icon

Robíte už vianočné upratovanie?

21. nov 2021

Ahojte, robíte už vianočné upratovanie? Ale kedy zvyknete? Ja sa teším na Vianoce, vtedy ma aj viac baví upratovať,tak zvyknem tak riadne upratať práve pred Vianocami. V lete alebo na jar sa mi až tak nechce. Muž hovorí,že však máme upratané stále, ale tak treba raz za čas úplne do detailov. Ako to máte vy?

mamina0078
21. nov 2021

Ja to mam tak, ze poriadok aky mam na Vianoce mam doma pocas celeho roka takze nepraktizujem ziadne Vianocne, velkonocne alebo neviem ake este specialne upratovania 🙏🏻 pratam kazdy den po kuskoch aspon pol hodinu si vzdy najdem minimalne na utretie prachu, povysavania, pozmyvania atd...

viestta
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
katkami123
21. nov 2021

No ja som začala tridením skríň už tento víkend. Vianoce si chcem užiť a nie sa nervovat potom na rýchlo 2-dňovým upratovaním pred nimi

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
katkami123
21. nov 2021

@evamarek77
No ja naposledy pred 2 rokmi, len ja mám 3 male deti z toho som na materskej s dvojičkami. Takze inak ako pomaly a postupne sa v mojom prípade nedá

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
saxana000
21. nov 2021

Upratujem priebezne cely rok.pracku odtiahnem ked vidim ze treba takisto nabytok alebo gauc vyhadzem skrine nanovo poskladam spajzu vytriedim kazdy tyzden nieco a takto mam poriadok priebezne a stale.a kedze robim vacsinou este aj na stedry den nebudem sa po nociach skrabat po oknach aby boli vylestene.hlavne ked byvame na ceste ze mi tade prejde jeden traktor a su zas take iste..radsej si s malou upeciem medovniky ozdobim stromcek a zahram clovece u mna su vianoce o oddychu a pokoji nie ze sa nahanam ako pes rychlo vsetko postihat 12 druhov kolacov savo diava okena.unavena vystresovana.. ze som nevysypala a nevyglancovala nakomplet sufliky s pribormi 22.12 to mi zily ozaj netrha.k nam chodi Jezisko a a rodina.nie kontrola z hygieny.

katkami123
21. nov 2021

@evamarek77
Kiežby si pravdu mala, už sa potom na to obdobie teším

zuzi0911
21. nov 2021

Bud stihnem tento týždeň po robote, alebp v sobotu pred adventom (kuchyňa, obývačka) a postupne ostatné izby aj s dekorovanim...
A teda... Ú nás sa vyhadzuje každá políčka a všetko sa čistí a podobne...
A áno upratujem denne, ale neviem prečo takto som naucena z domu, je to pre mňa taka iná čistota a keď do toho začnú voňať koláče tak proste úžas. Ja to takto milujem a atmosféra je úžasná aj s handrou v ruke. Lebo si pustíme vianočné piesne a pri tom si spievame, blbneme a punc uvaríme. A žiadny zhon necítime...

riamia91
21. nov 2021

Okna umyvam podla nalady, naposledy pred cca mesiacom a hadam som nemohla vystihnut lepsi cas, lebo takmer mesiac uz je sucho a oni su vzdy ciste 😁. Najblizsie ich budem umyvat na jar, jedine co vyperiem/osviezim su zaclony, tie vesiam mokre a milujem tu vonu.
Prach na skrinkach, lampy, lustre, vrch linky a celu linku umyvam vzdy raz za mesiac.
Ostatne veci raz za tyzden, vysavam kazdy druhy den a kupelnu a zachod takmer kazdy den 🤷‍♀️.
Ano v juni/juli a v novembri/decembri umyvam aj linku vo vnutri, aj nasu mini obyvackuvu stenu, aj nocne stoliky. Proste 2x do roka. Ale stalo sa mi, ze som to robila aj v januari, takze podla nalady a nikdy nie nejako narazovo, ale podla chuti, ked ulozim dcerku, vsetko povyberam, povytieram a ked vyschne znovu nalozim. Raz rocne umyvam satnik, vacsinou po lete. Mam rada na Viankce vonavo a cisto, ale nerobim to par dni pred Vianocami, ako som uz pisala, skor koncom novembra, zaciatkom decembra, potom pomaly peciem a tak, hlavne si uzivam tu atmosferu vonku, advent, prichod Vianoc.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
nwnw
21. nov 2021

