Premena komory na spálňu

8. máj 2025

Máme malý domček kde je kuchyňa, kúpeľňa a obývačka. Spálňu máme aj v obývačke takže miesto gauča máme v miestnosti posteľ. Je to málo miesta oproti tomu aký veľký sme mali byt no kompenzuje to krásna terasa a obrovská záhrada. No tá spálňa tam chýba. Máme komoru v ktorej sú schody ktoré vedú do podkrovia a je tam spravená izba.
Lenže v tej izbe je síce plávajúca podlaha ale není tam kúrenie a je tam iba malé okno. Rozmýšľali sme zrušiť komoru s tým že vedľa je možnosť vybudovať ďalšiu miestnosť.
Do komory sa chodí cez terasu ale to chceme zrušiť a dať tam okno. Spálňa by bola v komore aj s kúrením ktoré máme na krbové kachle s tepelným výmenníkom takže by sa do komory natiahol radiátor. Rodičia hovoria že je to super nápad s tým,že horná izba by bola detská. No čo počúvam zvyšnú rodinu,hovoria,že to je blbosť a v živote tam spálňu nespravíme. Čo si o Tom myslíte?
Dvere do spálne by šli cez kuchyňu ktorá je väčšia.

anjelicek26
8. máj 2025

No bez podorysu ti to takto tazko niekto... ziadna terasa a zahrada by mi nevykompenzovalo, ze nemam spalnu, takze ak sa vam to da, tak to prerobte... nemusi to byt krasne, ale musi to plnit ucel.

pribinak
8. máj 2025

Že blbosť….

nika23t
8. máj 2025

Podľa popisu si to len predstavujem, a asi by som hľadala celkovo niečo iné, resp.riesila niečo pristavať k domu, niečo, kde budú okná aj kúrenie. Komoru prerobiť na spálňu... No neviem si to predstaviť. Ešte aj so schodami hore.

autor
8. máj 2025

@anjelicek26 no obývačka má do 30m2 možno menej. Kuchyňa je okolo 30m2 a komora má nejakých 15? Len tá spálňa ozaj chýba a plus detská izba.
Muž navrhoval,že môžeme späť v podkroví v lete a v zime obývačke na gauči ale moc sa mi to nepozdava

katica06
8. máj 2025

Nebolo by jednoduchšie spraviť kúrenie či klimu do podkrovia a mať tam spálňu? Za mňa na spanie netreba panoramatické okno ani extra teplo

autor
8. máj 2025

@nika23t v tej komore sú schody ktoré vedú do podkrovnej izby. Dom je tak spravený,že sa tam nedá vybudovať ďalšia izba aj keby sme chceli lebo ďalej už máme hospodársku budovu kde je náradie drevo atď. A za tým už máme hospodarstvo

autor
8. máj 2025

@katica06 aj tak sme uvažovali lenže potrebujeme niekde spraviť detskú izbu

anjelicek26
8. máj 2025

Neviem uprimne ake kriterie ste mali pri vybere, ale toto je tak pre 1 osobu domcek. Nie pre rodinu s detmi a sezonnym oblecenim a hrackami a boh vie cim este. Zavolaj si tam architekta, toto bude chciet skutocne detailne preplanovat, aby to bolo ok.

katica06
8. máj 2025

Ako písali mäso mnou bez pôdorysu sa iba tápame v tme ......dve izby v podkroví nevydá?

autor
8. máj 2025

@anjelicek26 nás tlačil čas. Skončil nám nájom a do mesiaca sme museli mat kde bývať. A vtedy sa objavil tento dom. Zobrali sme ho lebo banka nám viac nedala lebo nemáme až tak vysoký príjem a boli sme radi,že nám na tento dali a navyše bol prerobený.

autor
8. máj 2025

@katica06 tam je jedna ale nad ňou je ešte strecha kde by sa dali spraviť ešte ďalšie izby lenže nás brzdia financie. Pretože musíme robiť strechu

luccija
8. máj 2025

To by som radšej k domu prirobila dve izby spálňu a detskú.Hore by som dala skrine a sezónne veci, odkladáren..aj, keď budete mať dieťa prevažne bude s tebou dole vedľa v izbe, keď už bude mať svoju.
Takže by to bolo tak, že namiesto komory 15 m stv spravíte spálňu a hore schodami by sa išlo do detskej?kúriť v spálni môžete aj klimou

behulka
8. máj 2025

Máme prerobenú izbu s 2 posteľami z komory, cca 10 štvorcov, je to v pohode 🙂 príjemný priestor. Máte starý prerobený dom ? Komora nie je vlhká ?

la_dolce_vita
8. máj 2025

Kuchyna je velka, nevosla by tam obyvacka? Hned by bola miestnost navyse.

nelca84
8. máj 2025

@la_dolce_vita presne som isla napisat to iste, ak ma kuchyna 30 m², spojila by som to s obyvackou a z obyvacky spravila spalnu...

benit
8. máj 2025

Ako pisu dievcata, obyvacka do kuchyne. Z obyvacky ked mate deti detska izba a z tej komory spalna. Dala by som tam len take vysuvacie schody, aby to nezavadzalo. 15m2 je aj vela na spalnu.

autor
8. máj 2025

Nedá sa to lebo obývačka je na opačnej strane a medzi kuchyňou a obývačkou je chodba a hneď kúpeľňa. Tiež sme to už všelijako uvažovali ale nedostaneme sa cez chodbu

nelca84
8. máj 2025

S cim sa nedostanete cez chodbu? Nerozumiem

viestta
8. máj 2025

vsak daj podorys

viestta
8. máj 2025

Neuvazovali ste spravit kuchynsky kut v spajzi? Zvacsit okno a mala kuchynska linka tam vojde

autor
8. máj 2025

@viestta to sme tiež zvažovali lenže ten čo to tu prerábali napojil odpad cez kúpeľňu a komín dal do kúpeľne. Je to tu divne poprepajane

anjelicek26
8. máj 2025

Toto bez podorysu fakt strasne tazko niekto zhodnoti, hlavne ked su tam taketo nejake nepredvidatelne prerabky porobene.

mamutka
8. máj 2025

Čo sa neda? Ved presuňte obývačku do kuchyne, 30m bude ok a získaš obrovskú spálňu v bývalej obývačke.

autor
8. máj 2025

@mamutka tam sa obývačka nezmestí pretože je tam krb ktorý zaberá dosť veľkú miestnosť. Kuchyňa je spojená s jedálňou a je v tvare L. Budeme radi keď tam spravíme dvere do komory

autor
8. máj 2025
autor
8. máj 2025

Podkrovie má 16.43m2, a NP je 94,19m2

mamutka
8. máj 2025

A keby ste zrušili stenu medzi kuchyňou a komorou a predsa len tam urobili priestor na obývačku? Krb teraz neviem či je v obývačke alebo jedálni, ale mohol by potom kľudne byt aj v spálni

mamutka
8. máj 2025

Ešte môžeš obývačku rozdeliť na dve izby (máš tam dve okna) a z pavlace urobiť vstup do izby (pavlac ukončis skôr, jej jedna časť sa môže aj stat súčasťou izby)

20erika07
8. máj 2025

@mamutka ti dáva asi naj rady. Ak sa dá, spojiť kuchyňu s komorou a bude obyvacko kuchyňa a tu izbu 30m2 rozdeliť na dve 15m2.

nominativ
8. máj 2025

Tiež som za urobenie obývačky z komory.