Riešenie problémov pri nedokonalostiach montáže kuchyne
Ahojte. Ako by ste postupovali? Stolár, súkromník nám montoval kuchynskú dosku a zástenu. Mne príde montáž odflaknuta. Pripájam iba jednu foto z viacerých vád.. Zle vyrezal zástenu a keď som mu povedala že medzera hore je 1mm a dolu 5 mm, povedal že to zasilikonuje. Ale vyzerá to podľa mňa zle. Polovicu sumy sme mu vyplatili, polovicu mu máme dať po montáži. Máme aj iné vady, povedal že príde a opraví to. Pri tomto konkrétne dá sivý tmel? Potom mu máme dať zvyšok peňazí. Ale pracovnú dosku ktorá je cm kratšia netuším ako chce riešiť.

ajaj ... no ... takto
1. pokiaľ tam nedá sivý tmel, alebo nejak nedolepí ten 0,5 cm z pôvodného dekoru - bude to vidno (aj tak bude, ale menej...)
máš tam vyvedenú elektrinu? čo tam bude zapojené?
dá sa to vyriešiť aj tak, že na skrinku zboku dá dodatočne ešte 1 dosku - ktorou to prekryje - samozrejme na jeho náklady ...
2. ja som mala nedostatky na linke tiež a nedoplatila som kým ich neodstránili. za chyby ktoré sa nedali odstrániť som žiadala kompenzáciu - tú mi dali ...
Trvala by som na odstraneni vady, na ich náklady. Žiaden tmel, žiaden zlepeny kus dosky. Zaplatiť až keď všetko bude dokonale. A nezabudni na recenziu.
mne by to nevadilo, meniť celú zástenu kvôli pár mm
ja by som reklamovala všetko čo nieje urobené poriadne , ved ked je to stolár tak si to musel poriadne pomerať
náš stolár akúrat piatok dokončil našu linku, máme ledkové svetlo ktoré na rohu nesedí povedal ze to upraví hned ako to namontoval lebo tam treba rohový spoj , zastenu rezal priamo na mieste aby to sedelo na mm
radím ti nezaplatiť kým chyby neodstrani lebo ak ti to vadí teraz bude ti to vadiť stále a ver mi to len tak neprejde a že si ,,zvykneš,, hlavne ak tam je viac chýb
neplať kým to nedokončí tak ako to chceš
neda sa mi to zvacsit :DD skus pridat foto do komentara.. som na to zvedava.. inak kto ti to robil?
ono nieco sa da predychat, a opravit... a nieco nie... ak je to viditelna vada, ktora ti vadi a bude ta to tam iritovat a nemas co s tym urobit, tak proste to reklamuj. A este ti tdam typ, ak to predsa bude ok, zasilikonovane (?) tak si pytaj riadnu zlavu, este ti to z tej druhej casti moze dat, podla ceny tej zasteny a inych vad... moj otec sa tomuto venuje a takto sa riesia nedostatky ak sa neda ze cely diel menit. kratku pracovnu dosku ak to vadi si daj vymenit
@laskonka80 ja sa v tej fotke vobec nevyznam a ten kabel, to co ma byt?
Tak nieco moze byt stolarov problem, ale zrovna ta zastena mi pride, ze bude kriva stena, nie? Ci myslis ze je to nakrivo odrezane? Aj na to treba prihliadat, nam tiez niekde uslo o milimeter sem-tam, lebo stena nebola uplne rovna, s tym sa neda nic robit a stolar za to predsa nemoze. (My sme dokonca stravili polden navyse brusenim steny, lebo skrina nevosla do pripravenej niky, skrina bola spravena spravne, stena bola vo vyske o par mm hrubsia.)
Ci mas dovod si mysliet, ze sa toto da spravit lepsie?
Ta kratsia kuchynska doska bude bud problem s meranim, alebo sa nieco zmenilo pri usadzani, ze sa posunula? Nech ti to vysvetli, co sa stalo, a podla toho sa zariad, ci budes nastojit na oprave, vymene, alebo inom rieseni.
@laskonka80 Juj, toto naozaj zle. Pri tej zastene by som vedela prižmúriť oči ale tá kradla. Pracovné doska 🤨 Trvala by som na dodaní toho, na com sme sa dohodli a to nesprávne vymerané a fušersky osadené časti rozhodne nie sú.
Manžel/partner co nato?
tak ta zastena v titulnom prispevku je to najmenej... to dalsie je o vela horsie ... dala by som mu to prerobit, kazdu tu vec by som reklamovala. tam nemu co byt vobec medzery, a cokolvek, to nezasilikonuje. Deto z boku linky... teda predku, tam bude mezdera? mne takto odondiali Sykorovci kuchynu a vrchne skrinky mam odrazene od steny o kusok a nervy mam v kybli z toho. Detto ma na par veci ukecali a nervuem sa 10rokovokolo toho :DDD proste nedaj sa. chci to poriadne, ta zastena je nic... to ze je spara sirsia, prezijes ale tie medzery a ostatne veci..
Nonurcite novu pracovnu dosku. Toto sa neda schovat. K tej zastene, ak to pretmeli na sivo, to by sa esye dalo zniest, len, ci sa mu podari odstranit povodny biely?
@laskonka80 jednoznačne to reklamuj. Nepristup na nejakú trapnu zľavu. Na tu kuchyňu sa budeš deň čo deň pozerať minimálne najbližších 10 rokov. A ak by ho napadla nejaká hlúposť,že napr. Dolepí tu časť pracovnej dosky,alebo obdobný blud. Nepristup nato. Ty si si niečo objednala a trvaj,že chceš to čo ste si dohodli a nie tuto fušersku robotu. Ak smiem vedieť,koľko chce za tuto linku? Keď si za niečo zaplatím niekoľko tisíc eur ,tak očakávam,že to bude aspoň na 95% a nie na 50% mal by sa ten stolár hanbiť. Nepristúpila by som ani na tu zastenu.
Ta prva foto o 16.54h je co?
@laskonka80 Juj, toto naozaj zle. Pri tej zastene by som vedela prižmúriť oči ale tá kradla. Pracovné doska 🤨 Trvala by som na dodaní toho, na com sme sa dohodli a to nesprávne vymerané a fušersky osadené časti rozhodne nie sú.
Manžel/partner co nato?
@mima172 sme z toho....nemáme radi konflikty, ja som celú noc nevedela ani zaspať
Ta prva foto o 16.54h je co?
@mk1111111111 horná skrinka, pod ňou zástena toľko odstavajuca od steny. Hovorím toto má byť čo? Že dajte si tam poličku.
@mk1111111111 horná skrinka, pod ňou zástena toľko odstavajuca od steny. Hovorím toto má byť čo? Že dajte si tam poličku.
@laskonka80 bola by si hlúpa, keby si im ešte dala co i len cent. Ja by som napísala rovno šéfovi, co ich ma pod sebou.
@laskonka80 ja sa v tej fotke vobec nevyznam a ten kabel, to co ma byt?
@kitycat to je pod hornymi skrinkami, káblik na LED svetlo
neda sa mi to zvacsit :DD skus pridat foto do komentara.. som na to zvedava.. inak kto ti to robil?
ono nieco sa da predychat, a opravit... a nieco nie... ak je to viditelna vada, ktora ti vadi a bude ta to tam iritovat a nemas co s tym urobit, tak proste to reklamuj. A este ti tdam typ, ak to predsa bude ok, zasilikonovane (?) tak si pytaj riadnu zlavu, este ti to z tej druhej casti moze dat, podla ceny tej zasteny a inych vad... moj otec sa tomuto venuje a takto sa riesia nedostatky ak sa neda ze cely diel menit. kratku pracovnu dosku ak to vadi si daj vymenit
@simca06022011 to som ešte pár veci, napr nadpájaný dekor na doske( nie je fólia vcelku, ale z dvoch častí s milí medzerou, dosky orezané akoby ich veverica hrýzla, chýbajú kúsky dekoru) ani nefotila.
strašný fušer 😔
ja som mala nedostatky, ale nič takéto strašné…
@simca06022011 to som ešte pár veci, napr nadpájaný dekor na doske( nie je fólia vcelku, ale z dvoch častí s milí medzerou, dosky orezané akoby ich veverica hrýzla, chýbajú kúsky dekoru) ani nefotila.
@laskonka80 tak to rovno vrat vsetko, to nie je mini problem, ved to je cele zle... nech si to zbali .. vsetko si to riadne pofot a nakameruj.
@laskonka80 no on sa musel zblázniť ten stolár🤦♀️
@laskonka80 zaujímalo by ma, či by ti vrátili peniaze, a dali všetko do pôvodného stavu. To je nejaká firma, či len tak nejakí podomovi robotníci?
@laskonka80 zaujímalo by ma, či by ti vrátili peniaze, a dali všetko do pôvodného stavu. To je nejaká firma, či len tak nejakí podomovi robotníci?
@kavasmliekom aj mna by zaujimalo kto to konkretne robil, velmi... leob to ani moj znamy co robi taketo veci doma na kuchyni taketo veci nerobi...
Ahoj daj aj fotky z diaľky prosím ťa. Fotka v titulky je ešte ok ale to ostatné? Otras. Nezaplatila by som do kým to neprerobí a urobila by som mu takú recenziu. Dala by som ho na fb do interiérového dizajnu fuj
@laskonka80 inak za toto by mal zaplatiť ešte on tebe a napísať ti 5 stranovy ospravedlnujuci list. Toto je niečo, čo by nikto z nás akceptovať nemal.
Tak u nas stolar tiez netrafil niektore veci a veru nanovo prerabal, sa nam az strecha triasla, ked to manzel vysvetloval, ak clovek za nieco plati a je to na mieru, tak sa nechce najblizsich x rokov a denne pozerat na nekvalitnu pracu, kuchyna je srdce domu, to moje by dotlklo keby som to mala mat takto…
Tak toto si neviem ani predstaviť, absolútne to nepreberaj. Nemôžeš sa hanbiť a báť za svoje ťažko zarobené peniaze požadovať výkon. Nám stolár montoval tak precízne, že aj ja ako veľký detailista, som tie chybičky ani nevidela. Zdalo sa mu krivo osadená doska na umývačke, podriadeného zhucal na mieste a musel to opraviť. Pracovnú dosku najprv dvakrát skúsili odrezať na šablónu, až potom ju rezali na mieste, aby bola presne (drahá záležitosť, vyslovene sa báli, že to dodrbú). Toto proste neexistuje, veď to by ste si lepšie sami urobili kúpené z ikey!

Ja som dávala robiť linku firme. Každú jednu chybu som okamžite reklamovala. Keďže ja som monk všetko muselo sedieť a aj sedí s týmto by som sa nezmierlila. Proste nech spraví novú zastenu ak je to jeho chyba a tiež novú pracovnú dosku. Žiadny tmel ani nič obdobne. Na tvojom mieste by som na tom trvala.