Prečo stena vlhne pri správnom vetraní?
Dobrý deň, pred týždňom nám začala vlhnut stena v podstate za týždeň zvlhla od dola až úplne hore. Nižšie pridám foto. Kurime a pravidelne vetrame. V izbe máme akvárium už dva roky a doteraz sme také niečo nemali. Okná sa nám nerosia. Vlhkosť v byte nám ukazuje 40%. Po sušeni steny ohrievacom je do hodiny stena zase mokrá. Neviete náhodou niekto čím to môže byť? Ďakujem za rady. Ešte doplním že bytovka je v podstate nová má 3 roky a bývame na prízemí.

@sisinka27 pride mi ,ze z dola je to vlhkejsie ,ako hore. ked to aj po vysuseni stale navlhne ,si myslim,ze to pojde od zakladov.najma ak ste prizemny byt.pozriet zvonku bytovku,ci aj tam nieje zamoknuta stena.od akvaria to nieje na 99%,ale ak si chces byt 100%ista a ukazat dokaz stavebnikovi, by som ho presunula.nebude sa uz mat naco vyhovarat.a najma ak je to od vnutornej vlhkosti vacsinou plesnia a vlhnu rohy hore pod stropom..skontroluj aj podlahu,neviem ci mate soklove listy ,mozno na kusku dat dole..
@simca06022011 máme gumu na podlahe ale není mokré ani nič ono sa to ťahá od odvlhčovača hore
A začalo to moknut od stredu steny
@sisinka27 nám napríklad vyrážala voda na chodbe na stene zdolu a chyba bola nakoniec v kúpeľni v odtoku za práčkou, úplne niekde inde
@miko_matata aha a to zistím ako či náhodou niekde v byte neprasklo za stenou potrubie alebo niečo?
@miko_matata
@sisinka27 no aj potrubie, tesnenie, hocico to moze byt..ale neviem aka pravdepodobnost je ze vo vonkajsej stene je potrubie. A nezistis to ty, firma co to stavala, musi vediet co ma v stene...
Pršalo u vás?
@simca06022011 aha takže znova sa treba ozvať na tú firmu nech to skúsia skontrolovať
@sisinka27 no jedine, a ak to mate kupeny byt (neviem ako mate zmluvu) normalne by som riesila reklamaciu alebo nieco.. aby vam to aj poriesili.
moze to byt kadeco, napadne ma aj zla izolacia, tepelny most, alebo mohla zamrznut fasada a ako sa to topi, to vlhne dnu (??? neviem, toto fakt vymyslam), ale to je velmi mokre.. moznozo strechy tecie po stene... alebo nejaka odtokova rura je tam niekde...
@sisinka27 musí stavebník pozrieť, čo kde je vedené v stene a podlahe, ale keď to je roh, skôr to bude zvonku
Nám podľa plánu podľa prvých informácií malo tiecť kúrenie v dlažb, ale keď dlažbu vybrali, zistili, že to nie je ono, tak pátrali ďalej
@sisinka27 ten, kto ti povedal, že je to akváriom, tak nech vráti diplom...toto je zatekanie steny, pravdepodobne pod zateplením....z vonku teda asi uvidíš prd makový...treba sondu a kamerou pozrieť odkiaľ to ide...
Ďakujem vám zajtra zavolám správcovi bytovky nech znova zavolá firme ktorá robila bytovku.
Toto moze byt cokolvek, ale akvarium urcite nie. Prestahujte ho, ak sa da, aby sa prestali nan vyhovarat. A aj keby akvarium, tak jedine ze tepelny most a zla izolacia z vonku - ale to by ste museli mat inu vlhkost a hlavne by z toho akvaria aj ta voda sa musela inac vyparovat - ubudat.
Tipol by som nejaky kondenz, co steka pod izolaciou ... teraz je fajn vlhke pocasia na namrazy ... neviem akoi v Levoci. Na vzlinanie zo zeme to vyzera prilis mokre a bolo by to viac dole. Trubka neverim ze nejaka tade ide.
Toto je na dlhé lakte ak to stena už nasiakla plesne sa zbaviť bude nadlho ak aj vôbec.
Mi sme to po 3r vzdali .... byt sme predali nech sa nový majtelia nevracia
@sisinka27 podľa mňa je blbosť, že to je z akvaria. Mama ako rožny byt mala to iste - teda aj horšie, to už aj do plesne islo a po dlhom naliehani na domovnika prišla nezáväzne firma (nie, ta čo robila zateplenie), hneď povedali, že to vidia na chybu v zatepleni, keď to zateplenie opravovali aj si porobili fotky, lebo ta predch.firma to inak sfuserila a po oprave mama už viac nemá mokré steny a plesne.
@sisinka27 to určite nie od akvária ak sa zhotoviteľ bytovky vyhovára treba si dať urobiť posudok -
Zla izolácia zvonku bytovky ( základy, alebo stena) na tom mieste. Treba firme pohroziť inšpekciou, lebo sa budú vyhovárať na akvarko ( premiestnite do inej miestnosti) pokiaľ niekto nechytá nejaký škaredý zápal pľúc z piesní a vlhkosti .
Zateka vam zvonku. Zla izolacia stavby.

@sofia1979 susedia hore nad nami nič nemajú mokré ... Firma bola pozrieť aj u nich