icon

Prečo stena vlhne pri správnom vetraní?

sisinka27
23. jan 2025

Dobrý deň, pred týždňom nám začala vlhnut stena v podstate za týždeň zvlhla od dola až úplne hore. Nižšie pridám foto. Kurime a pravidelne vetrame. V izbe máme akvárium už dva roky a doteraz sme také niečo nemali. Okná sa nám nerosia. Vlhkosť v byte nám ukazuje 40%. Po sušeni steny ohrievacom je do hodiny stena zase mokrá. Neviete náhodou niekto čím to môže byť? Ďakujem za rady. Ešte doplním že bytovka je v podstate nová má 3 roky a bývame na prízemí.

Prečo stena vlhne pri správnom vetraní?Prečo stena vlhne pri správnom vetraní?Prečo stena vlhne pri správnom vetraní?Prečo stena vlhne pri správnom vetraní?
sisinka27
autor
23. jan 2025

@sofia1979 susedia hore nad nami nič nemajú mokré ... Firma bola pozrieť aj u nich

lienka9
23. jan 2025

@sisinka27 pride mi ,ze z dola je to vlhkejsie ,ako hore. ked to aj po vysuseni stale navlhne ,si myslim,ze to pojde od zakladov.najma ak ste prizemny byt.pozriet zvonku bytovku,ci aj tam nieje zamoknuta stena.od akvaria to nieje na 99%,ale ak si chces byt 100%ista a ukazat dokaz stavebnikovi, by som ho presunula.nebude sa uz mat naco vyhovarat.a najma ak je to od vnutornej vlhkosti vacsinou plesnia a vlhnu rohy hore pod stropom..skontroluj aj podlahu,neviem ci mate soklove listy ,mozno na kusku dat dole..

sisinka27
autor
23. jan 2025

@simca06022011 máme gumu na podlahe ale není mokré ani nič ono sa to ťahá od odvlhčovača hore

sisinka27
autor
23. jan 2025

A začalo to moknut od stredu steny

lienka9
23. jan 2025

@sisinka27 potom naozaj skontrolovat zateplenie,ci nieje niekde porusene zvonka,voda je svina,moze vnikat niekde ale ukaze sa to o 2m dalej..poriadne popozerajte dom zvonka

sisinka27
autor
23. jan 2025

@lienka9 skúsim popozerať zajtra ráno .... Firma pozerala v pondelok a že z vonku nevideli nič

miko_matata
23. jan 2025

@sisinka27 nám napríklad vyrážala voda na chodbe na stene zdolu a chyba bola nakoniec v kúpeľni v odtoku za práčkou, úplne niekde inde

sisinka27
autor
23. jan 2025

@miko_matata aha a to zistím ako či náhodou niekde v byte neprasklo za stenou potrubie alebo niečo?
@miko_matata

simca06022011
23. jan 2025

@sisinka27 no aj potrubie, tesnenie, hocico to moze byt..ale neviem aka pravdepodobnost je ze vo vonkajsej stene je potrubie. A nezistis to ty, firma co to stavala, musi vediet co ma v stene...

gribka1
23. jan 2025

Pršalo u vás?

sisinka27
autor
23. jan 2025

@simca06022011 aha takže znova sa treba ozvať na tú firmu nech to skúsia skontrolovať

sisinka27
autor
23. jan 2025

@gribka1 neprsalo len teraz sa topí sneh ale ani toho nebolo veľa

simca06022011
23. jan 2025

@sisinka27 no jedine, a ak to mate kupeny byt (neviem ako mate zmluvu) normalne by som riesila reklamaciu alebo nieco.. aby vam to aj poriesili.
moze to byt kadeco, napadne ma aj zla izolacia, tepelny most, alebo mohla zamrznut fasada a ako sa to topi, to vlhne dnu (??? neviem, toto fakt vymyslam), ale to je velmi mokre.. moznozo strechy tecie po stene... alebo nejaka odtokova rura je tam niekde...

gribka1
23. jan 2025

@sisinka27 Ako vysoko od zemi máte podlahu, keďže ste na prízemí?