@0silvia0 no to verim. Mna caka este poval a garaz. To robim 2x rocne, ale s mega odporom. V jeseni sa tam nahadze vsetko z vonku a treba to poskladat a este ta haved (muchy, pavuky, lienky..) Inak nic extra az na tie okna. Ja po takychto upratovaniach zistim,ze sa nam zvacsili m2 doma 😀.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
21. nov 2021

@nwnw nastastie muz si garaz upratuje sam, ale poznam, my tak hadzeme vsetko mozne do pivnice a potom raz za cas musime urobit radikalne vyhadzovanie vsetkeho mozneho.

gubcikova
21. nov 2021

U nás Vianočné upratovanie nebýva.Upratujeme z manželom vždy v piatok celý byt,deťom skriňu pretriedujem bežne počas týždňa keď idem dať prať.Jedine čo máme je že v novembri vytriedim hračky a darujeme nepotrebné.V decembri to u nás vyzerá ako v iné mesiace.23.12 si urobím šalát,kapustnicu a 24.12 celá rodina pozeráme rozprávky a len k večeri spravím mäso.

konikkon
21. nov 2021

Ano, mam uz všetko upratané do poslednej poličky, dom je ako zo škatuľky. Výzdobu budem riešiť začiatkom adventu, skôr mi to pripadá smiešne a detinské. Ja o 2-3 týždne rodim, čiže nemala som co otalat s prípravami. Stromček ozdobíme niekedy tesne pred Vianocami, darčeky su nakúpené, už len pobaliť.

oktoberka
21. nov 2021

@viestta chápem. Všade je to inak. U nás sa vždy zišla väčšia rodina,máme veľký dom,dvor.
Čiže...vždy je čo robiť do posl.chvile.
A druhá vec,asi je to aj v človeku,že to chce mať podľa seba.
Každá rodina je iná.

viestta
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
21. nov 2021

@oktoberka ja som vďaka tým nikdy nepoužívanym kristalom a porcelánom, čo som musela pred Vianocami umývať v lavorikoch superopatrne, určite zlenivela. Neznášam pojem vianočné upratovanie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
konikkon
21. nov 2021

@elizabet173 ďakujem krásne 😍 áno, budeme mať tie najkrajšie Vianoce, ake si ani nevieme predstaviť ❤️

123369
21. nov 2021

Ja som toto upratovanie zahájila umývaním okien, ešte asi 3 týždne do zadu, vždy nahodim závesy a vianočné záclony. A vtedy vydrhnem postupne každý kút, všetko odsuvam a tak,ale robím to vždy tak koncom októbra- začiatkom novembra. Teraz už len klasika ako vždy udržiavam čisto, teraz v týždni nachystam na advent,o týždeň stromček a už len pečenie. Určite si toto upratovanie nechávam takto pred vianocami.

mironka
21. nov 2021

@0silvia0 uplne s Vami suhlasim....radsej pojdem do zahrady kopat...teraz vo vnutri hocico ine budem robit,ano,radsej piect...pre mna nie je upratovanie relaxom ani nahodou...je to nutna cinnost,ked nechcem zit v spine...len clovek sa tu az boji cosi take priznat...tu su zvacsa vsetko relax upratovacie zienky ☺

mironka
21. nov 2021

@viestta ja som ten typ,ktoremu staci stromcek ozdobit 23.12. a to by mi aj bohato stacilo....

0silvia0
21. nov 2021

@mironka tak ja sa k tomu verejne priznavam, neznasam upratovanie a musim sa na to vzdy naladit a oklamat samu seba aby som sa do toho dokopala. Dam sluchatka do usi, pustim nejaku hudbu alebo zaujimavu prednasku, aby som sa rozptylila a prekonala svoju nechut. Takto mi to funguje.

mironka
21. nov 2021

@0silvia0 a triedit,skladat,prekladat,ukladat satstvo je uplne ako za trest....nenavidim to...

letfenixa
22. nov 2021

@mironka a to ja zas milujem, vyupratane police, asi si tým upratujem aj v hlave. Ale prach a čistenie, to je zmar.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal