuchyna už takto je, ok, nebudem ju asi hneď búrať ak nebola prerabka v pláne.. ale keď platim tisíce eur za novucku linku a viem to este ovplyvniť, tak to dám spraviť poriadne. Autorka sa pýtala, tak dostala spätnú väzbu. Zariadi sa podľa seba…
@malinovka333 myslís na vysku, 100cm,tie sive?
@ahhola aj s tou bielou
Varnu dosku na pravý koniec linky, v tom rohu je to hrozne nepraktické. Najideálnejšie je ked je umývadlo, pripravna plocha aj varná doska v jednej rovine. V tvojom návrhu by si všetko krajala a pripravovala vpravo od umývadla a prenášala do hrncov v ľavom rohu , ono sa to nezdá ale vzdy niečo padne na zem. Mala som to tak v jednom byte v najme a strašne veľa bordelu bolo z toho na zemi, fakt treba pripravnu plochu a varnu dosku vedľa seba. Ked si pravačka napravo, ked ľaváčka vľavo, pretože tvojou primárnou rukou aj miesas, aj krajas a je pre teba praktickejšie mať túto ruku smerom k varnej doske.
V malej kuchyni by som dala hlbšie spodné skrinky, fakt to veľmi pomôže ked sa ti zväčší pracovná plocha aj o tých 10 -15 cm
V ľavom rohu by som namiesto varnej dosky mala zásuvky a všetky mini spotrebiče, varnu konvicu, kávovar atd. Odkvapkavaciu plochu z drezu otočila doľava smerom do rohu aby si mala co najväčšiu pracovnú plochu
Pravý horný roh ked sa ti nepáči zakončenie skrinkou tak malú poličku smerom od kuchyne
@mameha7 tako ako to mas ty by som si to dala aj ja
@adonish mne sa tie lomene otvaranie tiez pacilu a na druhy krat som to vobec nedala. a tie skrinky dolne co ma su podla mna ok len divny navrh ja mam presne tak ze nad linku mam uzsie skrinky (ale je to klasicky rozmer skriniek) a nad nimi po strop mam 60tky. mame klasicky trojizbovy byt a ulozny priestor sa zide. otvaranie tych skriniek nad linkou mam len takou skarou (neviem to pomenovat posielam fotky) vrchne skrinky pri strope mam na push
Podľa mňa máš malý priestor medzi varnou doskou a umývadlom. Ja keď varím pracujem v blízkosti varnej dosky rezem zeleninu, pripravujem... a pritom miešam, otáčam mäso... Tiež doska by nemal byť pri skrinke bude ostriekana. Často budeš musieť čistiť. Kto vie ako to vydrží? Ja by som skrinky so spotrebičmi presunula ku vchodu a varnu dosku dala na kraj ku oknu, hneď by si mala väčší priestor na prácu pri varnej doske a tiež lepšie umývateľne steny.
ja by som prehodila, tie vysoke skrine pri chodbu a pri okne nech mam prirodzene svetlo. a urcite trochu dalej umyvadlo. lebo aby clovek musel mysliet ze nemoze pustit vodu - to nema zmysel. posun umyvadlo a je to

Ono hlavne sporák nemá byť vedľa chladničky, inak by som nemenila nič