sisinka27
autor
23. jan 2025

@gribka1 ono to je zarovno zo zemou

gribka1
23. jan 2025

@sisinka27 Tak že by to zle zaizolovali?

miko_matata
23. jan 2025

@sisinka27 musí stavebník pozrieť, čo kde je vedené v stene a podlahe, ale keď to je roh, skôr to bude zvonku
Nám podľa plánu podľa prvých informácií malo tiecť kúrenie v dlažb, ale keď dlažbu vybrali, zistili, že to nie je ono, tak pátrali ďalej

bambulka79
23. jan 2025

@sisinka27 ten, kto ti povedal, že je to akváriom, tak nech vráti diplom...toto je zatekanie steny, pravdepodobne pod zateplením....z vonku teda asi uvidíš prd makový...treba sondu a kamerou pozrieť odkiaľ to ide...

sisinka27
autor
23. jan 2025

Ďakujem vám zajtra zavolám správcovi bytovky nech znova zavolá firme ktorá robila bytovku.

aalt
23. jan 2025

Toto moze byt cokolvek, ale akvarium urcite nie. Prestahujte ho, ak sa da, aby sa prestali nan vyhovarat. A aj keby akvarium, tak jedine ze tepelny most a zla izolacia z vonku - ale to by ste museli mat inu vlhkost a hlavne by z toho akvaria aj ta voda sa musela inac vyparovat - ubudat.
Tipol by som nejaky kondenz, co steka pod izolaciou ... teraz je fajn vlhke pocasia na namrazy ... neviem akoi v Levoci. Na vzlinanie zo zeme to vyzera prilis mokre a bolo by to viac dole. Trubka neverim ze nejaka tade ide.

00kvetinka00
23. jan 2025

Toto je na dlhé lakte ak to stena už nasiakla plesne sa zbaviť bude nadlho ak aj vôbec.

Mi sme to po 3r vzdali .... byt sme predali nech sa nový majtelia nevracia

sisinka27
autor
23. jan 2025

@aalt ja si myslím že keby to bolo zvnútra aj keď akváriom ako povedali tak by ta stena vyschla s ohrievacom a vlhkosť by nám vážne ukazovala viac ale za 4 hodiny od vyschnutia sa znova ukázala dosť Mokrá stena a to som susila stenu už na 3 krát

vlastnynazor
23. jan 2025

@sisinka27 podľa mňa je blbosť, že to je z akvaria. Mama ako rožny byt mala to iste - teda aj horšie, to už aj do plesne islo a po dlhom naliehani na domovnika prišla nezáväzne firma (nie, ta čo robila zateplenie), hneď povedali, že to vidia na chybu v zatepleni, keď to zateplenie opravovali aj si porobili fotky, lebo ta predch.firma to inak sfuserila a po oprave mama už viac nemá mokré steny a plesne.

aalt
23. jan 2025

@sisinka27 hlavne si predstav, kolko vody by si musela vyliat na tu stenu, aby bola takto mokra. A tolko vody by za ten cas muselo z akvaria chybat. Ak by stale vymyslali, tak si zavolaj nejakeho nezavisleho stavebnika. Niekoho co robieva stavebny dozor, alebo posudky.

sisinka27
autor
23. jan 2025

@aalt dobre ďakujem za radu

kp7333
23. jan 2025

@sisinka27 hlavne sa nedaj odbit. tlac na spravcu, nech to riesi s developerom. spiste reklamaciu.

kikappp
23. jan 2025

@sisinka27 nemáš v tej izbe balkón?

anouschka5
24. jan 2025

@sisinka27 to určite nie od akvária ak sa zhotoviteľ bytovky vyhovára treba si dať urobiť posudok -

priscilla07
24. jan 2025

Zla izolácia zvonku bytovky ( základy, alebo stena) na tom mieste. Treba firme pohroziť inšpekciou, lebo sa budú vyhovárať na akvarko ( premiestnite do inej miestnosti) pokiaľ niekto nechytá nejaký škaredý zápal pľúc z piesní a vlhkosti .

natasha1988
24. jan 2025

Zateka vam zvonku. Zla izolacia stavby.